Sayfa 1202/1223 İlkİlk ... 202702110211521192120012011202120312041212 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 9,609 - 9,616 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    birtek ikimiz mi şizofreniz
    ben de ben deeee...3 olduk...

inanmak istermiydim isterdim.

üstün bir zekayı kim bilmek istemez.

ama şuanki halimde bir değişim olurmuydu olmazdı.

çünkü sadece varlığını bilmiş olurdum. ne dir ne değildir detay yani.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Serkan dost, ben ahlaksızlık yapmadım, hırsızlık yapmadım, kimsenin hakkını yemedim, insan öldürmedim, hayvanlara eziyet etmedim, doğaya zarar vermedim. Hatta vejeteryanım.
    Bütün bunlara rağmen yaratıcı sırf ben onun inan dediği şey için inanmadım diye aklım mantığım almadı diye beni cezalandıracaksa kavuracaksa varsın yapsın. O zamanda yaratıcı öyle sandığımız gibi iyi değil. Korku üzerine inanç olmaz. Sen korktuğun için yanacaksın diye inanırsın. Ki dinin temeli korku üzerinedir.
    Benim gözümde iyi belkide mükemmele yakın bir insansınız bu yazdıklarınız doğruysa. Allah ın kimsenin söylediğine ihtiyacı yoktur, sizin ne olacağınızı, kalbinizi o bilir...

Ben asla korkudan inanmadım, tam tersi beni birşeyle korkutsalar üstüne üstüne gitme gibi bir huyum oldu hep
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "inananların kaybedeceği şey yok" mevzusu çok temelsiz bir konu..zayıf bir arguman..

ya inandığın şey baştan sonra yanlışşsa.. sonuçta 4000 civarı din ve inanış var dünyada..

bir yaratıcı senin ona inanıp inanmamana göre mi ödüllendirecek yoksa yaptıklarına göre mi? senin ona inanman çok önemli bir şey mi yaradan açısından ?? hiç bir önemli yok.. sen sadece bir insansın..

lafa gelince inanan çok insan var ama bunu her türlü kötülüğü yapmakta kılıf olarak kullanılyorlar, inandıkları kitaplardaki muğlak ifadelere göre hayattaki eylemlerini belirleyerek insanlara zarar veriyorlar..

evet..

inanmak yeterli değil..

iyi insan olmak yeterli..faydalı işler yapmak.. düşünmek.. güzelliğe ulaşmaya çalışmak yaptıklarında..
    Est. Bozkurt ağabey. Bende zamanında çok kurcaladım, kafayı yemeye ramak kala bıraktım. İnsanoğluna inanç şart. Ben bunun destekçisiyim. Keşke bende zamanında kurcalamayıp inançlı bir insan olsaydım. Çünkü bu şekilde çıkmaza giriyorsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "inananların kaybedeceği şey yok" mevzusu çok temelsiz bir konu..zayıf bir arguman..

ya inandığın şey baştan sona yanlışşsa.. sonuçta 4000 civarı din ve inanış var dünyada..

bir yaratıcı senin ona inanıp inanmamana göre mi ödüllendirecek yoksa yaptıklarına göre mi? senin ona inanman çok önemli bir şey mi yaradan açısından ??

hiç bir önemi yok.. sen sadece bir insansın..

lafa gelince inanan çok insan var ama bunu her türlü kötülüğü yapmakta kılıf olarak kullanılyorlar, inandıkları kitaplardaki muğlak ifadelere göre hayattaki eylemlerini belirleyerek insanlara zarar veriyorlar..

evet..

inanmak yeterli değil..

iyi insan olmak yeterli..faydalı işler yapmak.. düşünmek.. güzelliğe ulaşmaya çalışmak yaptıklarında..
    Ödül vya ceza sebibi ile inanmak veya inanmamak bir nevi şirk koşmaktır zaten herkes kalbindekini yaşasın...

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Benim gözümde iyi belkide mükemmele yakın bir insansınız bu yazdıklarınız doğruysa. Allah ın kimsenin söylediğine ihtiyacı yoktur, sizin ne olacağınızı, kalbinizi o bilir...

Ben asla korkudan inanmadım, tam tersi beni birşeyle korkutsalar üstüne üstüne gitme gibi bir huyum oldu hep
    Doğayı daha anlamlı kılıyorsun, empati yeteneğin gelişiyor. Mesela YouTube da arada video lara denk geliyorum tatbikat uçaklar boş araziyi bombalıyor, ilk aklıma gelen kim bilir kaç canlı öldürüldü(börtü, böcek) oluyor.
    Biraz kafayı tırlattık sanırım

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Aynı kefe değil ama dediğin gibi olsun.
    Ben bir yaratıcı olduğuna hem inanıyorum hem inanmıyorum karışık mesele bu.
    Yani benim mantığım da eski insanlar yoldan çıktıkları için bir din geliyor, mucizeler oluyor, cinsel ilişki olmadan çocul oluyor, örümcek duvar örüyor, örümcekle konuşuyor, öteki denizi yarıyor.. Banada öyle mucizeler gelse şahit olsam 7 24 ibadet ederim..
    Direkt olarak diyosun madem gelmez öylesi sana ), desen de inanmam..
    Ama mutlaka vardır hayatında yaşadığın, gördüğün, hissettiğin payına düşen hadiselerin..
    Yorumu da her bir boyutu da sana özel ve aittir ki kimse karışamaz adına bile ne dersen de tadında..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    inanmak istermiydim isterdim.

üstün bir zekayı kim bilmek istemez.

ama şuanki halimde bir değişim olurmuydu olmazdı.

çünkü sadece varlığını bilmiş olurdum. ne dir ne değildir detay yani.
    Benimde halimde hiçbir değişiklik yok, 1,80 den beri dolar/tl de hep long hep long dedim dimi? Çoğu zaman nerden satilip nerden alinacagini soyledim. 5 tl ye kadar birçok nokta atısı rakam verdim ve sakin short olmayin dedim. Benim bundan çıkarım ne oldu?
    1 kere battim digerlerinde hic para kazanamadım. Ama tek hissettigim Allah benim vu vobdan para kazanmami istemiyordu...

Sayfa 1202/1223 İlkİlk ... 202702110211521192120012011202120312041212 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •