Keko dostum, Hangi hisseye girdiğini merak ettim doğrusu.
Keko dostum, Hangi hisseye girdiğini merak ettim doğrusu.
dostum dün blcyt hisselerimi sattıktan sonra kafein hissesine 6,68 fiyatı ile daldım...son bir haftadır ve fiyatı 6,20 olduğundan beridir takip ediyordum..dün 6,47 e alış yazmama rağmen alışlarım gelmeyince ve her yukarı yazdığımda yukarı zıplayınca kızıp o vakit en yüksek yer olan 6,68 den aldım...
yanlız hisseyi galibin aracı kurumu metro halka arz etmiş ve galibin elinde şu anda 900 bin lot varmış...normalde galibin hisselerinden çekinirim ve kolay kolay da girmem...özelikle altı boş olan galip hisselerine hayatta girmem...ben alırken galipten haberim yoktu....hissenin temelini incelemiştim iyi şirketti...geçen yıl en hızlı büyüyen türkiyenin ilk 50 şirketi arasında yer almış bir şirkettir...son üç yılda ortalama %29 büyüyen bir şirket..yüzlerce çalışanı olan bir şirkettir..bilançosu da iyi gelince bende geç de olsa aldım...
sonradan galibin olduğunu da söylediler..galip ile yatağa girmek tehlikelidir..geceleri uyumadan uyumuş numarası yaparak yatmaya çalışıyoruz artık yapacak bir şey yok...galipten olmazsa ben şirketi güvenilir görüyordum...
yanlız son zamanlarda galip de kaliteli hisselere giriyor...geçmiş aylarda ıbct ,albaraka ,kilergyo gibi hisselere girmişti...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
teşekürler dostum...dediğim gibi yatakta galibin de olduğunu söylediklerinden beridir rahat da değilim...şirketin fk sı şu anda iş yatırımın sitesinde 12,5 olarak görünüyor...yazılım şirketlerinin genel olarak fk oranı 15-20 aralıklarındadır...bir de yazılım sektörü önümüzdeki 5 yılda ülkemizde 8 kat büyümesi bekleniyor....yani pasta büyük...artık bu pastadan kafein ne kadarını kapar bilemem...şirket bir de turcell vodafone ,ve bunun gibi türkiye çapında çok büyük şirketlere yazılım satıyormuş...bu bilgileri de öğrendikten sonra hissenin altının boş olmadığı kanaati oluşmuştu bende..işte bu bilgilere dayanarak geç de olsa dün dalmıştım...
blcyt bilançosuna kadar orda kalmayı düşünüyorum...tabi bu benim ilk düşüncemdir...vakti geldiğinde bir karar veririz artık..bakalım nasip ne olacak ??
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Dostum bilanco okumasini biliyormusun.ben az bildigim icin sordum.bizi bilgilendirirmisin diye sordum.
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar bilançoları yüzde yüz okurum dersek yalan söylemiş oluruz...zaten borsayı temel olarak ,teknik olarak ve takas olarak bilen birinin biraz da kısmeti de varsa kayıp etmesi mümkün değildir...şahsen ben borsanın ancak %20 sini bilebiliyorum...bilançoyu tam okuyamıyorum ama az çok kendimize yetecek kadar biliyoruz...bu bildiklerimiz ile ancak bu kadar kazanabiliyoruz...
dediğim gibi tüm gelenler yine gemiyi terk ettik. kimsede sabır olmadığı müddetçe yine iş oyun kuruculara kalıyor. onlarında anahtarları elinden alınınca kaldı böyle hisse. alanlar satmasaydı bilanço yaklaştığı için almak isteyenler olurdu ve fiyat yukarı giderdi . ama alanlar satınca piyasada hisse bulunur oldu. şu hisseyi günlük almayın lütfen. en az 3 ay tutmayı düşünmeyen alırsa zor kar eder.
Anladim sagol dostum.dgate ne yaptin duruyormu.
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri