Originally Posted by
Byccx
Abilerim ablalarým
Daha önce devalüasyondan sonra MB devreye girer faizleri yükseltirdi.TL bir nebze olsun kayýplarýný telafi ederdi. Dudu Abinin uzun vadede kazançlar eþitlenir. Önermesi çalýþýrdý.
Ama görünen o ki, yeni bir ekonomik politika uygulanacak. Düþük faiz Yüksek enflasyon modeli
Faizler yükselecek diyenler olabilir. Kanýmca faiz artýþlarý hiçbir zaman yeterince olmayacak hep geriden mümkün olduðunca az yapýlacak. TL her gün deðer kaybedecek. Benim düþüncem TL mevduatta kalýrsak bu sefer iþler eskisi gibi olmayacak.
Borsaya baktým. 400 þirket varsa 375 tanesi yatýrým yapýlmaz. Baþlýklarýný okuyorum istinasýz hepsi aðlýyor hepsi patronlarýna kýzgýn¦ 25 tane saðlam þirket var herkes bu kaðýtlarý alýyor, tavsiye ediyor. Sorun bu 25 þirket saðlam ama pahalý, çoðu tarihlerinin en yükseklerinde. Alsam sabretsem ne kadar kazanacaðým
Konuta yatýrsak orada da fiyatlar hisseler gibi tarihi zirvelerde. Konutta F/K 40 oldu neredeyse
Bu F/K 60 mý olacak. Çýktý diyelim kime satýlacak o evler.
dolara geçersem. O da hisse ve konut gibi dolar pahalý mý.
O zaman sorum þu, mevduat olmaz, borsa olmaz, konut olmaz ne yapacaðýz?
Not: bir iki tane zýpýr var hemen damlar. Ben zamanýnda dolara geçin diyerek hava atmaya çalýþýr. Onlara cevap veriyim. Merkez Bankasýna güvendim güzel kardeþim. TLnin yüzde yüz deðer kaybettiði bir ortamda müdahale eder dedim, bu ölçüsüz devalüasyona izin vermez diye düþündüm. O zaman liderler farklý dersen. Sadece Bu iktidar döneminde iki kez devalüasyon yaþandý ve ikisinin de sonunda MB yüksek faiz artýþlarýna gitti. Âmâ bu üçüncü devalüasyonda bu faiz artýþý gelmedi.
Yer Ýmleri