Arama sonucu : 8190 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Maalesef bu da tutmadı Moruk. Ben bu sektörün içindeyim. Merserize dantel ipliğinde şu anda Türkiye'de tekel bir şirket var. Diktaş AŞ ve bu şirket fabrikasını uzun yıllar önce Mısır'a taşıdı. Makrame ve el örgü ipliği kısmında ise toplam iplik cinslerinin içeriğinin ortalama %70i ( en çok satılan cinslerin %90-100ü) akriliktir ve malum akrilik petrol türevidir petrol ise ithaldir.

Alıntı Originally Posted by Ömer B. Yazıyı Oku
    Maalesef bu da tutmadı Moruk. Ben bu sektörün içindeyim. Merserize dantel ipliğinde şu anda Türkiye'de tekel bir şirket var. Diktaş AŞ ve bu şirket fabrikasını uzun yıllar önce Mısır'a taşıdı. Makrame ve el örgü ipliği kısmında ise toplam iplik cinslerinin içeriğinin ortalama %70i ( en çok satılan cinslerin %90-100ü) akriliktir ve malum akrilik petrol türevidir petrol ise ithaldir.
    zaten onunda çoğu çinden geliyor
    bir halt olacağı yok.

3. Başkanım bildiğim kadarıyla Çinden Türkiye'ye iplik girişi yok yada önemsenmeyecek miktarda. Havaleli ürün olduğu için nakliyesi yüksek tutuyor. Sektör lideri Alize ve hemen altındaki Nako markasının firmaları ham ipliği Aksa'dan alıyorlar. İtalyadaki ham iplik fabrikaları maliyetten sonra üretimi durdurdular. Aksa şu anda Türkiye'de tek dünyada ise en büyük oldu. (el örgü ipliği hammadesi üretiminde)

Başkanım bildiğim kadarıyla Çinden Türkiye'ye iplik girişi yok yada önemsenmeyecek miktarda. Havaleli ürün olduğu için nakliyesi yüksek tutuyor. Sektör lideri Alize ve hemen altındaki Nako markasının firmaları ham ipliği Aksa'dan alıyorlar. İtalyadaki ham iplik fabrikaları maliyetten sonra üretimi durdurdular. Aksa şu anda Türkiye'de tek dünyada ise en büyük oldu. (el örgü ipliği hammadesi üretiminde)
    Koruma kalkınca ithalat arttı

Pamuk ipliğinde 2008’de getirilen ve 2013’e kadar yürürlükte kalan koruma önleminin olumlu sonuçlar doğurduğunu, soruşturma öncesinde 184 bin ton civarında seyreden ithalatın 95 bin tona kadar gerilediğine dikkat çeken Kıvanç, “Önlemlerin sona ermesiyle ithalat kısa sürede yüzde 60’tan fazla artarak 151 bin tona çıktı. Yerli üreticiyi tehdit eder noktaya geldi. 2015 genelinde 10 bin ton azalma olsa da 2016’da yüzde 25.1 artışla 180 bin tona, tarihi seviyelere çıktı. Böyle giderse 200 bin ton seviyelerini aşacaktır†dedi.
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Koruma kalkınca ithalat arttı

Pamuk ipliğinde 2008’de getirilen ve 2013’e kadar yürürlükte kalan koruma önleminin olumlu sonuçlar doğurduğunu, soruşturma öncesinde 184 bin ton civarında seyreden ithalatın 95 bin tona kadar gerilediğine dikkat çeken Kıvanç, “Önlemlerin sona ermesiyle ithalat kısa sürede yüzde 60’tan fazla artarak 151 bin tona çıktı. Yerli üreticiyi tehdit eder noktaya geldi. 2015 genelinde 10 bin ton azalma olsa da 2016’da yüzde 25.1 artışla 180 bin tona, tarihi seviyelere çıktı. Böyle giderse 200 bin ton seviyelerini aşacaktır†dedi.
    Ayhan bu veriler triko ipliğiyle ilgili. Neticede ülkeye zarar da, konu Sn Moruk'un makrame ve örgü ipliği demesinden çıktığı için ayrıntı yazayım dedim.

Ayhan bu veriler triko ipliğiyle ilgili. Neticede ülkeye zarar da, konu Sn Moruk'un makrame ve örgü ipliği demesinden çıktığı için ayrıntı yazayım dedim.
    pardon o zaman makrome ise ben bilmem 2 ters bi düz haroşa falan
    bir halt olacağı yok.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •