Sayfa 446/1032 İlkİlk ... 346396436444445446447448456496546946 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 3,561 - 3,568 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Hosgeldin sn. Ayan.

Bu isin asli nedir?
    Sayın 666 , işin aslı muamma . Kadın tek başına sefere çıkmış. Kimdir nedir ne ile suçlandı. Acaip ajan işleri. 6 adet parfümü varmış dendi. Bir telefon görüşmesi olmuş sarı turpla bizimki arasında. Kadın mahkemeye çıkarılıp avukatın tutuksuz yargılanması isteği aşamasında israil mahkemesi salıverdi. Sarı turp papaz karşılığı algılamış. Jestte Jest gibi. O akşam bir şey dikkatimi çekti. Dış işleri bakanı eski Cia direktörü olan Pompei '' Artık papazımız evine dönecek '' demişti. Bende tamam artık anlaşmışlar diye umutlanmıştım. Sonra işler sarpa sardı. Muhakkak derinliğinde ne oldu kestirmek zor. İşin esası S- 400 ler . Bu alındığında hiçbir Nato/Abd uçağı Türk semasında uçamaz. Bu Asla kabul edemeyecekleri bir şeydi. Bunların papaz aşkı evanjelist kitleye gaz vermek.
    Olacakları kestirmek gerçekten çok zor ve öngörülemez. Kontrol dışına kaydı herşey. Kabullenemedikleri kontrol edemedikleri bir Türkiye. Pakistana 4 adet harp gemisi satacaktık şiparişi verilmişti. ABD engelledi. Vazgeçtiler. Hakikaten bodoslama geliyorlar. Şayet ilk hedefleri İran olsa idi. O zamana kadar bizi idare ederlerdi. Çok farklı dinamikler var. ABD içinde farklı pis bir bir klik bu.
    Bu arada bugün Sahol 'leri tekrar maliyetine (yüzde 4 lük yükseliş yaptı bugün ) satarak dip seviyeler gördüğüm Halk ve Vakıfa paylaştırdım. Şöyle düşündüm. Sözlü tehdit ve tahrik son aşamasına geldi. Bu fiat makul üstü bir cezayı kabullenen ve 9 günlük riski de göz önüne alan dehşet bir fiatlamadır. Bilançonun değil korkunun son derecesinin fiatlamasıdır. Vuku bulan acıtmayacaktır. Tıpkı aşıdan korkan bir çocuğun duyduğu korku gibi. Çok havladı bu sarı turp ısırması acıtmayacaktır ! Cümle selam.

2.  Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    Kurtardi derken hocam ?

Bu arada Trend Hound REIS :

Dolar BAzli zarari dev gibi, 10.2/3.88=2.62 $
    TL Bazli Zararin : 10.2-6.42 = %42
    Dolar Bazli 5 86/6.11 Guncel Dolar kuru = 0.95 $
    2.62-0.95= 1.67 $ 1.67/2.62 = %63.7

erimis TRENDHOUND reis TL ve Doviz BAzli.
    Dedikleri bence suana kadar pek tutmadi. DOlar Tahmini, Secim tahmini, Halkbank TAhmini,

Bu arada suc kendisinde deil, cunku bu ulkeyi yonetenleriin bu kadar manyakca haraketler yapacaklarina, PAPAZ a, OFAC in karari hala neden bu kadar aciklamayamadigina
    o bile sasti.

Kendisini takdir ediyorum. Ama al/sat a karsi olusu, Alttan maliyet dusurmeye karsi olusu da takdir edilesi. Cunku sonradan alan hep iceri girdi.

Simdi Trend Hound REis Kasim 2017 de maliyet yapti ama.

Halkbanka 3-5 senedir yatirim yapanlarin durumu daha beter.

2015 secimlerinden once giren KITLELER var.

Bende bu arada TREND HOUND kadar maliyetliyim. Euro Kazanip, HAlkbanka koyduk parayi. Bizde hata ettik ama olaylarin buraya gelecegini tahmin edemedim,

Trend HOund un dolar bazli maliyetine gelmesi icni, Dolar hic artmasa bile hissenin %162 artmasi lazim. Sizce bu mumkun mu ?
    al sat, alttan alıp maliyet düşürme neden yapılmazmış bana bir tane üstad söylesin, benim borsa maceram gençliğimden beri geliyor, enteresan üstadlar var. herkesin kendi fikridir bunlar. bir şirkete güveniyorsan,bu batmaz, şirket kapanıp hisseler elimde patlamaz diyorsan alır alttan maliyet düşürürsün. bir insan nasıl alttan alınmaz diyebilir benişm mantığıma ters... elinde nakit varsa belli noktalarda maliyet düşürülür. aksi diyalektiğe aykırı, bir hisse yükselecek inancıyla alırsın, şirkete güvenmiyorsan alırsın

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    al sat, alttan alıp maliyet düşürme neden yapılmazmış bana bir tane üstad söylesin, benim borsa maceram gençliğimden beri geliyor, enteresan üstadlar var. herkesin kendi fikridir bunlar. bir şirkete güveniyorsan,bu batmaz, şirket kapanıp hisseler elimde patlamaz diyorsan alır alttan maliyet düşürürsün. bir insan nasıl alttan alınmaz diyebilir benişm mantığıma ters... elinde nakit varsa belli noktalarda maliyet düşürülür. aksi diyalektiğe aykırı, bir hisse yükselecek inancıyla alırsın, şirkete güvenmiyorsan alırsın
    Capallama yapip maliyet dusurmeye gidersen bataga suruklenirsin ters bir pozisyonda. Dusen hissede, pozisyon yanlis oldugu icin stop kullanilmasi gerekir.

Yapilmasi gerekenin (bence) dogrusu, belirli bir meblag belirleyip bunu degisik parcalara bolerek alim yapmaktir ortalama bir maliyet tutturmak icin. Ama bunu uygulamasi zor. Devamli trade yapmama ragmen gecende gelen temettu miktarini gorunce sok oldum! 160 bin lira.

4. Isbankasi 130milyon lot 550 milyon tl azami tutarli geri alim aciklamis. Bizimkilerse serbest piyasa deyip geri alim yapmiyor. Gerci geri alim yapacak para varmıdır. Ucuz kredi vermekten başka bişey bilmiyolar.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Capallama yapip maliyet dusurmeye gidersen bataga suruklenirsin ters bir pozisyonda. Dusen hissede, pozisyon yanlis oldugu icin stop kullanilmasi gerekir.

Yapilmasi gerekenin (bence) dogrusu, belirli bir meblag belirleyip bunu degisik parcalara bolerek alim yapmaktir ortalama bir maliyet tutturmak icin. Ama bunu uygulamasi zor. Devamli trade yapmama ragmen gecende gelen temettu miktarini gorunce sok oldum! 160 bin lira.
    herkesin tarzı farklı, paçal yapmakla kademeli alım arasında fark yok, ben her %10-20de bir alım yapıyorum. 160 bin temettü aldığınıza göre 1.5 milyon lotunuz olmalı, bugünkü fiyatlarla 8-9 milyon tl yapar, bu paranın aylık faizi zaten 150-200 bin tl civarı yapar bankasına göre. yani şok olmanız temettünün azlığından dolayı olmalı?

batağa sürüklenmek duruma koşullara göre değişir, bankanın batmayacağına kesin kanaat getirip uzun vade beklemeyi göze alanlara çok uygun aşırı uygun. ama benim uzun vadem ky uzun vadesi gibi 3-5 ay değil-2-3 sene.

analitik düşünce çok dikkatli analiz yapmayı emrediyor bu durumda faizlein %30-40lara vurması senaryoyu külliyen değitirir. fırsat, zaman maliyeti açısından

6. Bir hisse düşününki nerden ne zaman alırsan al zarar ediyosun. Harbiden elimize verdiler. Kanaat getirdim bu hissenin dibi 0.01 tl . Sonu benzemesin grafik yapısı ve yatırımcı psikolojisi aynı bimeks gibi. Sonumuz hayrola.

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    yani şok olmanız temettünün azlığından dolayı olmalı?
    Hayir, ben orda pacal (capal da nerden cikti, kelimelerin hicbir anlami yok artik maalesef, 30 kelimeyle ceviriyoruz) 'dan bahsediyordum. Bunu bilincli ve dikkalti yapmama ragmen, sok olunacak olay benim cikis trendine baslamamis hissede alacagim belliyken bunu nerdeyse %50 asmam. Belli bir plani program olmayan ne haldedir.

analitik düşünce çok dikkatli analiz yapmayı emrediyor bu durumda faizlein %30-40lara vurması senaryoyu külliyen değitirir. fırsat, zaman maliyeti açısından
    Bu hissede 6 Aydan fazla bulunanlar icin senaryo zaten coktan degisti. Zaman + First + Dolar, vs.

Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Bir hisse düşününki nerden ne zaman alırsan al zarar ediyosun. Harbiden elimize verdiler. Kanaat getirdim bu hissenin dibi 0.01 tl . Sonu benzemesin grafik yapısı ve yatırımcı psikolojisi aynı bimeks gibi. Sonumuz hayrola.
    Hisse marjli trade imkanlarina izin veriyor. Ama suresi uzun maalesef dusus trendinde oldugu icin. Pozisyonu olup da dusen hissede trade yapabilene maliyet dusurme imkani veriyor (sure uzun olsa da). Sonu hayir olacak merak etmeyin. Yaniiz zaman maliyeti bu faizlerde onemli oluyor. Belli bir sureden sonar elinizdeki p.c oluyor asiri enflasyondan dolayi.

Sayfa 446/1032 İlkİlk ... 346396436444445446447448456496546946 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •