Sayfa 348/1024 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448848 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 2,777 - 2,784 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Almanya ve Japonya'ya, zamanında, büyük ordu beslemeyi yasakladılar anayasalarını onlar yazdılar içine bununla ilgili madde koydular.

Lakin onlar bunu askeri harcamalardan yırtarak büyümeye yönlendirdiler. Daha geçen haftalarda yeni, Alman ordusunun (mevcut haliyle, NATO bünyesinde sonradan kurmalarına müsaade edildi.) deniz ve hava kuvvetlerinin bakımsızlıktan döküldüğünü, tank ve uçakların yarısının görev yapamaz durumda olduğu tespiti yapıldı. Adam Leopard2A7/8 yapabiliyor ama kendisinde yok hepi topu 100 tankı var belki modern.

Pazarlık gücü yok tabi. Binlerce tankın binlerce tankla, binlerce uçağın binlerce uçakla savaştığını görmüş ülke, atim bombasını görmüş. O yıllarda bizde 40 tank var. Almanya Rusya ABD ise o dönem ayrı ayrı 80.000 tank üretmiş savaş yıllarında. Hiçbir şeyimiz yok yani.

Sonra 47 de girilen İMF ve alınan ilk kredi..sonra Marshal yardımı çatalından tankına tüfeğinden uçağına çadırından mazot bidonuna kadar..sonra askeri bağımlılık ekonomik bağımlılık.63 Komunizmle Mücadele Kanunu Türkiyeye konuşlandırılan Jupiter füzelerine karşı Küba'ya nükleer füze Küba krizi...ne zaman hizadan çıksa bir darbe ile dizayn..ve 15 Temmuz

Bazı ülkeler caydırıcılık için askeri gücünü abartır gösterir. ABD askeri gücünü saklıyor korkunç güçlü. Herhangi bir okyanusta bulundurduğu donanma bizim toplam donanmanın 4-5 katı daha güçlü. Bize o dönemden beri Yunanistan'la başabaş bir donanma ve hava kuvvetleri öngörülmüş. Şu an biz denklemden çıkınca Yunanistan'ı sürüyor devreye Akdeniz'de.

Halkbankası sopası var, varlıkları dondurma sopası var, swifti kısıtlama sopası var. Var oğlu var. Dünya finans sisteminin MB si adamlar, kumarhanenin sahibi. Almanya dış işleri bakanı bile swift sistemine alternatif sistem kurulmalı dedi. İranla kısıtlamalara en çok Almanya Fransa karşı çıkıyor. İran'da nükleer altyapıyı Almanlar atıyor, İran'da Peugeot'a biniyor herkes.

Demiş ya işte ABD li eski diplomat müttefiğimiz olmaz uşağımız olur diye.Herkes payına düşeni alıyor adamların bölge politikalarından. En basiti göç. Tekrar silahlanma harcamalarınızı arttırın baskısı.

Dediğim gibi medeniyet algısının artık bu sorunları 40 lı yıllardaki gibi çözme yaklaşımından vazgeçmesi lazım. Yoksa savaşa doğru gidiyoruz düşük yoğunluklu, vekil, hibrit, ticaret savaşı derken.
    Verdiğiniz örneklerdeki Almanya ve Japonya 1945 e kadar dünya hakimiyeti peşinde koşan ve iki dünya savaşındaki iki hasım bloktan birini oluşturan emperyal devletler. Savaşı kaybedince elbette ABD bloğunun ağır koşullarını kabullenmek zorunda kaldılar. Bizim marshal planı çerçevesinde demiryolu politikasından vazgeçmemizin bu durumla bir ilgisini kuramadım. Kaldı ki Sizin bu mantığınıza göre İsviçre nin İsveç in filan da Amerikalıların uşağı olması lazım 🙂

Halkbank ile ilgili olarak; ABD değil hangi ülkenin eline kozverirsen gün gelir o kozu senin aleyhine kullanır. Halkbank olayını da çok yanlış yorumlamışsınız.

Bana kalırsa, Uluslararası iktisattaki karşılaştırmalı üstünlükler teorisine bir göz atmanızda fayda var..bu şekilde daha ayağı yere sağlam basan analizler yapabilirsiniz belki..

2. #Market open
    BigBang yok
    Durgun-Sakin
    YAZDIĞIM YORUMLAR KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİMİ İFADE EDER.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by gabros Yazıyı Oku
    Gülüyorum şu halinize Söyledim ya benim derdim başka sizin ki başka..Sizler çok zekisiniz, yolunuz ve bahtiniz acik olsun.

P10S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    evet bizler çok zekiyiz paramızı TL'de batırmadık! hadi bakalım kış kış GEMİCİĞE.....

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
    Visa-Mastercard sistemi kapatsa yarın ekonomik krize gerek kalmadan bir günde bütün bankaların iflas edicek hala gelmiş abd bık bık bık.
    Sen bugün doğal kaynağından çıkan suyunu şişeleyip son kullanıcıya satmak için %70 ithal girdi kullanıyorsun ama hala yerli milli ayaklarındasın.
    Bu söylediklerime gelene kadarda henüz daha faiz-döviz-enflasyon ilişkisini kurup piyasaya gerçek güven sağlamaktan acizsin.
    Ohooooo ölme eşşeğim ölme.
    Not: mesajın muhattabı bakar körlerdir.
    Ytd

Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Visa-Mastercard sistemi kapatsa yarın ekonomik krize gerek kalmadan bir günde bütün bankaların iflas edicek hala gelmiş abd bık bık bık.
    Sen bugün doğal kaynağından çıkan suyunu şişeleyip son kullanıcıya satmak için %70 ithal girdi kullanıyorsun ama hala yerli milli ayaklarındasın.
    Bu söylediklerime gelene kadarda henüz daha faiz-döviz-enflasyon ilişkisini kurup piyasaya gerçek güven sağlamaktan acizsin.
    Ohooooo ölme eşşeğim ölme.
    sadece swift kapatılsa 1 gecede venezüela oluruz. iranda swift YOK,petrolü gazı olmasa İran AÇ !

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    harbi salak kaynıyr piyasa
    bi kısmı faiz haram diyor 0 kazançla bankada tutuyor
    bir kısmı gene faiz haram diyor
    bankaların tl ye verdiği faiz kadar bir para akrşılığı katılım bankalarına götürüyor
    bir kısmıda dolar şu halde iken %18-19 a faize yatırmayı akıllılık sayıyor
    bir kısım ise götürüp parayı borsa denen kumarhaneye basıyor palada onlara basıyor
    al doalrını al sat yapamıyorsan koy faize hem dolar arttıkça paranın değerini kor hemde %4-5 doalr faizi al
    Bildiğim kadarı ile bu sitenin ismi Hisse net. Yani adı üzerinde..
    Bildiğim kadarıyla sizde bu sitede yazar olduğunuzu bana özel mesajınızda belirtmiştiniz.
    Gördüğüm kadarıyla yukarıdaki paylaşımınız da hisselere kumarhane ve yatırımcılarınada salak diyorsunuz.
    Ve bir paylaşımcı da çıkıp size bir tepki ve söz söyleyemiyor. Ve birçoğuda başkan diye hitap ediyor.
    Sizce burada bir terslik yok mu? Eğer bir terslik olduğunu düşünüyorsanız.
    Bu size yakışıyor mu?
    Bol kazançlar.
    hakuna matara....memento mori.

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarı ile bu sitenin ismi Hisse net. Yani adı üzerinde..
    Bildiğim kadarıyla sizde bu sitede yazar olduğunuzu bana özel mesajınızda belirtmiştiniz.
    Gördüğüm kadarıyla yukarıdaki paylaşımınız da hisselere kumarhane ve yatırımcılarınada salak diyorsunuz.
    Ve bir paylaşımcı da çıkıp size bir tepki ve söz söyleyemiyor. Ve birçoğuda başkan diye hitap ediyor.
    Sizce burada bir terslik yok mu? Eğer bir terslik olduğunu düşünüyorsanız.
    Bu size yakışıyor mu?
    Bol kazançlar.
    Valla orda azbişi haklısınız ben hiç bir yatırımcıya salak diyemem denmesine de karşıyım.İyi kötü parasını harcamamış biriktirmiş yatırım yapmış birine salak demek haksızlık bence de .Hisse kısmına ise ne diyeyim daha önce de yazdım ister salak desinler ister başka bir şey, hisse işi bence de kumar yatırım falan değil,şu ortamda akıl işi de değil, ama ben borsadan çıkamıyorum arkadaşlar durum bu.)))))))))) Resmen uyku tutmuyor mecburen gidip belli dozda hisse alıyorum o zaman uyku olayım düzene giriyor.Arkadaşlar neticede bu para pul işlerini o kadar abartmamak lazım,kırıcı sözlere ne gerek var ,borsacılar da bu vatanın evladı,üvey evlat muamelesine ne gerek var di mi))))))))))Bu arada sizin dolar öngörüsü de baya yanlış çıktı sn jackalav,daha da doların gideri var bence.))))))))))

8. Sn Effendy75,
    Demiryolu tartışmasını kaçırdım sanırım ben Marshal planıyla girdiğimiz güdümü sorguluyorsunuz sandım. Demiryolu mevzusu malum..petrol ve türevleri şeklinde asfalt yol yapımına yönlendiriyorlar bizi..demiryolları Mustafa Kemalin yaptırdıklarıyla kalıyor..bu forumda eskiden uzun uzun tartışılan bir konuydu bu..

Uşaklık meselesi; güncel bir açıklamaya atıf yapmıştım..okursanız..ona göre İsveç de İsviçre de uşak olsa gerek;

https://www.google.iq/amp/www.yenica...si-48618yy.htm

Halkbankla ilgili neyi yanlış anladığımı da anlamadım.

Tavsiyenize gelince..okurum neden olmasın..ayaklarımın yere basmasını isterim tabi..teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Mısır Yunanistan yakınlaşması;
    https://www.menadefense.net/afnord/l...p-1-a-legypte/

1991 den beri ilk defa Rus donanması Akdeniz'e bu denli güç sevketti;
    https://mobile.twitter.com/Capt_Navy...25294303145985

Alman ordusunun durumu;
    https://www.google.iq/amp/s/tr.sputn...-utanc-verici/

Okuduğunuzu anlamamışsınız. Artık 2.Dünya savaşı sonrası getirilen kısıtı kaldırdıkları halde Almanya askeri harcama yapmıyor, öyle ki dökülüyor. Bu kısıtı avantaja çevirip yıllar içinde büyümeye yönlendirdiği için artık bu konuda sıkıştırılıyor.

Ben başka şeyler okuyorum, müsaadenizle ben de tavsiye edeyim. Yakın tarihle günümüzün bağlantısını bu şekilde kurmaya faydalı oluyor.

GKRY'de düzenlenen "Dış Rumlar Konferansı"nda konuşan İsrail Büyükelçisi Aammy Ravel, Rumların tek taraflı doğalgaz aramasına tepki gösteren Türkiye'nin davranışlarını tahrik olarak niteledi. "Türk tehditleri nedeniyle İsrail'in askeri müdahalede bulunmak zorunda kalmamasını temenni ederim" ifadelerini kullandı. Mısır Büyükelçisi Mai Taha Muhammed de gerekirse Türkiye'ye karşı askeri güç kullanmaktan çekinmeyecekleri tehdidinde bulundu.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/buy...niriz-40911700

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mi...it-200120h.htm

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve ABD deniz kuvvetlerine bağlı deniz komandoları ve savaş gemileri, 24 Temmuz günü Kızıldeniz'de Eagle Response 2018 adlı bir deniz tatbikatına başladılar.

https://www.egyptindependent.com/egy...018-continues/

Rum basını tarafından, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) Fransa'dan iki adet karakol gemisi alacağı, İsrail'den alınan botlardan daha büyük ve donanımlı bu gemilerin alımına ilaveten Fransa'nın Larnaka'da büyük bir deniz üssü kuracağı iddia edildi.

https://www.denizhaber.com.tr/larnak...aber-83156.htm

Sayfa 348/1024 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448848 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •