Sayfa 244/534 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344 ... SonSon
Arama sonucu : 4270 madde; 1,945 - 1,952 arası.

Konu: Xu30 ve xu100 Hisseler ve Endeks

1.  Alıntı Originally Posted by hpy Yazıyı Oku
    xu100 aylık

grafik gayet net

Ema55 seviyesi 777xx lerde. Oraya kadar son düşüş beklentim halen var doğrusu ama bu akşam ne.olduysa bana sabah uzuna geçmeyi düşünüyorum birkaç gün için. Aksam üzeri biraz poz azalttım yeniden yukarıdan vermek için ama yarın sabah Endeks 92400 altına gelmezse, krdmd de 4.34 altına inmiyorsa kisalari kapatacam hatta uzatacak büyük ihrimal. Yukarıda 4.77 ye kadar uzun bekleyebilirim ilk etapta. Sonrasında yeniden kisaya dönerim büyük ihtimalle.

Yarın ayın 7'si ve ABD TDI verisi var 15.30' da. Büyük ihtimal veri ile bir hareket olur ve dediğim şekilde aşağı kirilim olmazsa ben uzun tarafında olacam.

Okullar açıldığı için gün içi yazmak artık çok zor ve akşamdan stratejim ne ise oluşturmam gerekiyor.

Hayırlı akşamlar, bol.kazanclar.

Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku
    2+8=10
    bir yıl sonra bekleyin krizi.
    BİSTİN 127 YAPMASI İÇİN BİR YILI KALDI
    Yorumum sadece bu kısma dair, yoksa İsctr hem severim hem artık yıllar yıllar sonra epey bi farklı takılabilir yerel seçim öncesi ve sonrası bilahare style ).
    ...
    Her zaman papaz pilav yemez, nitekim bakın bizdeki terörist delilli gerekçeli papaza, özel ödüllü mübarek style İzmir'de hanımıyla ohh kendi evinde rakı roka balık takılmakta..
    Neyin 127'siymiş Bist'100 de anlamadım pardon ??, sanırsam dünya finans devleri de anlayamamış olmalı ki bizim piyasaların hali ruhiyeti ve dahi tabelaları yerlerde sürünmekte..

3. S.A. Gününüz aydın kazancınız daim olsun. Hayırlı Cumalar.

Pivot:443
    Destekler : 435 - 430 - 422
    Dirençler: 448 - 456 - 461 Bence..
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

4. a.s. tıfıl hocam

Alıntı Originally Posted by ConSenSus SenSor Yazıyı Oku
    Yorumum sadece bu kısma dair, yoksa İsctr hem severim hem artık yıllar yıllar sonra epey bi farklı takılabilir yerel seçim öncesi ve sonrası bilahare style ).
    ...
    Her zaman papaz pilav yemez, nitekim bakın bizdeki terörist delilli gerekçeli papaza, özel ödüllü mübarek style İzmir'de hanımıyla ohh kendi evinde rakı roka balık takılmakta..
    Neyin 127'siymiş Bist'100 de anlamadım pardon ??, sanırsam dünya finans devleri de anlayamamış olmalı ki bizim piyasaların hali ruhiyeti ve dahi tabelaları yerlerde sürünmekte..
    Önümüzdeki bir sene yapmazsa bist 127
    İşimiz bitmiş demektir.

Dolar düşüyor ama bist tepki çıkışı yapamıyor.
    Çok kötü bu.

Dolar aşağı BIST aşağı.

Dolar düşerken borsa neden düşüyor?

Nedenini yazının sonunda açıkladım.

27 Ağustos'ta 479 olan CDS 1 hafta sonra %20 artarak 574'e dayanırken borsa 90 binden 94.500'e kadar %5 artıyordu.

Bu normalde imkansız bir şeydi ama oldu.

Bu arada hafta başında TCMB faiz artışı sinyali verip VIOP'ta short açmaya başlayınca piyasa faiz artışı olacak diye VIOP 30'daki makası 3.400'den 4000'e çıkardı. Aynı makas bu sabah 2.800'e düştü.

Oysa VIOP DOLAR Eylül vadeli işlemler bugün EKSİ MAKAS'a geçti.

Dolar faiz artışını satın alıyorsa, VIOP 30 makasını neden tekrar faiz artmayacakmış gibi düşürdü?

Velhasıl bunların hepsi algı bozukluğu yaratmak için yapıldı ya da bizim piyasalar paranoid şizofren bir psikoz durumuna girdi.

Bu algıyı yıkmanın yolu bana göre BIST'e USD bazlı bakmak.

Dolar çok yükselirken borsa çok düşmez, hatta artabilir. Bunun nedeni DOLAR BAZLI ELLİOT sayımında dalga yapısının oluşamayacağı içindir. Bunun tek istisnası 3. dalgaların başladığı büyük kırılım anlarıdır.
    Örnek: Gezi olayları (aslında 22 mayıs 2013'teki Bernanke'nin tapering kararı), Damadın ekonominin başına geçtiği yeni başkanlık kabinesinin açıklanması, 2001 anayasa kitapçığı olayı vb.

2 aydır verdiğim KISA VADE SAATLİK USD BAZLI GRAFİK'te son durum.

12.677 USD altında 3 dip hedefi devam ediyor.

DUHUL : 1999

Napalım, gelecek haftayı beklerim.
    Dolar 6 ya kadar düşebilir, halen bist çıkmadıysa
    Satarım senetleri, çok değil zaten

Sayfa 244/534 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz