Sayfa 198/1030 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bonocu78 Yazıyı Oku
    Net rezerv 18,2 milyar dolara kadar indi.Yani ŞAAAAAK diye bir kez 10 milyar dolar çakabilir.İkincisine pamuk eller cebe bademler durumu söz konusu...
    aynen net rezevr bitik durumda ...bu sartlarda faiz nasıl dusecek artırılmayacaksa ..ben mevduat faizlerine %45-50 aralıgı bekliyorum ...dolar 2 sekilde gelir ya cok guven vereceksin ki o guven bizdeki ekonomi yonetimi ile mumkun degil ( ekonomiden anlayan tek adam vardı mehmet simsek onu da gonderdiler ) 2.cisi cok yuksek faiz vereceksin ...faizi dusurcem demekle dusseydi....dusurursun ama anında doları 15 tl de bulursun çin gibi trilyon dolar rezervinde yok mudahale edesin ...petrolun yok elde olan madenlerininde cogunu yok fiyatına satıp yabancıya teslim etmissin ..eeee o zaman tek yol yuksek faiz ..

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    ben bildiğim kadarını yazayım eksiği fazlası varsa üstadlar düzeltsin..

diyelim xbankta 100k tl niz var. %25 ile bağlı 32 gün.. ve vadenizin dönüşüne 20 gün var. dolar o anda 6.20.. bankaya diyorsunuz ki 20 gün sonra dolar 5.90 olursa alırım için opsiyon primi nedir? onlar da zaxxs bey 20 gün, 100k tl, usd 5.90 için şu prim var, 5,95 için şu vs.. bu rakamı oran olarak ya da vade sonu net kazanç olarak söylüyorlar.. atıyorum! net 1000 tl prim çıkıyor sayın zaxss bey gibi. bu prim herhalukarda sizin oluyor. 1000 tl cepte yani.

diyelim 5.95 ten 16800 (100000/5,95) dolar alırıma girdiniz.. vade günü geldi, dolar 5.96 veya üstü.. siz vadelideki tl'niz artı normal faizini, bu örnekte %25'in neti hesabınıza geçiyor, paranız tl olarak devam ediyor. aldığınız prim de bonusu oluyor.

yok.. dolar 5,95 ya da altı ise o gün tl'niz 5,95'ten 16800 dolara çevriliyor. dolar 5.50 ye düşmüş olsa bile siz doları 5.95 ten almış oluyorsunuz.

tersi de mümkün.. dolar satarım opsiyonu.. yine diyelim 20 gün sonra dolarımı 6.50 den satarım deyip bir prim alıyorsunuz. o prim cepte.. ancak vade günü dolar 7 tl dahi olsa banka dolarınızı 6.50 den alıyor tl ye çeviriyor. 6.50 den aşağıda ise dolar hesabınızda bir değişiklik olmuyor, priminiz ek karınız oluyor.

not1: 2012-2013 te ara sıra takılırdım bu opsiyon işlerine.. gezi direnişinden bir ay kadar önce herşey sakin sakin giderken dolar satarım opsiyonuna girdim.. gezi patlayınca dolar 1,90 küsurlardayken dolarcıklarımı 1,80 e kaptırmıştım bankaya..

not2: bu tür işlemler öncesi banka sizden bazı evrakları imzalamanızı isteyecektir.

not3: bu tür işlemler risk içerir. yatırım tavsiyesi değildir.
    Bilgilendirme için teşekkürler ellerinize sağlık... şu durumda benim için mükemmel 5,88 altındaki her alış rakamı benim için bulunmaz nimet yeterkki gelsin o rakamlar o nedenle tl den mevduata girip 5,88 ve alınta opsiyon yapmak inanılmaz 5,50 de olsa ben 5,88 den de alsam mükemmel çünkü emin olun 5,88 e gelse balıklama atlardım

Teşekkürler

Çok bitik dediğimiz dönemlerde de ekonomi yeniden ayağa kalktı bu krizler sermayenin el değiştirmesine hizmet eder ne yani dükkanı kapatıp gidecek mi ülke

Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla

2002 , 2003 lerde de %40 mevduat faizleri var dı

Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla

Duhul
    Nov 2017
    İkamet
    Ankara/Kişinev
    Gönderi
    780
    Merkezin bırak 2019 yılını bu şartlarda 2020 yılı sonuna kadar 25 baz puan dahi faiz indirme şansı milyonda bir....TL mevduatçı olarak 2 yıldır yediğimiz dayağın hesabını sorma vakti geldi.Eskiden 25 tahvil faizinden kademeli olarak girerim diyordum,öyle hızlı bir artış oldu ki şimdi 40 tahvil faizi olsa bayağı düşünürüm alım için...Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by bonocu78 Yazıyı Oku
    Merkezin bırak 2019 yılını bu şartlarda 2020 yılı sonuna kadar 25 baz puan dahi faiz indirme şansı milyonda bir....TL mevduatçı olarak 2 yıldır yediğimiz dayağın hesabını sorma vakti geldi.Eskiden 25 tahvil faizinden kademeli olarak girerim diyordum,öyle hızlı bir artış oldu ki şimdi 40 tahvil faizi olsa bayağı düşünürüm alım için...Yatırım tavsiyesi değildir.
    İşte algı bozulması böyle bir şey sayın bonocu 78. Bu algı bozulması en çok beton beyinlerde görüldü ama hala anlamamış olacaklar ki kendilerini düzeltemiyorlar, 120 ay 0.98 kredi yutturmacasıyla giydirilmiş fiyatlardan 10 yıl sonrasının fiyatlarıyla kampanayadan beton alabiliyorlar. Power pc Tl faiz %25 olacak der durur burada millet onunla maytap geçerdi şimdi %25 faize burun kıvrılıyor. Neyse işin yani krizin daha çok başındayız, bunlar cidden iyi günler, ülke 2001 krizlni mumla arayacak hepimiz yaşayıp göreceğiz. Pazartesi günü genelde bankaların toplantıları olur , yeni faizler bu pazartesi belirlenecektir, acizane olarak derimki , kimse %26-27 altına paraları vadeliye yatırımasın ...

7. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8.  Alıntı Originally Posted by MfA Yazıyı Oku
    Malum bir donanım sitesinde n kolay bono pazartesi 28% olacakmış diye okudum. Mk 26.5%.

ONEPLUS A5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Oldu bile: https://nkolaybono.aktifbank.com.tr/

Sayfa 198/1030 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •