Arama sonucu : 8190 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by Arc en ciel Yazýyý Oku
    Bankalara da, kasalarýna da, mevduat güvencesine de güvenmiyorum.
    Olmaz denilen her þey oluyor bu ülkede. Olmazlarý olurlayanlar yönetiyor burayý.
    Bir el koymaya bakar. Bir kanuna bakar. Kime neyin hesabýný nasýl soracaksýnýz. Kimi kime þikayet edeceksiniz.
    Bendekiler de bankada bu arada. Malum hýrsýzlar da kol geziyor.
    Kendimi hiçbir açýdan güvenli hissetmiyorum bu ülkede.
    Git o zaman diye düþünenler olur. Þartlar ve fýrsatlar oluþursa tereddütsüz giderim.
    En garantilisi off shore galiba 🙂

Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Alýntý Originally Posted by effendy75 Yazýyý Oku
    En garantilisi off shore galiba [emoji846]
    Sanki öyle gibi [emoji4] Off shore da devlet güvencesi olmamasýnýn , devlet güvencesi var TMSF 100 bine kadar ödeyecek denmesiyle benim açýmdan farký yok. Ýkisi de güvencesiz iþte. Yani bana göre sonuç güvenceli güvencesiz ayný. Bu tamamen benim güvenimi yitirmemle ilgili olup beni baðlar. YTD
    Devlet hesaplarý dondurursa off shore donmuyormuþ.
    Yine hafýzalarda Ýmar Bankasý off shore zedeler kaldýðý unutulmuyor.

3.  Alýntý Originally Posted by Arc en ciel Yazýyý Oku
    Sanki öyle gibi [emoji4] Off shore da devlet güvencesi olmamasýnýn , devlet güvencesi var TMSF 100 bine kadar ödeyecek denmesiyle benim açýmdan farký yok. Ýkisi de güvencesiz iþte. Yani bana göre sonuç güvenceli güvencesiz ayný. Bu tamamen benim güvenimi yitirmemle ilgili olup beni baðlar. YTD
    Devlet hesaplarý dondurursa off shore donmuyormuþ.
    Yine hafýzalarda Ýmar Bankasý off shore zedeler kaldýðý unutulmuyor.
    abi off-shore diyince millet niye türkiye ile ilgili birþey anlýyor anlamýyorum. gidiyosun baþka ülkede hesap açýyosun, bu ülke ve kanunlarý ile bir alakan kalmýyor. yerine göre karþý ülke mevduat garantisi veriyor. mesela amerikada 100bin USD. zamanýnda bi türk banka off-shore diye biþe uydurup milletin parasýný çarpmýþ diye dünya üzerindeki bütün ülkeler ve bankalar dolandýrýcý olacak deðil ya

"alýþkanlýk" ve "güvenlik" kavramlarý birbirine karýþýyor insan alýþýk olduðunu güvenli zannediyor. þuan CDS primi 600'e yakýn olan bir ortadoðu dikta rejiminde yaþýyoruz bundan beteri zor bulunur emin ol. ülkedeki bütün zenginler ve siyasiler zaten paralarýný yurt dýþýna çýkardýlar senelerdir okuyoruz.

yurt dýþýna para yollamanýn en büyük dezavantajý sermaye kontrolü baþlarsa paraný geri getiremezsin.

Alýntý Originally Posted by harakiri35 Yazýyý Oku
    abi off-shore diyince millet niye türkiye ile ilgili birþey anlýyor anlamýyorum. gidiyosun baþka ülkede hesap açýyosun, bu ülke ve kanunlarý ile bir alakan kalmýyor. yerine göre karþý ülke mevduat garantisi veriyor. mesela amerikada 100bin USD. zamanýnda bi türk banka off-shore diye biþe uydurup milletin parasýný çarpmýþ diye dünya üzerindeki bütün ülkeler ve bankalar dolandýrýcý olacak deðil ya

"alýþkanlýk" ve "güvenlik" kavramlarý birbirine karýþýyor insan alýþýk olduðunu güvenli zannediyor. þuan CDS primi 600'e yakýn olan bir ortadoðu dikta rejiminde yaþýyoruz bundan beteri zor bulunur emin ol. ülkedeki bütün zenginler ve siyasiler zaten paralarýný yurt dýþýna çýkardýlar senelerdir okuyoruz.

yurt dýþýna para yollamanýn en büyük dezavantajý sermaye kontrolü baþlarsa paraný geri getiremezsin.
    Siz doðrusunu anlatýn. Ben o kadarýný anlamýþým [emoji4]

Ahmetg Guest
     Alýntý Originally Posted by harakiri35 Yazýyý Oku

Amerikaya parayi yollayip sonrada Turkiye ile alakan kalmiyor lafi dogru degil

ABD Turk vatandaslarinin hesaplarindaki capital gains lerden vergi kesmiyor ama faiz ve temettude %31 kesinti var

bir de Turk vatandaslari bu gelirlerini Turk maliyesine bildirmek zorunda

6.  Alýntý Originally Posted by Ahmetg Yazýyý Oku
    Amerikaya parayi yollayip sonrada Turkiye ile alakan kalmiyor lafi dogru degil

ABD Turk vatandaslarinin hesaplarindaki capital gains lerden vergi kesmiyor ama faiz ve temettude %31 kesinti var

bir de Turk vatandaslari bu gelirlerini Turk maliyesine bildirmek zorunda
    Uzun lafýn kýsasý paranmý var derdin var.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •