Sayfa 1216/1223 İlkİlk ... 21671611161166120612141215121612171218 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 9,721 - 9,728 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Dolar kuru %80 arttı diyelim yılbaşından bugüne.

Herşeye %50-200,oranlarında gelen zam neyin nesi? Hammadde veya aramal ithal bile olsa kira, işçilik, enerji gibi giderlere bu oranda zam gelmedi. Maksimum zam oranı %40 ları geçmemeliydi.
    Üstad seviyesinde gördüğümüz bir arkadaşımız/dostumuz/yoldaşımız Serkan23 nasıl böyle bir önermede bulunur?
    İnanamıyorum...
    Şu an şoktayım....

Sn Serkan23
    Sizce dolarla uzaktan yakından alakası olmayan (ülkemiz de yoktur ya..) bir sektör/imalatçı sizce hiç zam yapmamalı mı ürünlerine?
    Ekonomide/hayatta bir çok mal ve hizmetin fiyatı artarken ben hala "10" liramı kazanmaya devam etmeliyim?
    Benim ürettiğim ürünün maliyeti artmasa da "hayatta kalma/geçinme maliyetim" çok artmışsa ben hala 10 lira mı kazanmaya devam edersem nasıl hayatımı sürdürebilirim..?

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

2. Bu yüzden denmez mi:Enflasyonist ortamlardan en çok sabit/dar gelirli insanlar (emekçiler) etkilenir/ezilir...
    Çünkü hayat çok pahanlanmıştır,esnaf/ticaret erbabı belirli oranda zam yapmıştır ürünlerine ,gelirlerini korumuştur ama memurlar/emekçilerin gelirleri negatif artmıştır...

Aslında bu bir döngü...
    Zam yapan esnaf günü kurtarmış gibi görünsede ,azalan harcamalarla bir müddet sonra onun da işleri bozulur yada iflas eder..

saygılar/başarılar

3.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Viopta gerçekte olmayan birşeyi al sat yapiyorsunuz bu birincisi, 2. Si bir kişinin kazancı diger bir kişinin kaybıysa haramdır.

VIOP/FX haram diyenlerin en güçlü argümanlarından biri bir kişinin kazancı diğerinin kaybı ise haramdır?

Şöyle bir örnek verelim;

Bir sanayici yeni bir tesis kurmak istiyor, para lazım..hayır sever dini bütün bir arkadaşından 500.000 dolar borç alıyor, hemde
    % 0 faizle

Yatırım ile tesisi kuruyor ama TR de işler iyi gitmiyor. 1 Dolar 7 TL ye kadar çıkıyor. Siparişler duruyor. Stok malı bile satamıyor, talep bıçak gibi kesiliyor.

Dini bütün arkadaşı sanayici arkadaşına iyilik yapmak için % 0 faizle verdiği 500.000 dolarını geri istiyor . Hatta zor durumdaki arkadaşına iyilik olsun diye borcunu taksitlere bölüyor hemde % 0 faizle

Ama sanayici de nakit para yok ve bu yüzden, evini arabasını satıyor yetmiyor, tesisini kapatıp makinalarını satıyor, borcunu ödüyor..

Sanayici parayı borç veren arkadaşını suçlayamıyor, zaten %0 faizle borç vermişti. Hatta borcunu taksitlere bölmüştü ama buradaki sonuç nedir?

Girişimci sanayici kaybetti, borç veren ana parasını %0 faizle olduğu halde yine 500.000 doları var ama TL bazında malı götürmüş görünüyor..

Şimdi size sorum şu. Girişimci sanayicin kaybettiği bu hikayede borç veren, HARAM mı yedi?

Yukarıdaki örnek, değişik versiyonlarla şuan TR de yaşanıyor..

Birinin kaybı, diğerinin kazancı haram argümanı bir çok Helal olarak görülen girişimlerde de mevcut, bu argüman VIOP/FX haram demek için yeterli değil???

4. Bu senenin başında boş paket Golf 97.000 tl idi
    Bugün itibarı ile 159.000 tl ...
    9 ayda 62.000 tl arttı fiyatı...
    Dolardan etkilenmiyorum diye ben ürünümü zam yapmazsam,hala "10" tl kazanmaya devam edersem,nasıl alacağım bu arabayı?
    Ltf Golf e takılmayın sadece bir örnek...
    Yada ticari araç alacağım onlarda bu kadar arttı...
    Ticari aracımı yenileyemezsem ürettiğim mal ve hizmeti nasıl bir noktadan bir noktaya taşıyacağım?

saygılar/başarılar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,233
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bu senenin başında boş paket Golf 97.000 tl idi
    bütün araçlar zammı yedi mecbur..

son 1 ayda,

6 ayrı Otomotiv bayiine gittim..

araç satışları SIFIR (0)..

hatta bir tanesi, giren çıkan yok diye

showroom'un elektriklerini de kapattırmış.. ))

ben girince içeri

hizmetli gitti hemen elektrik şalterini kaldırdı.. )))

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Viopta gerçekte olmayan birşeyi al sat yapiyorsunuz bu birincisi, 2. Si bir kişinin kazancı diger bir kişinin kaybıysa haramdır.

Alıntı Originally Posted by el_rojoZorro Yazıyı Oku
    Şimdi, size bir soru (gıcıklık olsun diye değil, samimi) Bozkurtlar onca zaman topladıkları anlaşılan dolarları 7 den bozdular ?

Bu nedir Helal, Haram hangisi?

(Sizin verdiğiniz örnekte, VIOP sistemi hatalı, sistemde bir stop seviyesi olmalı, - bakiye işin rezaleti.. Yani bir sistem defecti var.
    Bunların kesin olarak çözülmesi gerekir. Ben ilke olarak soruyorum VIOP neden haram?
    Şunu net ve açık bir şekilde ifade etmeliyim ki, bugün eksi(-) bakiye ile yatırmcıların VIOP da batması kesinlikle haksız ve kul hakkına girer.

Devlet tuzak kurmaz ilkesi ile devlet yatırımcıya tuzak kuramaz, süpriz yapamaz, yatırımcı yatırdığı paradan fazlasını kaybedemez.
    VIOP sistemi hatalıdır. Stop seviyisinin olması şart, eksi bakiye kuralı hatalıdır ve vahşicedir. Bu bir defect tir. Düzeltimelidir.
    Ayrıca VIOP/FX de PY yapıcının piyasa bozucu eylemler yapmasına göz yumulmaması ve engel olmak gerektir.

Tüm bu yanlışlar giderilmiş olduğu VIOP/FX sistemi neden haramdır ?

Birinin kazancı diğerinin kaybı ilkesi bir önceki, yukarıdaki gönderide verilen örnekte olduğu gibi helal olarak görülen işlemlerde de var?

7.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bu senenin başında boş paket Golf 97.000 tl idi
    Dolardan etkilenmiyorum diye ben ürünümü zam yapmazsam,hala "10" tl kazanmaya devam edersem,nasıl alacağım bu arabayı?
    Ltf Golf e takılmayın sadece bir örnek...
    Yada ticari araç alacağım onlarda bu kadar arttı...
    Ticari aracımı yenileyemezsem ürettiğim mal ve hizmeti nasıl bir noktadan bir noktaya taşıyacağım?

saygılar/başarılar
    Tofaşa biniyoruz yıllardır senelerdir 92 kasa.. Bizim gibi memur işci sınıfının böyle son model arabalara binmesi gerçekten çok büyük kerizlik ve benim gözümde görgüsüzlük..
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

8. selam arkadaşlar borsaderinlik.diye ky. dostu bir site vardı akibetini bilen varmı ? yada alternatif bir site varmı ücretsiz derinlik
    izlenen teşekkürler..
    saygılar...

Sayfa 1216/1223 İlkİlk ... 21671611161166120612141215121612171218 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •