Sayfa 1177/1252 İlkİlk ... 1776771077112711671175117611771178117911871227 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 9,409 - 9,416 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    TL mevduatta indirilen stopaj oranları bakalım bankaların bundan sonra vereceği faiz oranlarını nasıl etkileyecek.

Başka bir deyişle bankalar bu indirimi kendilerine mi alacaklar...

Genelde hep öyle olmuştur.

2. QNB Finansbank'ta çalışan arkadaşımla konuştum. Gecelik hesaplar için yeni stopaj düzenlemesini sistemlerine yansıtmışlar. Ancak normal vadeli mevduatlar için henüz sistem geliştirmesi tamamlanmamış, bu hafta tamamlanacakmış. Yeni düzenleme ne diyorsa hesapların vadesinde o oran üzerinden hesaplar temdit olacakmış. Bu söylenenler Enpara için de geçerli, aynı sistemi kullanıyorlarmış.

Alıntı Originally Posted by msco Yazıyı Oku
    Ben aradım sordum gün içinde güncellenecekmiş öyle dediler.
    Eyvallah tesekkur ederim.

4. TCMB: Eylül toplantısında parasal duruş yeniden şekillenecek.

anladım anladım ama az anladım. Ne kadar yeniden şekillenecek?

TCMB: Enflasyonla ilgili ciddi riskler oluştu artık ona göre düşün.

devlet kanadında destek ne durumda?

Albayrak: Geldiğimiz seviye enflasyon ile top yekün mücadele gerektiriyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bakın benim bu kuruluşları gerçek bir banka olarak nitelendirmememin kanun ile ispatlı nedeni. Bu kuruluşlar aşağıda belirtildiği gibi normal bir A.ş. Anonoim şirket gibi muamele görüyor.

Bu aşamada 4389 sayılı Bankalar Kanununun yaptığı ayrımı dikkate alarak mevduattoplama işlemi yapmayan bankalara, yani yatırım bankalarına ilişkin olarak kısaca şuaçıklamada bulunmak istiyorum.Bankalar Kanununun 20 nci maddesinin 2 nci fıkrası,... Kurum bu Kanunun 14 üncü maddesinin (3) numaralı fıkrasında belirtilendurumları tespit ettiği takdirde bunların bankacılık işlemleri yapma izni Kurulun en az beşüyesinin aynı yöndeki oyuyla alınmış kararıyla kaldırılır ve bunlar genel hükümlere göre tasfiye edilir hükmünü taşımaktadır. Bu bankaların mevduat toplamamaları ve bu nedenlede TMSF tarafından sigorta edilebilecek bir faaliyetleri olmamaları nedeniyle, yönetim vedenetimin Fona devri öngörülmemiş, doğrudan bankacılık izinlerinin kaldırılmasını ve bunabağlı olarak da bankanın tasfiye haline girmesini hükme bağlamıştır. Gene 20 nci madde ilebu bankalara 4389 sayılı Bankalar Kanununun 16 ncı maddesinin uygulanmayacağı hükme bağlanmış olduğundan iznin kaldırılması halinde de Fonun herhangi bir yetkisi olmayacaktır.Dolayısıyla, bankacılık izni kaldırılan bir mevduat toplamayan banka, Türk Hukukunun anonim şirketlere ilişkin kuralları çerçevesinde tasfiyeye girecek ve bu arada alacaklılartarafından iflası da istenebilecektir.

NOT: Bir kuruluş size kredi verebiliyor veya leasing yapabiliyor diye gerçek bir banka olarak nitelendirilemez.
    polemik değildi amacım, peki, yazdıklarımı tekrar okuyunuz. mevduat kabul etmedikleri için tasfiye süreçleri mevduat bankalarından farklı olduğunu kabul ediyorum, ama bu husus onların banka olmadıkları anlamına gelmez.
    mevduat güvencesi olmadığı için, tmsf ye bundan dolayı bir sigorta primi ödemedikleri için haliyle tmsf ye devirleri söz konusu değildir.
    sadece siz mevduat güvencesi olmadığından onlar banka değildir gibi bir algı içerisindesiniz. bu ciddi bir yanılgıdır. verdiğiniz referans kanun bile bankacılık kanunu. neyse isterseniz mevzu net. siz bankacılık kanunu ile tüm faaliyetleri düzenlenmiş bir kuruma banka demiyorsunuz, ne derseniz deyin ama kanun farklısını söylüyor.
    daha uzatmayacağım,

ben 10 yıl banka müfettişliği ve bahsi geçen finansal kurumlarda (leasing-factoring) denetim müdürlüğü yaptım. bu konuda beni ikna yoluna değil, kendinizi ikna etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    TL mevduatta indirilen stopaj oranları bakalım bankaların bundan sonra vereceği faiz oranlarını nasıl etkileyecek.

Başka bir deyişle bankalar bu indirimi kendilerine mi alacaklar...

Genelde hep öyle olmuştur.
    Aynen keseri kendilerine yontmaya çalışacaklar.bizde pazarlık yaparız.

TCMB her toplanti oncesinde beklenti olusturup bu beklentiyi yerine getirmemekle unlu

Zaten TCMB nin yaptigi en buyuk hata piyasalarla iletisimsizlik ve ongorulemezlik

Kendilerine oyle gizemli bir misyon yuklediler ki SARAY disinda kimse bilmiyor ne yapacaklarini

Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    bugun sabahtan temdit eden veya gunluk hesap isleten oldumu degisik bankalardan ...bazıları yansıtıp yoksa bazıları hala bize bilgi gelmedi diyorlar mı
    Alternatif VOV ve Burgan Güldüren 5% yansıtmış, bilginize.
    There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?

Sayfa 1177/1252 İlkİlk ... 1776771077112711671175117611771178117911871227 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •