09-11-2010, 00:29 #1
three
three is offline

Duhul
Jul 2008
Ýkamet
istanbul
Gönderi
249

Esas Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

USD/TRY paritesinde 300 haftalýk üssel ortalama deðeri olan 1,4033 seviyesinde destek oluþturma gayreti içinde olduðu görülmektedir.

Geçtiðimiz hafta iyi ABD'den gelen tarým dýþý istihdam verisinin beklentilerden oldukça iyi gelmesinin ardndan dolarda yükseliþ eðilimi görebiliriz.

Teknik olarak indikaötrlerin de yükseliþe destek vermesi ile yakýn zaman içinde ( tahminimce bu hafta) dolarda ilk adýmda 1,47 civarýna hýzlý bir yükseliþ görebiliriz. Bu yükseliþin arýndan 300 günük hareketli ortalamasýnýn bulunduðu 1,45 seviyesinde biraz oyalandýktan sonra ikinci adýmda 1,52-1,53 hedef olacaktýr.

Grafik icelendiðinde RSI göstergesi ile fiyatlar arasýnda bir pozitif uyþmazlýðýn meydana geldiði görülmektedir. Buna göre fiyatlar yeni bir dip yaparken, göstergenin yeni bir dip oluþturmadýðýný görüyoruz. bu iþaretler de bize 300 haftalýk hareketli ortaama civarýnda dolarýn destek oluþturma eðilimi içinde olduðu göstemektedir.

1,4033 seviyesinin ayný zamanda psikolojik destek olarak öne çýktýðýný da belirtmeden geçmek istemiyorum. Bu seviye aþðýya kýrýldýðý anda dolarda aylýk grafiklerde bulunan 300 aylýk ortalama deðeri olan 0,90 seviyelerine kadar bir düþüþ trendinden bahsetmek gerekir.

Göstergeleri dipte bulunan dolarda bir yükseliþin ardýndan daha önceki analizlerimde belirttiðim çoklu OBO zirve formasyonlarýnýn etkisinden çýkamazsa kademeli olarak 0,90 lar uzun vadeli hedef konumunda kalmaya devam edecektir.

OBO sisteminden çýkýþ için ilk iþaret ise dolarda 1,53-1,54 üzerinde kalýcý olarak yerleþmesi olacaktýr. Þahsi kanaatim dolarýn yakýn gelecekte bu seviye üzerine çýkamayarak düþüþ trendine devam etmesi yüksek olasýlýk dahilindedir.

Buna göre kýsa vadeli ( Kasým ayý içinde) dolarda 1,52-1,53 seviyesine kadar bir tepki yükseliþi bekliyorum.

Yýl sonu dolar beklentim ise 1,28.
ilk dolarda yükseliþ kaçýnýlmaz topiði açýlýþýn kendisinin bir þey kazandýðýný düþünmüyorum zira sonra dolarda düþüþ kaçýnýlmaz gibi birþeyde açmýþtý ama hep pariteye dayandýrdý düþüþ ve yükseliþi