Ha o zaman 460 milyar dolar borç yoktu,bu kadar dolar garantili geri ödemeli proje yoktu,o zaman aslında durum şimdiye göre çok da kötü değildi.Şimdi bizim borcun ödenme olayı yok ki biz bu borcu ödiyemeyiz ve ödemeyeceğiz.Başka işler olacak gibi.
Ha o zaman 460 milyar dolar borç yoktu,bu kadar dolar garantili geri ödemeli proje yoktu,o zaman aslında durum şimdiye göre çok da kötü değildi.Şimdi bizim borcun ödenme olayı yok ki biz bu borcu ödiyemeyiz ve ödemeyeceğiz.Başka işler olacak gibi.
Ben pek mal toplanıyor para giriyor gibi bir şey hissedemiyorum bizim borsada.Gariptir dolar bazında o kadar çakılmışız hala sanki 2007 gibi çıkış derdinde herkes gibime geliyor.Bizim bilmediğimiz bilinen bir şeyler var ama tabi en son babalar duyar))))))Halka özenle hala pazarlanıyor hisseler,hissiyatım öyle.
Bu swap denen mekanizma benim anladığım Bankaların döviz yükümlülüklerini ve risklerini kontrol etmeye yarıyormuş gibi düşünüyorum..Adama bu kapı kapanırsa adam MB dan bunu talep edecek veya piyasadan....İşin teknikdetayını bilen bankacı vb meslek sahibi varsa bizi bir aydınlatsın derim....Eğer benim düşündüğüm gibiyse Bankalar piyasada ciddidöviz alıcısı olurlar !!!
Aynen hocam ben de onu düşündüm,e merkez bunu kaç gün karşılayabilir.Net rezervi ne kadar ki.Adam akşam konuyu her anlatmaya çalıştığında lafı ağzına tıkadı hem barış hem ışık ökte,çok lazımmış gibi uyduruk katar işini soktu araya barış,adam anlatıyordu halbuki.Bloombergin yatacak yeri yok,hep katakulli işi
Yer İmleri