Sayfa 47/253 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon
Arama sonucu : 2019 madde; 369 - 376 arası.

Konu: Matriks Formülleri

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    sanırım şöyle bir şey arıyorsunuz.

Kod:
    zigperc:= ınput("zig-zag percentage", .1, 99, 3);
    zz:=zig(c,zigperc,%);
    peakc:=valuewhen(1,cross(ref(zz,-1),zz),ref(zz,-1));
    trougc:=valuewhen(1,cross(zz,ref(zz,-1)),ref(zz,-1)); 
    zzhi:=zig(h,zigperc,%);
    peakh:=valuewhen(1,cross(ref(zzhi,-1),zzhi),ref(zzhi,-1));
    zzlo:=zig(l,zigperc,%);
    trougl:=valuewhen(1,cross(zzlo,ref(zzlo,-1)),ref(zzlo,-1));
    p1:=valuewhen(1,peakc,peakh);
    p2:=valuewhen(1,trougc,trougl);
    p3 := p2 + (p1-p2)*0.236;
    p4 := p2 + (p1-p2)*0.382;
    p5 := p2 + (p1-p2)*0.5;
    p6 := p2 + (p1-p2)*0.618;
    p7 := p2 + (p1-p2)*0.764;
    p2; p3; p4; p5; p6; p7; p1
    elinize sağlık teşekkür ederim içerikte zigzag olması doğal olarak repaint akla getiriyor ama bu hafta izleyelim bakalım

2.  Alıntı Originally Posted by Trade Yazıyı Oku
    elinize sağlık teşekkür ederim içerikte zigzag olması doğal olarak repaint akla getiriyor ama bu hafta izleyelim bakalım
    Zigperc değerinin seçimi önemli !
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3. Arkadaşlar utanarak istiyorum. 2 haftadır çalışıyorum ideale. örneklere çalışıyorum. Yalnız matriksdeki en çok kullandığım komutları bu tarafa aktarmakda zorlanıyorum. Birkaç örnek için yardım istesem. Bu örnekler benim ideal mantığını anlamama çok yardımcı olacak. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür.

Matriksde şu başlığıda kopyalamıştım. ( o başlıkta resimleri var. ) stratejisi basit. Rsı'ın gösterdiği trendi fiyat üzerinden onaylamak için. )

http://www.hisse.net/topluluk/showth...680#post151680

indikatör adı RSI BANT

özeti : 4 adet Parametreye, rsı periyodu ( örn : 10 bar), rsı'ın alt bölge-alış için( örn:25) , orta bölgei ( 50 ), üst tepe bölgesi-satış ( örn:85 ) girilecek.

3 adet bant oluşturmasını istiyorum. RsiAltBant, RsiOrtaBant, RsiUstBant.

Her bantın bir alt çizgisi birde üst çizgisi var. Yani toplamda 6 çizgi oluşuyor. Rsialtbantacilis , Rsialtbantkapanis gb.

Her bantın alt çizgisi rsı kesişim sinyali verdiğindeki açılış değeri, Her bantın üst çizgisi rsı kesişim sinyali verdiğindeki kapanış değeri. Bunu fiyat ekranında gösterecek.

formülü
    Period:= Input("Rsı degerini gir", 2, 5000, 10); // rsi periyodunu gir. ( şahsi tercih 10 gün )
    RsiLow:=Input("Rsı alt bant degeri gir", 2, 5000, 25); // rsi alt bant için seçilen bölgeyi gir. ( şahsi tercihim 25 )
    RsiMiddle:= Input("Rsı orta degerini gir", 2, 5000, 50); // rsi orta bant """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""50 )
    RsiHigh:=Input("Rsı ust degerini gir", 2, 5000, 85); // rsi üst bant """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" "80 )
    AltbantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiLow ),L); // 10 periyotluk rsi çizgisi 25 kesince o barın en düşüğü/acılıs çizgisi )
    AltbantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiLo w),H); // 10 periyotluk rsi çizgisi 25 kesince o barın en yükseği/kapanış çizgisi )
    OrtabantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiMi ddle),L);
    OrtabantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiM iddle),H);
    UstbantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiHig h),L);
    UstbantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiHi gh),H);
    AltbantLow;
    (AltbantLow+altbantHigh)/2;
    altbantHigh;
    OrtabantLow;
    OrtabantHigh;
    (OrtabantLow+OrtabantHigh)/2;
    UstbantLow;
    UstbantHigh

4. arkadaşlar bılen vrsa yardım edebılırmı

1-(Ref(C,-2)>=HHV(C,90) OR Ref(C,-1)>=HHV(C,90)) and Ref(H, -2)>=Ref(H, -1)
    2- Ref(C,-2)>=HHV(C,90) OR Ref(C,-1)>=HHV(C,90) and Ref(H, -2)>=Ref(H, -1)

birinci formülde parantez var ikinci formülde yok bu ıkısının anlamını yanı bırbırlerınden farkını acıklayabılırmı acaba bılen arkadaşlar

5. arkadaşlar cevabımıda kendım verıyım barı hatırladım yanlış değilsem genede teyıt etmek ısteyen yazabılır ama bende paylaşmış oluyum belkı bılmeyen bırı faydalanır 1. formül butun koşulların gerçekleşmesini istiyor 2.formul ıse sadece Ref(C,-2)>=HHV(C,90) bu kısım gerçeklessede ıcıne alıyor sadece bu kısım gerçekleşsede Ref(C,-1)>=HHV(C,90) veya tamamı Ref(C,-2)>=HHV(C,90) OR Ref(C,-1)>=HHV(C,90) and Ref(H, -2)>=Ref(H, -1) gerçeklessede ıcıne alıyordu

6. Y1:=mov(w,22,e);
    y2:=y1-atr(5);
    y3:=y1+atr(5);
    y4:=ıf(y1<prev,y2,ıf(y2>prev,y2,prev));
    y5:=ıf(y1>prev,y3,ıf(y3<prev,y3,prev));
    y6:=cross(y1,ref(y5,-1));
    y7:=cross(ref(y4,-1),y1);
    y8:=barssınce(y6)<barssınce(y7);
    y9:=ıf(y8=-1,y4,y5);
    y1;
    y9

bu indikatörü explorer a nasıl yazabilirim arkadaşlar?? (indikatör alıntıdır)

Alıntı Originally Posted by tuna Yazıyı Oku
    1-(Ref(C,-2)>=HHV(C,90) OR Ref(C,-1)>=HHV(C,90)) and Ref(H, -2)>=Ref(H, -1)
    2- Ref(C,-2)>=HHV(C,90) OR Ref(C,-1)>=HHV(C,90) and Ref(H, -2)>=Ref(H, -1)

birinci formülde parantez var ikinci formülde yok bu ıkısının anlamını yanı bırbırlerınden farkını acıklayabılırmı acaba bılen arkadaşlar
    bu sayfaya göz atın, metastockta işlem öncelik sırası (Order of Precedence) bu şekilde, muhtemelen matrikste de aynısıdır.
    http://www.metastockdownload.com/met...nguage-part-3/

8.  Alıntı Originally Posted by EWP Yazıyı Oku
    bu sayfaya göz atın, metastockta işlem öncelik sırası (Order of Precedence) bu şekilde, muhtemelen matrikste de aynısıdır.
    http://www.metastockdownload.com/met...nguage-part-3/
    Basit elektronik mantık devreleri dersi konusu

AND OR DEVRE MANTIGI GİBİ SANIRIM

(Ref(C,-2)>=HHV(C,90) OR Ref(C,-1)>=HHV(C,90)) and Ref(H, -2)>=Ref(H, -1)

1. formilde önce parantez içi mantık sorusunu cevaplıyor cıkan sonucu diger formülle AND liyor.

Ref(C,-2)>=HHV(C,90) OR Ref(C,-1)>=HHV(C,90) and Ref(H, -2)>=Ref(H, -1)

2. formulde ise AND OR dan öncelikli oldugu için. Önce AND li işlemi yapar sonra OR lar.

En azından temel elektronik devre bilgisine göre bu şekilde olmalı.

Tavsiye degildir.

Sayfa 47/253 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •