Muhteşem bir tartışma geçmiş topikte
Yarın sabah deniz43 modellemeyi yapar, hepimiz rahatlarız...
Bence, dolara müdahaleyi viop ta yapmaya çalışıyorsan, kaldıraç kullanmak istiyorsundur, elindeki doları kaptırmak istemiyorsundur, basitçe
Bunu neden yaparsın? Şu paradigmayı desteklemek için, "aslında dolar/tl volatiletesi spekütaliftir, reel olarak karşılığı yoktur" . Bunda haklı isen, spekülatörleri halledebilirsin, haksız isen türk çocuğu razı olur ama uzun vade yabancı yatırımcı bile alır dolarını gider, boşver hadge fonları. Realistic olan uzun vadede daha haklıdır, genellikle.
Biz ky ler değil yarli kurumlar da değil ama yabancı kurumlar MB nin dolar vadeli de işlem yapmasına neden itiraz etmiyorlar. Aldığı pozun gereği tasarrufta bulunarak piyasayı manüpile edebilir. Bu kurumlar nedensessiz kalır ki?
Soros bİngiltere MB olayını anımsayan var mı Ben iyi bilmiyorum bilen anlatsın.
Gerçi çok sonra Soros bu oyunu şimdi yapmak mümkün değil MB ler çok güçlü falanda demişti ya..
Olayı anlatabilecek olan var mı?
Ne dediğini çok iyi anlıyorum dostum, ancak onlar asla kameralara konuşmaz, yazılı işlere girmez, şu ana kadar iyi kazandılar, bir sonraki turda geri gelelebilmesi için hasarsız çıkması lazım. Herkesi severler ... Son dönemde sevgileri de bayağı ileri seviyelere ulaşmıştı aslında ...
doları değil vadeliyi satıyor. doları değil.
teslim etmekten neden sakınsın satarak almak istene vermiş zaten.. veya piyasaya verecek olsa zaten hergün veriyor. kanalları mevcut vadeli ne alaka.
yani geçecek ekran başına akşama kadar lot lot satacak. ne alaka başka işimi yok diyoruz bizde.
amacı buysa yollasın kanallardan.
haa dersenki vade sonuna kadar günü kurtarmaya çalışıyorsa o duruma düşmüş isek.
daha ne diyim. pılıyı pırtıyı toplayalım![]()
Yer İmleri