Sayfa 1290/7020 İlkİlk ... 2907901190124012801288128912901291129213001340139017902290 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 10,313 - 10,320 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. 1913 yilinda Nobel Edebiyat Odulunu kazanan, Hintli yazar ve sair Rabindranath Tagore'un olum yildonumu (7 Agustos 1941)

Oldugun gibi gel, suslenmek icin ugrasma!
    Sacinin orguleri cozulduyse
    Ayrimi duzgun degilse
    Korsenin kurdeleleri baglanmamissa, aldirma!
    Oldugun gibi gel, suslenmek icin ugrasma!

2. Sana soylemem lazim gelen en derin sozleri konusmak istiyorum; fakat gulersin korkusuyla cesaretim kirik.
    Kendime gulmem ve saka ile karisik, sirrimi yaralamam bundandir.
    Istirabimi hafife aliyorum, sen de alirsin diye.
    Sana soylemem gereken en gercek sozleri, anlatmayi diliyorum; fakat onlara inanmazsin korkusuyla cesaretim kirik.
    Iste bundan dolayidir ki, demek istedigimin tersini soyleyerek, onlari hakikat degilmis gibi gosteriyorum.
    Sen de gulersin korkusuyla, istirabimi gulunecek bir seymis gibi gosteriyorum.
    Senin hakkinda en nadide kelimeleri kullanmayi diliyorum; fakat ayni degerde karsilik alamam korkusuyla cesaretim kirik.
    Iste sana zalimane isimler takmamin ve duygusuz kuvvetimle ovunmemin sebebi bundandir.
    Istirap nedir, hic bilmezsin diye, seni incitiyorum.
    Senin yaninda sessiz oturmayi diliyorum; fakat kalbim dudaklarimdan tasar korkusuyla cesaretim kirik.
    Iste gevezelik edip, havadan sudan bahsetmemin ve kalbimi kelimelerin ardina saklamamin sebebi bundandir.
    Sen de oynarsin korkusuyla, istirabimla insafsizca oynarim.
    Senin yanindan ayrilmayı dilerim; fakat korkakligimi anlarsin endisesiyle, cesaretim kirik.
    Iste basimi dik tutup, senin yanina boyle lakayt gelmemin sebebi bundandir.
    Gozlerinin devamli darbeleri, istirabimi ebediyen taptaze muhafaza eder.

I long to speak the deepest words I have to say to you; but I dare not, for fear you should laugh.
    That is why I laugh at myself and shatter my secret in jest. I make light of my pain, afraid you should do so.
    I long to tell you the truest words I have to say to you; but I dare not, being afraid that you would not believe them.
    That is why I disguise them in untruth, saying the contrary of what I mean.
    I make my pain appear absurd, afraid that you should do so.
    I long to use the most precious words I have for you; but I dare not, fearing I should not be paid with like value.
    That is why I gave you hard names and boast of my callous strength.
    I hurt you, for fear you should never know any pain.
    I long to sit silent by you; but I dare not lest my heart come out at my lips.
    That is why I prattle and chatter lightly and hide my heart behind words.
    I rudely handle my pain, for fear you should do so.
    I long to go away from your side; but I dare not, for fear my
    cowardice should become known to you.
    That is why I hold my head high and carelessly come into your presence.
    Constant thrusts from your eyes keep my pain fresh for ever.

3. Amerikali komedi aktoru ve Laurel and Hardy'nin diger yarisi Oliver Hardy'nin olum yildonumu (7 Agustos 1957)

4. Ingiliz heavy metal grubu Iron Maiden'ın vokalisti Bruce Dickinson'in dogum gunu (7 Agustos 1958)

5. Golden Globe Odulu sahibi Amerikali dizi ve film oyuncusu David Duchovny'nin dogum gunu (7 Agustos 1960)

6. 1 Akademi ve 1 Golden Globe Odullu, Guney Afrikali aktris Charlize Theron'un dogum gunu (7 Agustos 1975)

7. Ilk heavy metal gruplarindan olan Ingiliz Black Sabbath, 11.studyo albumu Born Again'i 7 Agustos 1983 tarihinde Vertigo ve Warner Bros. (Amerika- Kanada) etiketleriyle piyasaya surdu.

8. Madonna, Griffin Dunne ve Haviland Morris’in rol aldigi romantik komedi-muzik Kim Bu Kiz? (Who's That Girl - Chi è Quella Ragazza), 7 Agustos 1987’de Amerika’da vizyona girdi.

Sayfa 1290/7020 İlkİlk ... 2907901190124012801288128912901291129213001340139017902290 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •