Sayfa 433/1013 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533933 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,457 - 3,464 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Sn Ersoy delta,
    ABD 59 füze attı dolar düştü , kuzey Kore 2 füze atsa dolar ilk durak 3,50 , 4 yıl içinde dolar 4 tl yi bile göremez şimdi faiz 30 olacak diyorsunuz aynı anda dolar 8-9 tam bir çelişki burda çelişki şu faiz 30 olduğunda en az 100 milyar $ ülkeye dolar girer açıkçası GLP de sert artış olmaz ise sizin bu borsa grafiği %100 çalışır borsa sert satar, çalışmanız güzel ama piyasa mantığına çok uygun değil, ilerde hem dolar hem borsayı beraber aşağı çekmeleri çok mümkün açıkcası borsa grafiği ve GLP 30 kuramınza %100 inanırırım ama dolar dediğiniz değere gelmez hele Mayıs'ta İran seçimleri var orası da karışırsa dolar yazın 3.30 olur
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    Sn Ersoy delta,
    ABD 59 füze attı dolar düştü , kuzey Kore 2 füze atsa dolar ilk durak 3,50 , 4 yıl içinde dolar 4 tl yi bile göremez şimdi faiz 30 olacak diyorsunuz aynı anda dolar 8-9 tam bir çelişki burda çelişki şu faiz 30 olduğunda en az 100 milyar $ ülkeye dolar girer borsa grafiğine bakmak lazım açıkçası GLP de sert artış olmaz ise sizin bu borsa grafiği %100 çalışır hatta ekranı arşive attım , çalışmanız güzel ama piyasa mantığına çok uygun değil, ilerde hem dolar hem borsayı beraber aşağı çekmeleri çok mümkün açıkcası borsa grafiği ve GLP 30 kuramınza %100 inanırırım ama dolar dediğiniz değere gelmez hele Mayıs'ta İran seçimleri var orası da karışırsa dolar yazın 3.30 olur
    Şimdi bir çarşaf daha alıntılar...

Geçmiş son altı yazısını kopyalayarak...

Emlak başlığına gidiyorum.

Buradaki çarşafı aynen alıntılayıp iki yeni kelam daha ediyor...

Bir sayfamız daha doluyor...

Sevgili enki de kendi yazılarını alıntılar ama ilgi alaka vardır.

Neyse.

Her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır derler...

De..

Keçiboynuzu gibi bir gram şeker için yarım kilo odun çiğnemek gerekiyor.

ingiltere 1650 li yıllarda %50 okur yazarlığa ulaşmış. akabinde endüstri devrimini başlatmış ve hakimiyetini perçinlemiş dünya üzerinde.

biz 1930 lardan sonra %50 lere yaklaşmısız. benzeri bir grafiği TR için bulamadım ancak okuryazarlığın %20-30 ve yukarısına çıkışı ancak cumhuriyetle beraber,bunu biliyoruz.

300 yıl ondeler bizden, okuryazarlık nedeniyle her alanda 300 yıl boyunca ne kadar fark atılır tahmin edebiliriz.

bu grafik osmanlının batı karşısında neden yenildiğinin bir başka ifadesidir.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Ahmetg Guest
    Bu Amerika nasil bu kadar guclu nasil 196 ulkenin her birine sizmayi becerip her birini parmaginda oynatabiliyor?

Nedir bu? CIA in Maryland deki binasinda 196 ayri birim mi var? Adamlarin Turkiye icin gorevlendirdigi adamlar Turkiye yi bizden iyi biliyorki Turk halkinin begenip tapacagi adami binlerce kisi arasindan secip basa getirebiliyorlar. Biz daha kendimizi yonetemezken adamlar butun dunyayi bu sekilde yonetiyor

Kafalarina gore islam devleti kurdurup batirip cikarabiliyorlar. Her birini kurmak organizasyonu teskil etmek onun basina konacak adami yetistirmek bunlara para baglamak ve hicbir zamanda hata yapilmiyor ellerine yuzlerine bulastirmiyorlar.

Kardes nedir bu sistemin adi?

Aklima su olay geldi Hurriyet gazetesinde okumustum bunu

94 senesimi neydi Tansu Ciller Kardak cikarmasi kararini aliyor, bu karar kapali bir odada genelkurmay ve baska yetkililerinde oldugu basina kapali bir oturumda aliniyor.

Oturum bittikten sonra kapidan cikilirken Tansu Ciller e telefon geliyor. Cep telefonu yok o zamanlar sanirim yardimcisi haber veriyor telefon gorusmeniz var diye sanirim. Tansu Cillerin agzindan veriyorum sonrasini

"Telefonda Bill Clinton vardi, Kardak cikarmasini yapmamizin cok buyuk hata oldugunu soyleyip beni kararimizdan vazgecirmek icin baya bir konustu. Bende anlamadim nereden haberi oldu toplanti odasindan daha yeni cikmistik"

Komplo teorilerine asla inanmam ama bunu gazetede okumustum. Bir basbakanin aciziyeti degilde nedir bu? Bariz belliki odada dinleme cihazi var. Hadi orayi en salak adam bile anladi. Kardesim bu nasil bir teskilattir toplanti odasindan cikildigi anda ABD baskani telefonla seni arayacak bir organizasyon kurmuslar?

Bana oyle geliyorki Turkiye doguda PKK ile degil Amerika ile savasiyor. O yuzden dogudaki savasin kazanilmasi imkansiz. Benim merak ettigim su anda bizim ulkemizin guneydogusunda ve dogusunda kac tane radara yakalanmayan Amerikan drone u var ve bunlar nasil ulkeye girdi ve bunlari bulmanin yolu nedir?

Tayyip Erdogan in telefonunu dinleme sistemini heralde Fettullahci gencler laboratuara kapanip 2 yilda icat etmediler buyuk abileri yardim etmis gibi gorunuyor.

Son bir sey daha soyleyim

Herkesin bildigi gibi internete giripte atiyorum futbol formasi aradiginizda artik ondan sonraki bilmemkac gun ekranin saginda solunda reklamlari goruyorsunuz cunku cookie lerden veya baska sistemlerle size takip ediyorlar bunu artik herkes biliyor

Peki telefonla yani cep telefonuyla arkadasinizla konusuyorsunuz, telefonda buzdolabinin bozuldugundan ve yenisini almak istediginden bahsediyorsunuz. Arkadasiniz daha once bunu almis akil danisiyorsunuz. 5-10 dakka konustuktan sonra telefonu kapatip internet actiginizda karsiniza buzdolabi reklamlari cikiyor.

Google telefon konusmalarini algiliyor arkadaslar.

Sanirim paranoyak oldum ben

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bugün ABD'ye en büyük tehditi Atatürkçüler oluşturuyor bu ülkede. Çünkü en çok kafası çalışan kesim bunlar. Atatürkçülerin pasifize edilmesi, ordukdaki Atatürkçülerin hapse atılması, devlet kadrolarından bir bir temizlenmeleri hep bu yüzden.

Ülkede yaşayan herkeste Atatürkçülerdeki vatan sevgisi/duyarlılık olsaydı bütün paramı ne olursa olsun TL'de tutardım. Zaten TL de bu kadar değer kaybetmezdi çünkü bu Amerikancı hainlere göz açtırılmazdı.

Atatürk vefat ettikten sonra ipler sıkı tutulmadı, eğitimde büyük zaafiyetler oluştu. Amerika'ya çok büyük tavizler verildi. İpler bir defa Amerika'nın eline geçince de iş bitti. Her geçen yılda daha kötüye gide gide geldiğimiz nokta burası. Millet aklını başına toplamazsa çok daha da kötüye gidecek. Torpilden, adam kayırmadan, kısa yoldan köşe dönmekten vazgeçip kendimizi dev aynasında görmeyi bırakmazsak durum vahim.

O uçak fabrikasını kapatanın da Allah belasını versin.
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/uc...ndi-90451h.htm

https://tr.wikipedia.org/wiki/Nuri_Demira%C4%9F

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by mahırarda Yazıyı Oku
    paylasim icin tesekkurler

uzuntu icinde okudum yazik olmus ucak fabrikasina

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bu Amerika nasil bu kadar guclu nasil 196 ulkenin her birine sizmayi becerip her birini parmaginda oynatabiliyor?

Nedir bu? CIA in Maryland deki binasinda 196 ayri birim mi var? Adamlarin Turkiye icin gorevlendirdigi adamlar Turkiye yi bizden iyi biliyorki Turk halkinin begenip tapacagi adami binlerce kisi arasindan secip basa getirebiliyorlar. Biz daha kendimizi yonetemezken adamlar butun dunyayi bu sekilde yonetiyor

Kafalarina gore islam devleti kurdurup batirip cikarabiliyorlar. Her birini kurmak organizasyonu teskil etmek onun basina konacak adami yetistirmek bunlara para baglamak ve hicbir zamanda hata yapilmiyor ellerine yuzlerine bulastirmiyorlar.

Kardes nedir bu sistemin adi?

Aklima su olay geldi Hurriyet gazetesinde okumustum bunu

94 senesimi neydi Tansu Ciller Kardak cikarmasi kararini aliyor, bu karar kapali bir odada genelkurmay ve baska yetkililerinde oldugu basina kapali bir oturumda aliniyor.

Oturum bittikten sonra kapidan cikilirken Tansu Ciller e telefon geliyor. Cep telefonu yok o zamanlar sanirim yardimcisi haber veriyor telefon gorusmeniz var diye sanirim. Tansu Cillerin agzindan veriyorum sonrasini

"Telefonda Bill Clinton vardi, Kardak cikarmasini yapmamizin cok buyuk hata oldugunu soyleyip beni kararimizdan vazgecirmek icin baya bir konustu. Bende anlamadim nereden haberi oldu toplanti odasindan daha yeni cikmistik"

Komplo teorilerine asla inanmam ama bunu gazetede okumustum. Bir basbakanin aciziyeti degilde nedir bu? Bariz belliki odada dinleme cihazi var. Hadi orayi en salak adam bile anladi. Kardesim bu nasil bir teskilattir toplanti odasindan cikildigi anda ABD baskani telefonla seni arayacak bir organizasyon kurmuslar?

Bana oyle geliyorki Turkiye doguda PKK ile degil Amerika ile savasiyor. O yuzden dogudaki savasin kazanilmasi imkansiz. Benim merak ettigim su anda bizim ulkemizin guneydogusunda ve dogusunda kac tane radara yakalanmayan Amerikan drone u var ve bunlar nasil ulkeye girdi ve bunlari bulmanin yolu nedir?

Tayyip Erdogan in telefonunu dinleme sistemini heralde Fettullahci gencler laboratuara kapanip 2 yilda icat etmediler buyuk abileri yardim etmis gibi gorunuyor.

Son bir sey daha soyleyim

Herkesin bildigi gibi internete giripte atiyorum futbol formasi aradiginizda artik ondan sonraki bilmemkac gun ekranin saginda solunda reklamlari goruyorsunuz cunku cookie lerden veya baska sistemlerle size takip ediyorlar bunu artik herkes biliyor

Peki telefonla yani cep telefonuyla arkadasinizla konusuyorsunuz, telefonda buzdolabinin bozuldugundan ve yenisini almak istediginden bahsediyorsunuz. Arkadasiniz daha once bunu almis akil danisiyorsunuz. 5-10 dakka konustuktan sonra telefonu kapatip internet actiginizda karsiniza buzdolabi reklamlari cikiyor.

Google telefon konusmalarini algiliyor arkadaslar.

Sanirim paranoyak oldum ben
    sende biraz aydınlanma seziyorum, yazdıkların doğrudur. PKK,IŞİD,PYD zart zurt bunların alayı emperyalist derin dünya devleti tarafından organize edilir. ABD sadece bir paravandır esas güç geri plandan dünyayı yönetir. Doğudaki savaşta bizzat buna karşı verilir. aslında malum örgütün kurulmasıda "elin taşıyla elin kuşunu vurma" olayıdır. Bunu bir gün halk anlarmı bilmem ama anlarsa iyi olmaz. o yüzden halk boş beleş gazlamalar ve din ile uyutulur. şimdi bu Kemalist denilen kişiler bu olayların ülkede tek farkında olan kesimdir. Yıllardır olduğu gibi bu kesim ezilmeye çalışılacaktır. Bunların öne çıkanlarınıda beyin göçü vasıtası ile ABD ve AB kendine çekmektedir.Maalesef bu ezilme ve Kemalist kesimdeki düşük nüfus artışı(aslında normal ama karşı cephe aşırı çoğalmaktadır) sonucu gelecek iyi görünmemektedir.

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

ingiltere 1650 li yıllarda %50 okur yazarlığa ulaşmış. akabinde endüstri devrimini başlatmış ve hakimiyetini perçinlemiş dünya üzerinde.

biz 1930 lardan sonra %50 lere yaklaşmısız. benzeri bir grafiği TR için bulamadım ancak okuryazarlığın %20-30 ve yukarısına çıkışı ancak cumhuriyetle beraber,bunu biliyoruz.

300 yıl ondeler bizden, okuryazarlık nedeniyle her alanda 300 yıl boyunca ne kadar fark atılır tahmin edebiliriz.

bu grafik osmanlının batı karşısında neden yenildiğinin bir başka ifadesidir.
    4 yaşında çocukları kitap okumaya teşvik etmek lazım ben köyde çocukken çobandım hep koyun güttüm bırak kitabı okula gidecek para yok sefalet diz boyu, bir tarafta sefalet bir tarafta açlık 10 sene çiğ keçi sütü içtim ot yedim hele bildiğimiz yonca değil sapı uzun yabani yonca var bunun 8-10 türü olur yanlış türünü yersen her yerin balon gibi şişer çeşit çeşit yabancı otlar ye iç yat tilkiler gelir yanıma yatardı aç kurtalar koyun çalardı sonra iş güç hayat su gibi akıp geçti şu an köye döneyim desem ortada köy yok ortasından yol geçmiş etrafında koca binalar dikilmiş beton yığını birde yabani mor sümbüller olurdu milyonlarca Hanım'a zaman zaman anlatırım çocuklarada anlatıyorum hayal edemiyorlar arabayla bir ara Bolu'ya gittim saatlerce doğada dolandım 5-20 adet yan yana zor buldum deli gibi o görüntüyü aradım orda bile yok , birde çocukken tüm yıldızlar kafayı yukarı baksan görünürdü son 30 yıldır buda kayboldu nasıl bir dünya olduk anlamakta zorluk çekiyorum
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Sayfa 433/1013 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •