Sayfa 575/1024 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 4,593 - 4,600 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Mevduat faizleri bölümünde biri eski ve güncel stopaj oranları tablosunu paylaşmış, gayet olumlu bir adım.
    Yetmez ama evet, zira TL mevduattaki stopaj nominal değerden alındığı için (enflasyondan ve devalüasyondan arındırılmadan) gerçek reel stopaj oranı en az %5 nominal için %25-30'lara %15 için %50-60 lara yaklaşıyor. Devlet sanırım enflasyon çok yükselince bunun farkına vardı.

Döviz mevduatlarında aynı durum yok. Zira nominal ile reel artış enflasyona göre çok değişiklik göstermiyor. İddiam şudur ki halihazırdaki TL enflasyon oranları ile TL mevduattaki %5 stopaj döviz mevduattaki %20 stopaja denktir, hatta yerine göre çok daha fazla dahi olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Ben devlet yetkililerinin Arjantin'den dolayı korkmaya başladığını ve Arjantin'i ibretlik olarak görmeye başladıklarını düşünmeye başladım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Döviz mevduatından alınan vergi oranlarında artışa gidilmesi vatandaşin dövizini tekrar yastık altina itebilir.
    Eee ! insanları kendi elleriyle buna zorluyorlar.

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Eee ! insanları kendi elleriyle buna zorluyorlar.
    TL mevduatta nominal değerden %5 stopaj alınacağı için döviz mevduattaki %20 stopaj oranından da yükseğe denk geliyor hala. Zira döviz mevduatta ana parada nominal kayıp yok denecek kadar az.

Yani TL mevduattaki reel nihai stopaj hala döviz mevduatından daha yüksek.

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    Bu son uygulama dövizde son alım fırsatı anlamına gelebilir..

YTD.
    Aynı fikri paylaşıyorum artık teknik meknik`iği ( şaka şaka ) bırakıp dalmak lazım.

6. Stopaj faizden alınır. (gelir)
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7. Evet arkadaşlar, asıl soru şu; simdiki dip neresi olacak ve alımlara kademeli olarak nereden başlamak lazım?
    Welcome to turkish bet, the second biggest one after argentina all over the world...

8. döviz için biraz daha arttırsın da insanların kayıt dışı uzun vadeci olmak için bir bahanesi daha olsun.
    faiz beklemiyordum zaten ama bununla beraber artık iyice rafa kalktığını düşünüyorum.
    faize dokunmadan dolaylı olarak nereye kadar öteleyebilecekler bakalım.

+bunu piyasalar sezmeyecek mi
    tehlikeli işlere imza atıyorlar umarım düşündüklerinin tersi durumlar daha hızlı yaşanmaz.

Sayfa 575/1024 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •