Sayfa 560/1023 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    Sabah dolar 5,11, euro 5,91 ve gram altın 198 TL idi.
    Dolar psikolojik sınırı aştı, bakalım euro ve gram altın psikolojik sınırı ne zaman aşar demiştim.

Günübirlik denize gidip geldim. (hafta içi denize gitmek mükemmelmiş, ilk defa bu güzelliği yaşadım)
    Akşam bakıyorum !!! sırasıyla 5,28 6,10, 205 !
    Euro ve gram altın psikolojik sınırı aşmakla kalmamış, zıplamışlar

Haber akışını henüz izlemedim. Sanırım bugün bir şeyler olmuş. Birazdan haber taraması yapacağım.
    Dolarda yükseliş kaçınılmaz sayfası da 1 günde 70 sayfa ilerlemiş, okumak imkansız !

Her şey berbat, vatandaşın durumu berbat, şirketlerin durumu berbat !!!
    Ama aslında 1994 ve 2001 krizlerine göre iki tesellimiz var.

1- Yabancıya kelepir döviz vermedik. Elbette merkez bankası zaman zaman satış yaptı ama 1994 ve 2001'deki gibi kelepir fiyattan elde ne var ne yok boşaltmadı.

2- Türkiye'ye avlanmaya gelen yabancıları (eğer çoğu bıyıklı yabancı değilse) ciddi şekilde avladık.
    Adamların hazine bonolarında, borsada hatta reel sektörde bile milyarlarca doları battı
    Çaresizce uzun vadeli Türkiye yatırımcısı oldular !

Hani imamların meşhur bir şarkısı var sürekli söyledikleri.
    Beraber yürüdüler.
    Beraber ıslandılar.
    Ama beraber olmadıklarını da, beraber batırdılar !

Bu arada yeni asgari ücretimiz 295 EURO vatana millete hayırlı olsun !

Alıntı Originally Posted by reyz Yazıyı Oku
    Umutabi bey selamlar, ben forumu bir süredir (2 aydir) takip ediyorum. İnsan 30undan sonra -birikim yapabilecek kadar- para kazanmaya baslayinca bazi seyler çok geç dank ediyor kafasina. Neyse az önce yazinizi okudum ve ayni seyi düsünmeme ragmen sizin dediginiz gibi bir çikarim yapamadim. Bilgisizligimden dolayi.

Sirketlerin borçlarinin çogu dolar üzerindeyken dolarin bu kadar artmasina karsin hisselerin fiyati yükseliyor, degerleniyor. Bunun sebebini çözemedim. Yardimci olur da açiklarsaniz sevinirim. Ayrica su an tldeyim ve çok pismanim...
    Biraz korkudan biraz cahillikten biraz tembellikten.

Ayrica, dolar bu aralar 5.00-5.05 arasi bir fiyata düser mi?
    5.00-5.05 arası bir hayal mi?
    Oradan alim yapmayi düsünüyorum, mantikli bir bekleyis olur mu?

Saygilar.
    Borsa benim düşünceme göre kenef çukurudur borsa denen bu çukurda küçüklerin hiç şansı yoktur. Tl de iseniz ve Dolara dönemiyorsanız bankalara güven konusunda da bir sıkıntınız yoksa koyun bankaya alın faizinizi emin olun borsada kapanıp gidecek bir şirkette paranızı kaybetmektense Tl de kalıp paranızın bir kısmını badem etmek daha karlı olacaktır. Dolarda şu olur bu olur bu saatten sonra zor, tekrar 5 olması için beklenmedik absürt bir haber çıkması lazım o zamanda siz acaba dahada düşer mi diye zaten yine almazsınzı. En iyi karar kendinizin verdiği karardır.

3. Türkiye'de al ve birkaç sene unut tarzı uzun vadeli yatırım işi bugün itibariyle sonlanmıştır. Ne arsa, ne konut, ne borsa, ne de döviz. Devir çakallara mümkün olduğunca az miktarda para kaptırma devridir. Yalnız çakalların skalası geniş olduğundan (abd, çin, ssk, imar barışı, bankalar, bireysel emeklilik, patronunuz, karşı komşunuz vs. hepsi çakal olabilir) çok dikkat etmek lazım.

4. 5.30 vurdu çekti.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. 5.32 vurdu çekti. Merkez? Tcmb başkanı bu gece uyumasın.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. 5.31

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Eyözgürlük Yazıyı Oku
    Para sayma makinesi olan vatandaş aranıyor,[emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bozuk yazarkasa var bende işine yarar mı...

Anlaşıldı adamlar faiz istiyor....Versen bir dert vermesen başka bir dert ............

Sayfa 560/1023 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •