Sayfa 958/1252 İlkİlk ... 45885890894895695795895996096810081058 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,657 - 7,664 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by uci Yazıyı Oku
    Dolarda yükseliş kaçınılmaz formuna şubat 5 ile mart5 arası bir kaç kez yazdım arkadaşlar elimde dolar var tahmininiz 1. Çeyrek 2. Çeyrek 3.çeyrek ve 4. Çeyrek ne olur diye oradaki bir dingil yüzünden dolarları sattim mevduatta 1 yillik %17 den qnb yatirdim anlayacağiniz faizde %20 oldu dolarda 7.41 gördü heryerden zarar kimseye fikir sormayın kafaniza göre takilin bu arada vakbn ve sahol danda kayip büyük oldu.
    Bu ülkede birikim yapmayin yeyin için gezin diyor sanki küresel birileri.

LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Birisinin sözü ile dolarları satıyorsunuz ve o mu dingil oluyor ? Başkası olması gerekmez mi bu durumda ?

2.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    Hz.Ali 'ye sormuşlar;
    Devletin dini varmı?
    Cevap vermiş ;
    "Var,Devletin dini ADALET'tir."
    "Adaleti olmayan devlet zaten Dinsizdir"

Abim 1980 yılından beri 38 yıldır,
    Abd yaşıyor.

yüzlerce defa ağızından duyduğum söz şu dur.
    Bu gavurlar bizden daha Müslüman ...

neden böyle diyordun dediğimde,
    Yalan konuşmazlar,
    kimse kimseyi kandırmaya çalışmaz,
    çalışırsa adalet girer araya düzeltir.

adamlar sadece işleriyle uğraşır dedikodu yok denecek kadar az.
    çalışırlar.
    karşısındaki insana kolayca inanırlar çünkü çakallık nedir bilmezler
    hile hurdaya karışmazlar

temizdirler her vakit sokak ve caddeleri temizdir.

Adam ne zaman İstanbula gelse 3. gün sıkılmaya başlar

Şimdi konu inanç ise kim daha dindar .....
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Uci;

Geçen gün bir arkadaşta aynısı söyledi... Bodrum, Kuşadası, Marmarisin hınca hınç dolma sebebi sizin yukarıda dediğiniz sebeb.. Boşverin biriktirmeyin zaten biriktirdiiğinizin bir anlamı yok bir kriz gelir alır gider birikimlerinizi 5 yılınıza maal olur...

O vakit keşke o 5 yılı yiyip içip gezerek yaşasaymışım dersiniz...

Not; Lakin USD ı Bana da sorsaydınız bende size bu yıl maksimum 5 TL olur derdim...
    Ben kimsenin 5’in üstünü mantıklı gerekçelere dayandırarak tahmin edebildiğini düşünmüyorum.

Merkez bankası faiz artırsaydı zaten bu noktaya gelmeyecektik

geçen atilla yeşilada yazdı sanırsam Türkiye bilinen ve öğrenilen tüm bilgiyi çöpe atıp deneme yanılma yoluyla öğrenmeye çalışıyor bizim buhar olan tl’lerde borsa tabiriyle eğitim bedeli oluyor.
    O egeli ben değilim

Belki bu seviyeler olmayabilir lakin borsaya yönelim bir şekilde başlar

Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla

5. sayın selka çok haklısınız beni üzen diğer bir konu da basit düşünenlerin yani yastık altı birikim( dolar altın ) yapanların bizden çok daha iyi durumda olmaları !! biz reel faizdi enflasyondu hoşgeldin oranı diye geyik yaparken yok şu kadar kredi kartından harcama yaparsan oran böyle artıyor diye sevinirken her ay köşeye iki çeyrek 3 yarım 1 tam altın atan şu an birikimini korumanın sevincini yaşıyor ! bazen şeytan dürtüyor git iki tane 1+1 daire al ver öğrenciye kiraya diye ! ama dediğiniz gibi elimizde patlamayacağını kim garanti edebilir ??

yatırım tavsiyesi değildir

6.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Faiz yükselecek eğer yükselmezse bankalar kredi vermek için parayı nereden bulacak enflasyon altında getiri için carry trade de dahil kim para getirsin neden getirsin.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    resmi enflasyonu hep düşük gösterip ona göre düşük faiz verecekler. zaten de yaptılar, yapıyorlar. ha kim niye Türkiye'ye para getirsin kısmı faizden bağımsız olarak çalışmaya başladı zaten. ani duruşa doğru gidiyoruz.

TL mevduatcısı çok zararda, resmen harcamayıp biriktirdiği için cezalandırıldı ve bu önümüzdeki yıllarda kolay kolay düzeltilemeyecek bir psikolojik tahribata yol açtı bence. Ne TL'ye ne bankalara ne sisteme hiçbirşeye güven kalmadı... muhtemelen zaten az olan mevduat/tasarruf oranı dahada düşecektir.

Bardağın dolu tarafından bakacak olursak şu krizden en kötü etkilenenler emlak zenginleri oldu. Çünkü ellerindeki varlıklar hem TL cinsinden fiyatlandığı için kaybettiler hemde satmak isteseler satamazlar. İstenen fiyatların hayal olmasını geçtim, emlak likit bir yatırım aracı değil. TL mevduatcısı en azından başka şeyler alabilir. Hele birde kiracılar ödemeyip çıkmaya başlarsa tam ayvayı yediler. Beterin beteri var.

En akıllı, ileri görüşlüler 2016'da parasıyla beraber yurt dışına çıkanlar, gazetede okuduğumuz yurt dışına göçen milyonerler. Doları olup bu ülkede yaşayanda pek sağlama almış değil kendini bana sorucak olursanız.

Global liquidity is already below pre-crisis levels, tide will continue to ebb.
    #EmergingMarkets
    Hiperpower enflasyon.!!
    Hiperpower stagflasyon.!!
    Hiperpower kaos.!!!!
    Krizlerin Babası tüm HIZIYLA otobanda.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

8. Mevduatçılar,
    dolarcılar
    bonocular

2 puan faiz artacak diye yormayın kafanızı
    dolar 7-8 olacak diye stress yapmayın,

gidin ceviz,badem bahçesi kurun,
    uzun vadeli tarımsal üretim yaparak çoçuklarınızın geleceğini garantiye alın
    evlatlarınıza torunlarınıza uzun vadeli düşünmeyi öğretin

hem üretin hem kazanın
    birikimlerinizi soyguncuların kurduğu sistemden çıkarın,
    oyun kurucu siz olmadığınız sistemde kaybetmeye mahkumsunuz

oyunu siz kurun
    üretin
    kazanın
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 958/1252 İlkİlk ... 45885890894895695795895996096810081058 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •