Sayfa 644/1023 İlkİlk ... 144544594634642643644645646654694744 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 5,145 - 5,152 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

ENERJİ BAKANI DONMEZ : İRANDAN DOĞAL GAZ ALIMI DEVAM EDECEK.

Bu tip haber akışı devam etsin ama Dolar hala TÜPÇÜ haberini satsın . Ne kadar gerçekçi onuda DOLARCI arkadaşların takdirine bırakıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    YASTIK ALTI cepte 100 $ bulundurmanın suç olduğu yıllarda vardı ve hiç bir zaman zararlı çıkmıyorlardı. Kaldıki adamı İDAM eden MOLLA İRAN rejimi 1-2 ay önce sermaye kontrolü getirdi baktı işler daha moka sarıyor o bile u dünüş yaptı. Bu işler 490 milyar dolar borç yapmış dötündeki donu bile ithal ipilikle yapan bir ülkede öyle çok kolay değil. Yastık altındakiler pişman falan olmaz tam tersi bunu yapan % 10 lık kesim çok pişman olabilir.
    Türkiye'de 80 milyon nüfusun 12 milyonu emekli maaşı ile geçiniyor. Aileleri ile bu sayı 40 milyonu bulacaktır. Bunun dışında her yıl sosyal yardım adı altında devlet tarafından bakılıp beslenen *emeklilerin haricinde* 10 milyon kişinin olduğu tahmin ediliyor. Aileleri ile bu sayı da 20 milyonu bulacaktır. Bu iki kesimin dışındakilerin de çok büyük bir kısmının yine devlet kontrollü işletmelerde asgari ücreti ile çalıştığını ve son büyük grubunda yine devlete bağlı memurlar olduğunu biliyoruz.
    Türkiye ekonomisi şaşırtıcı şekilde aslında bir devlet ekonomisidir. Para arzı 2 trilyon TL ise toplanan vergiler 1 trilyon TL'ye varabilir. Devlet işletmelerinin dolaylı yapısı ve ihaleler ile bu rakam belki 1.5 Trilyon TL'lere de ulaşabilir.
    Bu koşullar geçmişe göre çok farklı parametreler içeriyor. Geçmişteki tecrübeler bence geçerli olmaz.

Ortam berbat bir hal alır katılıyorum. Ama emekliler ,sosyal yardım alanlar ve geriye kalan asgari ücretlilerin kompozisyonunda yastık altının gücü devlet ile başa çıkmakta zorlanacaktır. İran Türkiye ile benzer bir ülke değil. En azından cari açığı yok diye biliyorum. İhrac edebildiği doğal kaynakları ve petrolü var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Umut abi bi bizimkiler abd den eli boş dönme ihtimalleri var mı acaba ne verecekler papaz ve diğerlerine tamam derler peki İran ambargosuna ve Rusya ilişkilerine de evet derler mi?
    Ülkede ki Enerji bakanı bunun cevabını vermiş.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye'de 80 milyon nüfusun 12 milyonu emekli maaşı ile geçiniyor. Aileleri ile bu sayı 40 milyonu bulacaktır. Bunun dışında her yıl sosyal yardım adı altında devlet tarafından bakılıp beslenen *emeklilerin haricinde* 10 milyon kişinin olduğu tahmin ediliyor. Aileleri ile bu sayı da 20 milyonu bulacaktır. Bu iki kesimin dışındakilerin de çok büyük bir kısmının yine devlet kontrollü işletmelerde asgari ücreti ile çalıştığını ve son büyük grubunda yine devlete bağlı memurlar olduğunu biliyoruz.
    Türkiye ekonomisi şaşırtıcı şekilde aslında bir devlet ekonomisidir. Para arzı 2 trilyon TL ise toplanan vergiler 1 trilyon TL'ye varabilir. Devlet işletmelerinin dolaylı yapısı ve ihaleler ile bu rakam belki 1.5 Trilyon TL'lere de ulaşabilir.
    Bu koşullar geçmişe göre çok farklı parametreler içeriyor. Geçmişteki tecrübeler bence geçerli olmaz.

Ortam berbat bir hal alır katılıyorum. Ama yukarıdaki emekliler ,sosyal yardım alanlar ve geriye kalan asgari ücretlilerin kompozisyonunda yastık altının gücü devlet ile başa çıkmakta zorlanacaktır. İran Türkiye ile benzer bir ülke değil. En azından cari açığı yok diye biliyorum. İhrac edebildiği doğal kaynakları ve petrolü var.
    Bu kompozisyonda YASTIK altı Dolar tutanların NASIL zararlı çıkacaklarını ben anlamış değilim zahmet olmazsa açıklarmısınız ? Ben tam tersi yastık altı değil sistemde Dolar tutanlar zararlı çıkar diye anlamış bulunmaktayım.

Enerji bakanının söyledikleri Dolarda henüz tam etki yapmadı hala TÜPÇÜ GAZININ etkisi altında gibi duruyor.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Traderları illa ki para piyasası oyuncuları olarak görmemek lazım. Trump ta bir trader. Ve dövizi 50 kuruş speküle ederek Türkiye'ye her istediğini yaptıracağını görürüse bu marja oynayacaktır. Kuvvetli döviz rezervi ve cari fazla bir ülkenin bağımsızlığı için şarttır. Politikacılar bu durumu ya çok geç fark etmişler ya da hala gerekli oranda kavrayamamışlardır.
    neden iyi niyetli düşünülüyor onu anlamadım, bence biliyorlardı, herşey bilerek-bilinerek yapıldı.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Ortam berbat bir hal alır katılıyorum. Ama emekliler ,sosyal yardım alanlar ve geriye kalan asgari ücretlilerin kompozisyonunda yastık altının gücü devlet ile başa çıkmakta zorlanacaktır. İran Türkiye ile benzer bir ülke değil. En azından cari açığı yok diye biliyorum. İhrac edebildiği doğal kaynakları ve petrolü var.
    Aga bu nasil hesap. Rakamlari toplayinca tc nin tamami devletin karsiliksiz dagittigi parayla geciniyor sonucu cikiyor[emoji23]

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Tüpçü gazı Doları fena sersemletmiş 5.29 dan ileri gidemiyor. Ama gazın etkisi yavaş yavaş geçiyor gibi TÜPÇÜ yeni GAZ vermezse Dolar kendine gelip kopup gidecei zaten enerji bakanı da Dolara OKSİJEN takviyesi yaptı her an kendine gelip koşuya kaldığı yerden devam edebilir.

Sayfa 644/1023 İlkİlk ... 144544594634642643644645646654694744 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •