Bu arada Bu MB nin döviz vadelide poz alması Yabancı fonların BİSTte satışı için fırsatta yaratabilir. TL ihtiyacını Bistten hisse satarak karşılayabilir.. Bist teki yabancı payı bizim içimizdeki Truva atı etkisi yaratabilir.
Yabancıya T2 de yok
Bu arada Bu MB nin döviz vadelide poz alması Yabancı fonların BİSTte satışı için fırsatta yaratabilir. TL ihtiyacını Bistten hisse satarak karşılayabilir.. Bist teki yabancı payı bizim içimizdeki Truva atı etkisi yaratabilir.
Yabancıya T2 de yok
Muhteşem bir tartışma geçmiş topikte
Yarın sabah deniz43 modellemeyi yapar, hepimiz rahatlarız...
Bence, dolara müdahaleyi viop ta yapmaya çalışıyorsan, kaldıraç kullanmak istiyorsundur, elindeki doları kaptırmak istemiyorsundur, basitçe
Bunu neden yaparsın? Şu paradigmayı desteklemek için, "aslında dolar/tl volatiletesi spekütaliftir, reel olarak karşılığı yoktur" . Bunda haklı isen, spekülatörleri halledebilirsin, haksız isen türk çocuğu razı olur ama uzun vade yabancı yatırımcı bile alır dolarını gider, boşver hadge fonları. Realistic olan uzun vadede daha haklıdır, genellikle.
Biz ky ler değil yarli kurumlar da değil ama yabancı kurumlar MB nin dolar vadeli de işlem yapmasına neden itiraz etmiyorlar. Aldığı pozun gereği tasarrufta bulunarak piyasayı manüpile edebilir. Bu kurumlar nedensessiz kalır ki?
Soros bİngiltere MB olayını anımsayan var mı Ben iyi bilmiyorum bilen anlatsın.
Gerçi çok sonra Soros bu oyunu şimdi yapmak mümkün değil MB ler çok güçlü falanda demişti ya..
Olayı anlatabilecek olan var mı?
doları değil vadeliyi satıyor. doları değil.
teslim etmekten neden sakınsın satarak almak istene vermiş zaten.. veya piyasaya verecek olsa zaten hergün veriyor. kanalları mevcut vadeli ne alaka.
yani geçecek ekran başına akşama kadar lot lot satacak. ne alaka başka işimi yok diyoruz bizde.
amacı buysa yollasın kanallardan.
haa dersenki vade sonuna kadar günü kurtarmaya çalışıyorsa o duruma düşmüş isek.
daha ne diyim. pılıyı pırtıyı toplayalım![]()
Yer İmleri