Originally Posted by
Ahmetg
ABD de kac universite var
3000
Benim okul MBA de 30. uydu. Rusvet girla isteyen giriyordu okula. Artik daha asagidaki okullari siz dusunun
Ben gozumle gordum icinde yasadim diyorum ama inandiramiyorum
Televizyon seyreden ve Amerikan filmleriyle beyinleri yikanmis 3. dunya ulke insanlarini kaale almayin
zaman kaybi
Amerika hala dunyanin lideridir ve en guclusudur ama hizla kan kaybetmektedir. Hemde baya hizla....
bilmeden ahkam kesiyorsun yine. mba okullarına bakarak abd nin teknoloji ve bilimdeki ezici üstünlüğünü anlayamazsın, kaldı ki çok iyi mba okulları da var adamların. esasen abd nin bilim ve teknoloji konusundaki universitelerine/programlarına bakman gerekir ki o durumda her şey net olarak ortada: abd gezegenin en üretken ve en iyi universitelerinin çoğuna ev sahipliği yapıyor.
bu üniversite mevzusunu 20 küsur yıl orada kaldıktan sonra hala anlayamamışsan bundan sonra da anlamazsın. sayısız harika okulu var abd nin: mit, caltech, harvard, berkeley, penn state, texas, michigan, illinois, yale, princeton...liste uzar gider.
bu adamlar mars'a gidiyorlar. bu kadar nobel kazanmışlar..hiç mi merak etmiyorsun..
neyse, dolar konusunda "ama onların çok borcu var, batacaklar..." diye yıllardır konuşuyorsun, ama umutluyum yine de, bugun jondowes tan nasıl ogrendiysen konunun aslını ( yani abd nin borcu nedeniyle batmayacağını), universite konusunu da öyle yada böyle ogrenirsin artık. merak et, soru sor kendine.. nasıl bu kadar başarılılar diye.
Son düzenleme : discretus; 10-04-2017 saat: 21:23.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri