Sayfa 535/1032 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,273 - 4,280 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Özet olarak Türkçeye tercüme edersem:

2008 krizinden bu yana FED 12 kere piyasaya müdahale edip QE ve benzeri politikaları uygulayıp piyasaya likidite pompaladı, bilançosunu da böylece 4.5 trilyon dolara çıkardı, QE1 QE2 QE3 ZIRP NIRP vs gibi. Bu 12 ayrı pompalamadan 8 tanesinin etkisi gerçekte olumlu olmadı, tam tersine negatif oldu. 3 tanesinin etkisi ise nötür oldu yani ne olumlu ne de olumsuz. Bu 12 müdahaleden sadece 1 tanesinin (ilk müdahale olan QE1'in) etkisi olumlu oldu çünkü bunda baz etkisi söz konusuydu ayrıca bu aşamada ABD doğalgaz ve petrol üretiminde dışarıya bağımlı olmaktan kurtulmaya başladı. Sonuç olarak; FED'in 2008'den bu yana yaptığı 12 ayrı majör müdahaleden 11'i ya olumsuz ya da nötür sonuç verdi, sadece 1 tanesi başarılı oldu. İşte şimdi küresel ekonominin 10 yıldır neden yoğun bakımda kalmaktan kurtulamadığı anlaşılıyor.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Torsten Blok'tan alıntılamaya devam ediyorum:

2008 krizi öncesi ABD kamu borcu 9.5 trilyon dolar idi, şu anda 21.5 trilyon dolardır, 10 yılda 12 trilyon dolar arttı.
    Öte yandan son 10 yılda ABD ekonomisinde sadece 5.1 trilyon dolarlık bir GSMH artışı oldu.
    2008'den bu yana yıllık GSMH'daki artış %35 iken, kamu borcundaki artış %130'dur.
    Ekonomiyi büyütmek için alınan her 1 dolarlık borç, sadece 40 cent'lik bir ekonomik çıktı yaratabildi.
    İşte hasta bu yüzden aradan 10 yıl geçmesine rağmen hala yoğun bakımdan çıkabilmiş değildir
    .

Ve bu ülkenin para birimi olan dolar değer kazanabiliyor işte.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. Bunları neden yazıyorum? FED 12 ayrı olayda piyasaya müdahale edip müthiş oranlarda likidite pompalamış ama bunların 11 tanesinden bir cacık olmamış, hatta 8 tanesi ters tepmiş, sadece 1 tanesi olumlu sonuç vermiş. Demek ki FED bir şekilde bu tür müdahalelere devam etmek zorunda. Yeni QE'lere ZIRP'lere NIRP'lere tekrar merhaba diyeceğiz. Bunun tercümesi de ABD'deki gösterge faizlerinin düşecek olmasıdır, dolar bolluğudur. Böyle bir gelişme TR gibi gelişmekte olan ülkeler için de son derece olumludur.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
    naçizane bir iki satır karalayayım

2012'den beri bu hissede ama hissenin türevlerinde(varant ve viop) ve hatırı sayılır bir meblağ kazandım.bankanın fiziki halini hantal ve boğucu olduğu için sevmem ama hisse olarak çok beğenirim

long ve short olarak işlem açtım ve son 2 yıldır aç kapa şeklinde short açıyorum.bir ara diğer bankalardan çok kötü negatif ayrişmıştı ama son zamanlarda özellikle yapı kredi ve vakıfbank'a baktığımda negatif ayrım bitmiş gözüküyor.

abd'deki davadan 1 milyar dolar bile ceza yerse çok kötü ayrışacağını ama tersi bir durumda ilk fiyatlamanın iyi olmasına karşın sonrasında fazla beklentiye girip hüsrana uğramamak gerektiğini düşünüyorum.

bunun sebebi ise;

bankacılığın sorunlarının artık çok farklı olması,

kamu bankası olduğu için faiz düşürmek için maalesef düşüncesizce kullanılması,

bilançosundaki bariz bozulma,

türkiye'ye karşı olan algının iyiden iyiye bozulmuş olması

gibi sebeplerle sıralayabilirim.umarım hakkınızda hayırlı sonuçlar doğuran gelişmeler olur.saygılarımla...
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

olaya nerden baktığınıza bağlı.
    verilen dolarlar gelişen piyasalara ,kolay para kazanmaya gittiyse faydası direk abd ekonomisine olmamıştır.
    hatta abd pazarı diğer ülkelerin ürettiği mallarla doldu.
    bunu anlayan abd enayi miyim ben diyor.
    kendi pazarıma kendim üretim yapacağım mantığıyla ticaret savaşı başlattı.
    sonucu ne olur nereye evrilir göreceğiz.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    verilen dolarlar gelişen piyasalara ,kolay para kazanmaya gittiyse faydası direk abd ekonomisine olmamıştır.
    Olayin ozu.

7.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Bunun sonucu abd de bu fiyatlarla uretim muretim olmaz
    İthalattan gelen maldan iyi vergi alır abd
    İthalattan vergi hep yukselir yukselir
    Boyle gevretir dunyayı
    Gevrek gevrekte guler sonra Dallas dizisi oyuncusu merhum Larry Jr Ewing efendi gibi

Alıntı Originally Posted by acm Yazıyı Oku
    abd'deki davadan 1 milyar dolar bile ceza yerse çok kötü ayrışacağını ama tersi bir durumda ilk fiyatlamanın iyi olmasına karşın sonrasında fazla beklentiye girip hüsrana uğramamak gerektiğini düşünüyorum.

bunun sebebi ise;

bankacılığın sorunlarının artık çok farklı olması,

kamu bankası olduğu için faiz düşürmek için maalesef düşüncesizce kullanılması,

bilançosundaki bariz bozulma,

türkiye'ye karşı olan algının iyiden iyiye bozulmuş olması

gibi sebeplerle sıralayabilirim.umarım hakkınızda hayırlı sonuçlar doğuran gelişmeler olur.saygılarımla...
    Tesekkurler acm. Ceza ne gelirse gelsin kotu olmayacak banka icin benim gorusumce. Borsada fiyatlamalar bir sene oncesinden yapiliyor. Bu banka 5 senedir bu baski altinda. Bankanin bilancosunda da oyle bozulma yok simdilik. Hatta Zarrab'dan dolayi YP borclanmasi yapamadigi icin digerlerine gore biraz daha avantajli. Genel bankacilik goruslerine katilirim.

Sayfa 535/1032 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •