-

Originally Posted by
Sugosu82
sekerbank gece gunduz icin illa subeye gitmeye gerek var mi ?
Evet. Vadesiz hesap ile internet bankacılığını açtırdım. İsimsiz kartı da şubeden aldım. Ben marifetlinin 90. gününü bekliyorum, o yüzden gece gündüz hesabı internet ya da mobilden daha sonra açacağım. Eft ve havale ücretli. Hatta Alternatif VOV hesapta eft ve havale ücretsiz olduğu için gece gündüzden önce onu denemeyi düşünüyorum.
-

Originally Posted by
Epicurist
Malesef yapmıyorlar, önceden bir hesap açma-kapama ile yapıyorlardı. MT artık izin vermiyorlar diyor. Siz yine de MT'nize sorun.
teşekkürler sayın epicurist
-

Originally Posted by
rxpu
Kredi stoğu 2.4 trilyon TL. Ve bu kredi stoğunda sadece 1.8 trilyon TL mevduat var. Onun da 800 milyar TL'den fazlası döviz mevduatı onuda kanuni zorunluluk gereği ancak swaplayarak TL krediye dönüştürülebiliyorlar. Yani bankaların sermayesi ile fonladığını ve zorunlu karşılıkları dengelersek 500-600 milyar TL açık var. Buna bir de 800 milyar TL'lik kısmen swaplanması gereken meblağı eklersek piyasanın faizinin artıyor olması normal. Bunu durdurabilecek tek etken ciddi bir kredi daralması. Şöyle 300-400 milyar TL kadar. O zaman piyasa faizleri o denli kopuk ve agresif artmayabilir. 3 çeyrek resesyon bunu sağlayabilir.
Yani diyorsun ki 9 aya kadar başımızdakiler daralmayı bekler.. Faizler ile bir anda daralması yerine kendi kendini bulsun 9 ayda.. Süper.. TL yi cezalandırmaya devam yani...
Yatırım tavsiyesi değildir...
Son düzenleme : ekmekparası; 14-08-2018 saat: 23:45.
-

Originally Posted by
yuji
Internet bankacılığından(mobilden değil) kapat/aç denediniz mi?
Çok kişi bu şekilde güncelledim diye paylaştı
ilk işim yarın sabah denemek olacak, yapınca burdan da paylaşırım
-

Originally Posted by
ekmekparası
Neye göre söylüyorsunuz.. Nerde faizi %30-40 lara atacağımız belirtisi..?
Yatırım tavsiyesi değildir...
26,75 şuan tahvil faizi. Hergün de artıyor. Adamlar gafil avladı bizi. Bu kadar borcu yaparsan, parayı da ucuza vermezler. 30 35e ne kaldı.
-
Adami evine gonderin deyince peki diyecek kadar hukuktan bagimsiz ama yanlis anladigini onbes dakika icinde telafi etmeyecek kadar hukuga bagimli.

Originally Posted by
TOPRAK-SERDAR
bende ki bilgi de şu şekilde,
-Send him home(abd),
-ok. No problem.
-Adami evine gonderin,
-peki baskan(izmir)
Trump ın home olarak abd yi kastettigini anlayamayan bir bagimsiz yargimiz var.
Tarihin en anlamsiz ve yıkıcı krizleri den birisinin sebebi

-
Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)
Burgan üç para 19.75 4.5 oran verdiler .
Bonoların bu oranı olunca düşük olduğu için değmez olduğu için söylemeye gerek duymadım .
Düz 20 oldu artık ama çok az .
Ama kısa vadeli bono hacmi 22 basit olanlar .
1 milyon nominal 3 milyon nominalden işlem görüyor yani almak çok zor sanırım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-

Originally Posted by
rxpu
14.8.2018 Merkez bankası fonlama verileri
Toplam fonlama: 128.5 milyar TL
Kotasyon repo ile fonlama :13.5 milyar TL'ye çıktı. (faizi %19.25)
Böylece ağırlıklı faiz: %17,91 oldu.
Cuma gününe kadar geçmiş tarihli 1 haftalık repoların sonlanması ile oran %19.25'e yakınsayacak.
Bu da fiili olarak Cuma gününe kadar 150 baz puanlık bir faiz artışının tamamlanacağını gösteriyor.
Döviz buna tepki verebilir.
Bu 150 bp lik artis mevduata yansirmi yakinda sizce . gunlukten vadeliye gecmek istiyorum biraz daha mi beklemeliyim?
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri