Sayfa 1166/1252 İlkİlk ... 1666661066111611561164116511661167116811761216 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 9,321 - 9,328 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    O zaman haydi herkes iş bankasına. Kaçalım riskten [emoji1] En risksiz olana, en düşük verene koşalım.

Yazılarım tavsiye niteliğinde değildir
    paranın fiyatı faizdir,

getiri ile risk doğru orantılıdır,

bunları bilenler bilmeyenlerı avlamaya çalışır örneğin işbankası, örneğin aktifbank..

iş bankası daha az riskli olmasına karşın çok düşük faiz vermekte yani müşteriyi avlamaktadır..

aktifbank daha riskli olmasına karşın piyasanın çok az üzerinde faiz vermekte yani yine müşteriyi avlamaktadır..

şu an en risksiz olan isviçre tahvilleri, gidin de tokatlasınlar sizi..

ytd.

syg,

2.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    paranın fiyatı faizdir,

getiri ile risk doğru orantılıdır,

bunları bilenler bilmeyenlerı avlamaya çalışır örneğin işbankası, örneğin aktifbank..

iş bankası daha az riskli olmasına karşın çok düşük faiz vermekte yani müşteriyi avlamaktadır..

aktifbank daha riskli olmasına karşın piyasanın çok az üzerinde faiz vermekte yani yine müşteriyi avlamaktadır..

şu an en risksiz olan isviçre tahvilleri, gidin de tokatlasınlar sizi..

ytd.

syg,
    O zaman Nurol aktiften de riskli ve avcı. Geçmiş mesajlarınızda bu ikisinin verdiği oranları sorar ve paylaşırdınız. Sadece meraktan mı yoksa riski ve av olmayı sevdiğinizden mi merak ettim [emoji1]

Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

3.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    O zaman Nurol aktiften de riskli ve avcı. Geçmiş mesajlarınızda bu ikisinin verdiği oranları sorar ve paylaşırdınız. Sadece meraktan mı yoksa riski ve av olmayı sevdiğinizden mi merak ettim [emoji1]

hunted hunter..

4.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    O zaman haydi herkes iş bankasına. Kaçalım riskten [emoji1] En risksiz olana, en düşük verene koşalım.

en az faiz veren en risksiz değildir. en çok veren en risklidir...
    yatırım tavsiyesi değildir.

5. Yukarıdaki ekran görüntüsü Türkiye'nin en büyük ithalat kalemlerini içermektedir. Türkçelerine ihtiyaç duyanlar varsa açıklıyım.

Kod 27 - Mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler; katranlı maddeler; mineral... (Cari açığımız; 32.8 milyar $)

Kod 84 - Makine, mekanik cihazlar, nükleer reaktörler, kazanlar; bunların parçaları... (Cari açığımız; 13.3 milyar $)

Kod 85 - Elektrikli makine ile ekipmanları ve bunların parçaları; ses kayıt cihazları ve çoğaltıcıları, televizyon... (Cari açığımız; 13.0 milyar $)

Kod 71 - Doğal veya cultured* inci, kıymetli ya da yarı-kıymetli taşlar, kıymetli metaller, kaplama metaller... (Cari açığımız; 6.5 milyar $)

Kod 87 - Demiryolu veya tramvay araçları dışındaki taşıtlar ve bunların parça ve aksesuarları... (Cari fazlamız; 6.5 milyar $)

Kod 72 - Demir ve çelik... (Cari açığımız; 8.5 milyar $)

Kod 39 - Plastik ve ürünleri... (Cari açığımız; 7.8 milyar $)

Demir ve çelik için alt başlıklara girildiği zaman, 5.9 milyar $ değerinde yurtdışından scrap edilmiş yani hurda demir ve çelik ithal ettiğimiz görülmekte... Bu kadar hurda demir ve çelik Türkiye'de hangi oranda inşaat sektöründe kullanılıyor bilmiyorum. Ancak, beton sektörünün de ithalata girdisinin olduğu aşikar.

Meraklısına kaynak : https://www.trademap.org

6.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    en az faiz veren en risksiz değildir. en çok veren en risklidir...
    Verilen faizi doğrudan riske bağlamak yanlış, elbette eski bankalarin bilinirlik avantajlarını kullanmalari normal, akbank her gittigimde birakin aktifi, ing yi bile para baglanir mi der. Yersen. Ee küçüklerde bir ust lige cikmak icin az fedakarlik yapsin...

7. Aktifbank Türkiye'nin en köklü sirketine ait... Calik grubunun bankasi... Suanki ekonomi bakaninin ceo lugunu yapmis bi banka.. Bu bankaya bu kadar guvensizlik nedendir... Benim 3 yildir bütün birikimim aktifte.. Bazen bonoyu bozdurup hepsini diger bankalara eft yapiyorum hicbir sikinti yasamadim.. ustelik hicte kazik yemedigim tek banka.. havale eft ve bircok bankacilik islemleri ucretsiz... Benim bilmediğim nedir ki acaba..

Sent from my MI 6 using hisse.net mobile app

8. başlık kirliliği olmasın diye dünkü bosporos serzenişime gelen cevaplara cevap vermeyeceğim. öyle ya da böyle bu sakaletin çözümüne katkıda bulunanlara teşekkür. yönetim gereğini yapmış belli ki. onlara da teşekkür.

Sayfa 1166/1252 İlkİlk ... 1666661066111611561164116511661167116811761216 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •