Sayfa 636/1023 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 5,081 - 5,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Türkiye'de dolar /TL kurunun en son 5.42'yi görmesiyle başlayan tartışmalarla ilgili olarak Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) açıklama geldi.

Mail yoluyla Bloomberg News'in sorularına yanıt veren kurum, "Türkiye'nin IMF'ye fon başvurusuna dair işaret yok" dedi.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) açıklaması şöyle:

"Türkiye hükümetinden mali yardım isteme niyetinde olduklarına dair bir işaret almadık. Türkiye ile ilgili görüşlerimizi 4. bent raporu ile belirtmiştik"

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...URL_shortening

2. Tcmb'nin net döviz rezervleri 21 milyar doların altına indi. Geçen aylarda uygulanan reeskont ödemelerinin TL ile alınması bunda etkili oldu. Temmuz sonunda sonlandırılan reeskont ödemelerinin TL olarak kabul edilmesi avantajı tekrar gündeme getiriliyor ancak bu sefer bu işin sonu net rezervleri sıfırlamaya kadar gidebilir. Zira tcmb'nin net döviz rezervlerinin çok büyük bir kısmı ihracatçının reeskont kredi ödemelerini *döviz* olarak ödemesi ile oluşuyor. Bu kural gevşetilip düşük kur ile TL kabul edilmeye devam edilmesi döviz rezervlerini ciddi oranda eritiyor.

Cephanen bittiğinde savaşa devam edemezsin.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Bugün yarın birileri dolarda aşağı salınacak havası verecekler yarından sonra yeni roket bekliyorum
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    ABD-Türkiye krizinde kritik gün! 9 kişilik heyet Washingtonda.

Pastör Brunson kriziyle sarsılan Türkiye-ABD ilişkilerinde denge sağlanabilmesi için üç bakanlıktan 9 kişinin olduğu bir heyet Amerika'ya gitti.

hadi bakalım çözün şu işide abd ile aramızdaki kriz bitsin.
    çözülürse bilirim ki eli kaptırdık, sonra kolu kaptıracağız.
    Tarihi Türk filmlerinden de hatırlanacağından: Türkiye- ABD ikili ilişkilerini tekrar rayına oturtabilmek, gönül almak/gönül yapmak üzere; Trump'dan başlayarak her seviyeden muhataplara mutlaka "Kişiye Özel" hediyeler de götürmüşlerdir...

5.  Alıntı Originally Posted by KARA BORA Yazıyı Oku
    Tarihi Türk filmlerinden de hatırlanacağından: Türkiye- ABD ikili ilişkilerini tekrar rayına oturtabilmek, gönül almak/gönül yapmak üzere; Trump'dan başlayarak her seviyeden muhataplara mutlaka "Kişiye Özel" hediyeler de götürmüşlerdir...
    onlar muz cumhuriyetlerinde işe yarar, orda kimsenin hediyenin bahşişin kupon arazinin yüzüne bakacağını sanmıyorum. verecekler papazı ve tavizleri babayı alıp döviz kurunu düşürüp gelecekler. bu en iyi ihtimal tabi...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tcmb'nin net döviz rezervleri 21 milyar doların altına indi. Geçen aylarda uygulanan reeskont ödemelerinin TL ile alınması bunda etkili oldu. Temmuz sonunda sonlandırılan reeskont ödemelerinin TL olarak kabul edilmesi avantajı tekrar gündeme getiriliyor ancak bu sefer bu işin sonu net rezervleri sıfırlamaya kadar gidebilir. Zira tcmb'nin net döviz rezervlerinin çok büyük bir kısmı ihracatçının reeskont kredi ödemelerini *döviz* olarak ödemesi ile oluşuyor. Bu kural gevşetilip düşük kur ile TL kabul edilmeye devam edilmesi döviz rezervlerini ciddi oranda eritiyor.

Cephanen bittiğinde savaşa devam edemezsin.
    sn. rxpu
    net döviz rezervlerinin 5 milyar doların altına inmesi gibi bir durum ileride yaşayabilir miyiz?
    eğer yaşarsak sonuçları neler olur?

teşekkürler

Alıntı Originally Posted by cankan Yazıyı Oku
    zenginlerden/sömüren kesimden vergi almıyorum, sürekli dar gelirli, orta gelirli sömürülen kesime yükleniyorum demektir.. bu konuşulduğunda yapamıyoruz deniliyor. yapamıyoruz diye birşeye inanmıyorum. yapmıyoruz/yapmak istemiyoruz.
    İşe zaten o nedenle o haram yiyici , sülük takımı veya encikleri eller havaya 500 tl ye Alaçatıda pizza zıkkımlanabiliyorlar.Hadi bunu anlarım adam zaten sülük , hırsız, haram yiyici takımı peki öte yandan BİDON kafalar SEFİL hayat sürerken bize ne Doların artışından nasıl diye biliyor ? Sonra bana forumda ki hümanist arkadaşlar kızıyor BETER olmadan yeter olmaz deyip insanların acz içine düşmesinden seviniyormuşum diye !...

8.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    sn. rxpu
    net döviz rezervlerinin 5 milyar doların altına inmesi gibi bir durum ileride yaşayabilir miyiz?
    eğer yaşarsak sonuçları neler olur?

teşekkürler
    Ne olacak Allah muhafaza Soros ve türevleri opmeye gelir belkide gelmek üzeredir

Sayfa 636/1023 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •