Sayfa 270/367 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 2,153 - 2,160 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

1.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    ....

...24, 5 milyar dolar otomotiv ihracati var deniliyor. Ne kadar katma defer kaliyor Turkiye'de? Otomotiv sektorunun ithakalati 24 milyar dolar.
    Hicbirsey kalmiyor abi. Emme insaat 45 milyar dolar getiriyor.

...

Sn.ayvagobeknuri; İnşaat 45 milyar USD getiriyor demişsin. Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri net döviz girdisi kastederek. Ama burada hedef brüt 20 mia.USD deniyor.
    Bunun neti olsun olsun 5 milyar dolar olur. Çoğu da çalışan Türk işçisi maaşlarından...

45 milyar dolar olmasını isterdim lakin bir hata var gibi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yurt...fi_167139.html

Insaatta kâr marjı %10-12 olursa "iyi"

Türkiyede yabancıların mülk edinmesine karşı bir düşunce var.
    Özal ilk yabancıya mülk satışını yasalaştirdığında Anayasa Mahkemesi
    "Istiklal marşı anayasadandır. Istiklal marşinda 'verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı' yazıyor. O halde yabancıya mülk satılamaz. Gibi zorlama gerekçelere sığınıldı.

Adalet, terazi ile , ölçü ile ifade edilir. Ölçüsüzlük zirve yaptı.
    Din adamları için de aynı durum var. Sözleri çok kişiyi etkiliyor.

Diyorum ki; üniversite sınavında matematik sorularının %80'ını bilmeyen hukuk ve ilahiyat fakültelerine girememeli.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

3.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Sn.ayvagobeknuri; İnşaat 45 milyar USD getiriyor demişsin. Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri net döviz girdisi kastederek. Ama burada hedef brüt 20 mia.USD deniyor.
    Bunun neti olsun olsun 5 milyar dolar olur. Çoğu da çalışan Türk işçisi maaşlarından...

45 milyar dolar olmasını isterdim lakin bir hata var gibi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yurt...fi_167139.html
    Abi ben fayans, seramik, klozet, tezgah, mermer falan hepsini koyarak oyle yazdim. Bunlarin hammaddesi Turkiya'da, bu sebeple katmadeger Turkiya'da kaliyor.

Sonra yabanciya konut satisi ciddi bir kaynaktir ve direk ihracattir. Emme mal Turkiyada kaliyor ve alan yabanci hersene vergisini oduyor. Boyle bir ihracat kalemi yok. Burada nasil ihracatciya vergi iadesi veriliyorsa, insaatciya da verilmeli.

Bu iste cok buyuk yanlislar var. Duzenleme yapmak ise hic zor degil. Turkiyadaki sistem yap-sat falan degil, sat-yap sistemi. Once satar sonra yapar. Bu durum guvensizlik yaratir. Cunku muteahit tikandigi noktada birakip, kacar. Insanlarin tokiye gitmesinin sebebi, evin teslimine dair guven duymalaridir. Demek ki, once guveni tesis etmek lazim.

Bugun 2000TL'yi bastiran muteahitlik belgesi alabilir, alan kisiye de hicbir soru sorulmaz. Yuzbinlerce cakal var piyasada emme bu isi hakkiyla, dunyanin heryerinde yapabilecek firmalar ve muteahitler de tonla var. Bu iş, Turk insaninin en iyi, en basarili yaptigi istir.

Turkiye hizla betonarmeden cikmali, hafif celik yapiya yonelmeli. Cimento ve betonun kullanilacagi alanlar var, betonarme altyapilada kullanilmali.

Bugun insaat sektorune girsem ciddi para kazanirim. Bu gidisle girecem, cunku imkan var.

Abi insaat olmazsa bu ulke ac kalir.
    @erefefik

4. Diyorum ki; üniversite sınavında matematik sorularının %80'ını bilmeyen hukuk ve ilahiyat fakültelerine girememeli.
    Abi klavyen bal yesin beaaa....)))))))))))))))

Ek olarak; mevcut diploma sahipleri termodinamigi su gibin bilmiyorlarsa, diplomalar iptal edilmeli...
    @erefefik

5.  Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    ayvaaa nerdesin abey,
    halgın benkasına tevacüz ediyler...
    la heç mi Allahınız yok
    80 milyonun hakkı var
    nasıl eliniz gidiyor da alıyonuz...
    banganın yaptığı eşekliye heç girmiyom
    yok diyolar da
    adamlar twetar da ekran görüntüsünü koymuş
    la hiç mi uyumuyonuz
    savaş çıksa bunlar bizim evi de yağmalar...

wigros a gittim
    ne cigara ne alkol yok
    tekel ruhsatı yenileceklermiş
    lan 9. ayda mı aklınıza geldi
    dimek ki aynalı bi kazık geliyo
    sen zati bıraktın da
    bakem biz ne yapacaz...

abi şimdi galipin metroya biniyon
    mazota zam geldi dicen ama
    otobosa da zam geldi
    kimse binmez dicen de
    elektiriğe zam geldi
    kimse evde mum yakmıyo...

bakalım önce düşen önce yükselir mi...
    yatırım tavsiyesi deel kişisel tercihtir
    eşek sevildiği çayırda otlar
    falan filan feşmakan...
    )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    @erefefik

6. Bu basligi kuzuya kapattim, kuzu giremez buraya...))))))))))))))))))

Abi adam 70 yasindayim diyor, foturaf koymus, benden genc gorunuyor. Saclari, kaslari boyamis mi yoksam?

Süslü kuzu....)))))))))))))))))))

Hedefi cok pera kazanmak...Cok pera kazanmak diye bir hedef ulmaz. Cok pera kazanmak hedefi olan biri, pera harcamasini bilmiyor demektir. Pera harcamasini bilmeyen ise elit ulmaz. Cok pera kazansan, perayi ne yapceyn? Harcamasini bilmiyon?

Mesela cok pera harcacem diye hedef koy abi...
    @erefefik

7. Sen bu yabancıya konut satışına bir daha bak ayvagöbek abim,daha önce yabancıya konut satışı 2.5 hektarken bu oran 30+30 hektara çıkartılmış.Şimdi cari açığı kapatmak için bu güne kadar hiç bir tedbir almayacaksın,aksine cari açığı patlatmak için samanı bile dışarıdan ithal edeceksin sonra bu açığı karşılama adına memleket topraklarını yabancıya satacaksın bu mudur olay.
    Biz Filistinlilere kızıyoruz zamanın'da topraklarınızı israile satmasaydınız diye aynısını biz yapıyoruz.
    Mehmet Akif'in kemikleri sızlıyordur mezarın'da herhalde.

8.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Sen bu yabancıya konut satışına bir daha bak ayvagöbek abim,daha önce yabancıya konut satışı 2.5 hektarken bu oran 30+30 hektara çıkartılmış.Şimdi cari açığı kapatmak için bu güne kadar hiç bir tedbir almayacaksın,aksine cari açığı patlatmak için samanı bile dışarıdan ithal edeceksin sonra bu açığı karşılama adına memleket topraklarını yabancıya satacaksın bu mudur olay.
    Biz Filistinlilere kızıyoruz zamanın'da topraklarınızı israile satmasaydınız diye aynısını biz yapıyoruz.
    Mehmet Akif'in kemikleri sızlıyordur mezarın'da herhalde.
    Abi toprak satilmaz. Ben konut satisini kastediyorum. Toprak satisina karsiyim...
    @erefefik

Sayfa 270/367 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •