Originally Posted by
Byccx
Abilerim ablalarım
Daha önce devalüasyondan sonra MB devreye girer faizleri yükseltirdi.TL bir nebze olsun kayıplarını telafi ederdi. Dudu Abinin uzun vadede kazançlar eşitlenir. Önermesi çalışırdı.
Ama görünen o ki, yeni bir ekonomik politika uygulanacak. Düşük faiz Yüksek enflasyon modeli
Faizler yükselecek diyenler olabilir. Kanımca faiz artışları hiçbir zaman yeterince olmayacak hep geriden mümkün olduğunca az yapılacak. TL her gün değer kaybedecek. Benim düşüncem TL mevduatta kalırsak bu sefer işler eskisi gibi olmayacak.
Borsaya baktım. 400 şirket varsa 375 tanesi yatırım yapılmaz. Başlıklarını okuyorum istinasız hepsi ağlıyor hepsi patronlarına kızgın¦ 25 tane sağlam şirket var herkes bu kağıtları alıyor, tavsiye ediyor. Sorun bu 25 şirket sağlam ama pahalı, çoğu tarihlerinin en yükseklerinde. Alsam sabretsem ne kadar kazanacağım
Konuta yatırsak orada da fiyatlar hisseler gibi tarihi zirvelerde. Konutta F/K 40 oldu neredeyse
Bu F/K 60 mı olacak. Çıktı diyelim kime satılacak o evler.
dolara geçersem. O da hisse ve konut gibi dolar pahalı mı.
O zaman sorum şu, mevduat olmaz, borsa olmaz, konut olmaz ne yapacağız?
Not: bir iki tane zıpır var hemen damlar. Ben zamanında dolara geçin diyerek hava atmaya çalışır. Onlara cevap veriyim. Merkez Bankasına güvendim güzel kardeşim. TLnin yüzde yüz değer kaybettiği bir ortamda müdahale eder dedim, bu ölçüsüz devalüasyona izin vermez diye düşündüm. O zaman liderler farklı dersen. Sadece Bu iktidar döneminde iki kez devalüasyon yaşandı ve ikisinin de sonunda MB yüksek faiz artışlarına gitti. Âmâ bu üçüncü devalüasyonda bu faiz artışı gelmedi.
Yer İmleri