Sayfa 174/1024 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu faiz dün Londra'da oluşan Swap piyasasının TL bacağının faizi. Merkez bankası ve bddk yaptıkları hamleler ile bu faizi iç piyasa faizinden izole ettiler. Bana göre çok büyük bir risk alarak.
    O nedenle bireysel yatırımcı olarak iç piyasadan bu faize yatırım yapabilmek şu anda mümkün değil sanırım.
    Yalancı baharın faturası ağır olacak.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Londra piyasası 500-600 milyar TL hacimle kur riskini hedge ediyordu yani sigortalıyordu. Artık tüm yurt içi riski (tcmb'nin riski de dahil olmak üzere) tekrar tcmb sigortalamak durumunda. Bu temel sigortacılık kurallarına aykırı. Siz tüm iç piyasanın kur riskini yine iç piyasanın kendisine sigorta ettiremezsiniz.

Sigorta ettirmeye zorladığınızda aslında hiçbir sigorta yapmıyorsunuz demektir. Bu tıpkı şuna benzer, araba sahibi olarak diyelim ki 3000TL kasko fiyatı çıktı. Siz de diyorsunuz ki ben bu 3000TL kasko parasını sigorta firmasına ödeyeceğime kendi şahsıma (sol cebimden yine sol cebime) ödeyeyim zarar gerçekleştiğinde de kendim karşılarım. arabanızın değeri 200.000TL ve Bankadaki şahsi varlığınız 5000TL.
    yada başka bir anlatımla "arabamı kasko yaptırmıyorum- sigorta ettirmiyorum. zarar çıkarsa da kendim karşılıyacağım.. tabi kaza yaparsan bu zararı karşılayacak paran da yok gibi.. yani ALTINDA KALICAN.

Dünden beri dolar 70 kuruş düştü. Vaat edilen 15 milyar dolarla kriz bitti. O zaman borsa neden ölü taklidi yapıyor.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Londra piyasası 500-600 milyar TL hacimle kur riskini hedge ediyordu yani sigortalıyordu. Artık tüm yurt içi riski (tcmb'nin riski de dahil olmak üzere) tekrar tcmb sigortalamak durumunda. Bu temel sigortacılık kurallarına aykırı. Siz tüm iç piyasanın kur riskini yine iç piyasanın kendisine sigorta ettiremezsiniz.

Sigorta ettirmeye zorladığınızda aslında hiçbir sigorta yapmıyorsunuz demektir. Bu tıpkı şuna benzer, araba sahibi olarak diyelim ki 3000TL kasko fiyatı çıktı. Siz de diyorsunuz ki ben bu 3000TL kasko parasını sigorta firmasına ödeyeceğime kendi şahsıma (sol cebimden yine sol cebime) ödeyeyim zarar gerçekleştiğinde de kendim karşılarım. arabanızın değeri 200.000TL ve Bankadaki şahsi varlığınız 5000TL. Araba kaza yapıp perte çıkarsa masraf 100.000TL olacak. Ayrıca bu durumda karlı ve buzlu uzun bir yola çıkıyorsunuz.
    Ha aşırı dolar ihtiyacı olursa dükkan kapanır gibi sanırım.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ha aşırı dolar ihtiyacı olursa dükkan kapanır gibi sanırım.
    Bunun çözümünü de 3 ile 4 çeyrek gerçekleşmesine izin verecekleri resesyon (eksi büyüme , küçülme) ile sağlamayı planlıyorlar.

Zira üst üste 3-4 çeyrek resesyon cari açığı ve döviz talebini ciddi anlamda kesecektir. Döviz talebini ve cari açığı arttıran politikacıların dış borç ile sağladıkları hormonlu büyümede israr etmeleri.

İşin olumsuz yanı ise (maliyetsiz bir çözüm yok) 3 - 4 çeyrek resesyonun , geniş kitlelere yayılan bir işsizliği tetiklemesi an meselesi olması.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by Arc en ciel Yazıyı Oku
    Dünden beri dolar 70 kuruş düştü. Vaat edilen 15 milyar dolarla kriz bitti. O zaman borsa neden ölü taklidi yapıyor.
    bunun cevabını biraz önce verdim.
    yatırım tavsiyesi değildir.

7. bu swap kısıtlaması o yüzden getirildi sanıyorum, bankalar da swap yapabilen swap yapan bankadan en az %30 faiz isteyebilirler zira banka zaten %35 alıyor.. bu bakımdan bireysel yurtiçi yatırımcıya swap yasaklandı gibi... bankalar içinde önemli bir kısıtlama getirildi.

8. Biraz tebessüm...
    Maraba ile ağa, ağanın arabasında tıngır mıngır kasabaya gidiyorlar. Yolun yarısında, arabayı çeken hayvan patır kütür yola pisliyor. Ağa marabasının arabada gözü olduğunu biliyor. Hem marabayı küçük düşürmek hem de eğlenmek için, “Üle Memo! Şu boku yersen, arabayı sana verecem†diyor. Bizimki bir an düşünüyor, kararını veriyor, koşumları ağaya uzatıp arabadan iniyor ve taze at pisliğini yiyor. “Tamamâ€, diyor ağa “araba senin†Bizimkinin midesi dönmüş, gururu çiğnenmiş, kendinden iğreniyor. Ağa ise bir dakikalık bir eğlence uğruna arabasından olduğuna pişman, kendi budalalığına yanıyor. Dönüş yolunda ikisinin de ağzını bıçak açmıyor, ikisi de kurdukça kuruyorlar. Tam marabanın pislik yediği noktaya geldiklerinde ağa dayanamıyor; “Üle Memo! Bir halt ettim, şaka uğruna araba elden gitti, b.k yemenin ederini vereyim, arabayı geri alayım.†Memo’nun genzinde, ağzında, yüreğinde, öfkesinde hâlâ pislik tadı var. “Olur Ağam†diyor, “olur ama bir şartla: sen de aha şu kalan kurumuş b.kları yiyeceksin ki ödeşelim.†Ağanın gözü kararmış, iniyor bir miktar pislik de o yiyor. Çiftliğe yaklaşırlarken, Memo düşünceli, kederli soruyor: “Ağam, araba giderken de senindi dönerken de senin, peki biz bu kadar b.ku neden yedik?â€

Sayfa 174/1024 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •