faizi indirmez o başka birşey, bir arkadaş söylemiş enflasyon %16 gibi öngürüyorlar ve faiz 21 gibi olsa neti hesaplandığın da eksi faiz yok gibi düşünüyorlar. tabi açıkladıkları enflasyon oranlarını bende gerçekçi bulmuyorum..
bana göre açıkladıkları enflasyonun altına faizi düşürmeyecekler.. ama mevduat sahibi reel anlamda zarar edecek zira açıklanan enflasyonla gerçek enflasyon farklı, (bunu herkes hissediyor)
dolar da olan ciddi şekilde tl bazında kazanmaya devam edecek.. kağıt üstünde tl ciler kaybetmiyor gibi görünecek (tabi kağıt üstünde)
senaryo çok belli, aşağı yukarı enflasyon oranında net faiz verilecek.. (resmi enflasyon oranı) dolarcılar (buna bende dahil) tl olarak çok fazla kazanmaya devam edeceğiz.
BURDA AMAÇ ŞU; ENAYİ GİBİ GÖRÜLEN SIRADAN VATANDAŞ, VE TL CİLERİN CEBİNDEN BİRİLERİNİ ZENGİN ETMEK, YADA BÖYLE BİR NİYET YOK FAKAT İNAT ETTİKLERİ ŞEY NEYSE BUNA NEDEN OLUYOR.. zira sıradan vatandaş (birikimi olmayan) tl olarak maaşı asla dolar kadar artmayacak ,hatta enflasyon kadar bile artmayacak,
tl mevduatçılar da gerçek enflasyona göre eksi reel faiz alacaklar.. yani SİSTEMİ BU İNSANLAR FONLAYACAK, (meşru hırsızlık)
Yer İmleri