Sayfa 205/1030 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    2012-2013'te opsiyon yaptığınız zamanlarda, bahsettiğiniz olayın dışında, kazançlı tarafta olabiliyor muydunuz, nasıl gerçekleşmişti tecrübeleriniz? Düz mantıkla düşününce, banka X kurdan alım için prim veriyorsa, ilgili vade sonunda kurun X'ten daha düşük olacağını öngörüyordur. Buna göre olasılıklar bankanın lehine olmalı ve mevduat sahibi daha fazla risk alıyor olmalı. Geniş bir örnek havuzunda değerlendirilebilse mevduat sahibinin kazanmaktan çok kaybediyor olması akla yatan durum. Sizde nasıl olmuştu merak ettim.....
    burada chucky gibi bir opsiyon üstadı (ve bilmediklerim) varken bana laf düşmez ama kendi adıma birkaç sorunuza bildiğim kadarıyla cevap vereyim.

öncelikle banka sadece dolar alırıma değil satarıma da prim veriyor. yani örnekle gidersek dolar 6.20 iken 6 dan alırama verdiği gibi 6.35 ten satarıma da veriyor. (her seviyeye her zaman prim çıkmayabilir.. ve vade de etkili). kendi adlarına risklerini nasıl hesaplıyorlar beni aşar.

chucky'nin dediği gibi volatilite çok önemli. bahsettiğim yıllar doların neredeyse 1.5 sene 1.70-1.80 bandında dolanıp durduğu yıllardı. bu süreçte üç dört kere girdim opsiyon işine diye hatırlıyorum ve ufak tefek de olsa primler almıştım. ancak bugün durum çok farklı. dolar bir ay sonra 8 mi olur, 5 lere mi iner kestirmek mümkün değil.. iki tane tweete bakar.

açıkçası ben daha önce ağzım yandığından, ve şahsi beklenti ve endişelerimden (ki bu sadece beni bağlar).. satarım opsiyonuna girmem bugün. ha ben şu şu vadede dolar 5.90 ı görürse daha aşağı düşer mi düşmez mi hiç düşünmez alırım diyorsanız ve değecek bir prim çıkıyorsa girilebilir. ama dediğim gibi 5.50 ye inerse üzülmeyi göze alarak.

rakamları aldığınızda paylaşırsanız sevinirim.

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    burada chucky gibi bir opsiyon üstadı (ve bilmediklerim) varken bana laf düşmez ama kendi adıma birkaç sorunuza bildiğim kadarıyla cevap vereyim.

öncelikle banka sadece dolar alırıma değil satarıma da prim veriyor. yani örnekle gidersek dolar 6.20 iken 6 dan alırama verdiği gibi 6.35 ten satarıma da veriyor. (her seviyeye her zaman prim çıkmayabilir.. ve vade de etkili). kendi adlarına risklerini nasıl hesaplıyorlar beni aşar.

chucky'nin dediği gibi volatilite çok önemli. bahsettiğim yıllar doların neredeyse 1.5 sene 1.70-1.80 bandında dolanıp durduğu yıllardı. bu süreçte üç dört kere girdim opsiyon işine diye hatırlıyorum ve ufak tefek de olsa primler almıştım. ancak bugün durum çok farklı. dolar bir ay sonra 8 mi olur, 5 lere mi iner kestirmek mümkün değil.. iki tane tweete bakar.

açıkçası ben daha önce ağzım yandığından, ve şahsi beklenti ve endişelerimden (ki bu sadece beni bağlar).. satarım opsiyonuna girmem bugün. ha ben şu şu vadede dolar 5.90 ı görürse daha aşağı düşer mi düşmez mi hiç düşünmez alırım diyorsanız ve değecek bir prim çıkıyorsa girilebilir. ama dediğim gibi 5.50 ye inerse üzülmeyi göze alarak.

rakamları aldığınızda paylaşırsanız sevinirim.
    Kurumlar opsiyon fiyatlarken market maker oluyorlar yada başka kurumdan fiyat alıp üstüne koyuyorlar.
    Market makerlar bazı istatistik modellemeleri ile probability hesaplayarak kendi lehlerine olan noktalara fiyat veriyorlar. Mesela şurada modellerden birkaçı ile ilgili anlatımlar var(Ingilizce): https://financetrainingcourse.com/ed...tility-greeks/
    Muhtemelen bizim bankalar daha çok diğerlerinden fiyat alarak fiyatlama yapıyorlardır. MM olarak fiyatlama yaptıklarını pek zannetmem.

3.  Alıntı Originally Posted by Chucky68 Yazıyı Oku
    Betona bu kadar saldirmayin yoldaşlar.. dunyada evin yoksa yalan dunya...paran olsada balon dunya...bugun 1 milyon tl nakit olarak guzel para gibi duruyor olsada evin yoksa hele birde cocuklarin varsa ölü paradir.. gelecek icin en az 1 ve 2 tane ev dunyada cocuklari olan bir yoldaş icin sarttir...kapitalist duzende sadece kuru parayla yasanti bir yere kadar...cocuklar buyudugunde evlenme yaşi geldiginde 1 milyon sadece 1 ev parasina denk gelir...nakit para asla betonla yarisamaz...bir yere kadar....alinmis her zaman alinmistir...bak eski evim 450 bin tl ediyordu. Yikildi..sene 2015 de yeni bina oluverdi...degeri ikiye katlandi...zararmi ettik)).....2014 de dukkani aldik 150 bine...bugun 330 bin...ustelik kiracisizda kalmadan...zararmi ettik??...demekki dogru zamanda dogru bolgede yatirim....bir ara eski binalardan ev alma modasi vardi...cok firsat cikti...parada vardi almadik...simdi o eski binalardan ev alanlar karda....eski ev yikilip degerini ikiye katladi...artik o isler bitti tabi...2-3 yil oncesinde kaldi...her betona para verilmez elbet...para edebilecek yerlerde kar varsa faiz yada dolar diye tutturmayacaksin....belli bir yatirim hedefin olmali....yoksa para birikir ama ruhunu olusturamaz...

Chucky.............yeşil
    Bugün yazan değil, okuyan oluyum demiştim, ama yukarıdaki görüşe dayanamadım; Chucky ortalıklardan kaybolmadan, beton işlerine de gömülmeden önce sık kullandığı bir cümlesi vardı: "Nakit Kraldır" diye kral öldü! yaşasın yeni kral. Yeni kral beton mu oldu? ( Bugünün koşullarında bir evden fazlası hatadır. Hatta şimdi "kiralık ev kral" oldu.)

4. yapı kredi e mevduatta 22,60 veriyoruz diyor

orta halli bankalardan meblağa bağlı 25-26 alınabilir.

5. Kadıköy bostancı hatta pendik arası beton işi 2015 mayıs haziran gibi tepeyi gördü
    2016 boyunca tepede kaldı
    sonra en iyi sabit kaldı
    çoğunda fiyat düştü
    hele belli bir yaşın altındaki binaların artık yüzüne bile bakılmıyor

al-sat bitti..inşaatçı tanıdığın olupda nakite sıkışmış alabilirsen anca..
    2015 de 25 yaşındaki delikanlılar baba para sı ile bu işlere girdiğinde bu işin "...." çıktı emlak bitmiştir dedim di emlakçı arkadaşıma..
    bitmezzzzz dedi idi..

Şimdi şoklardan şoka giriyorlar..
    2.5 sene önce 900 e kakaladığı daireyi aynı adam satışa çıkardı 800 e 1 kişi çıktı..
    Genel ortalama 775.000 de kaldı..

2.5 senede faiz ve dolar ın getirisini düşünün..

Zararın boyutu yüzde 50 lere yakın nerede ise..

Bundan sonraki 2 sene de ne olur bilinmez..
    Faizler düşer dolar 5 e düşer ülkeye dolar yağacak diyen buyursun alsın diyecem ama bu kadar eminsen git banka hissesi al..
    Onlar betondan daha kısa sürede daha hızlı yükselirler..
    Üstelik çok daha likit..

6.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Kriz ne kadar uzun sürerse etkisi o kadar yıkıcı olur. Bu nedenle siyasiler bu etkileri azaltmak için tedbir almak zorundadır ve alacaklardır. IMF bile bir ihtimaldir! Faizleri artırmakta diğer bir önlemdir. Ovp nin etkisinin kısa süreli olacağını düşünüyorum.
    evet imf bir ihtimaldir. %99.99'luk bir ihtimaldir. kalan %0.01'lik ihtimal de imf'ye gitmeden önce dünyaya büyük bir meteorun çarpıp insanlığın sonunu getirmesi ihtimalidir...
    yatırım tavsiyesi değildir.

7. Sizce İng günlük 25 ile az kalmadı mı? Bence en az 26 dan acmalıydı.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Bencede oyle ama ing genelde tebi takip edip 1 puan fazlasini vermeyi yeterli goruyor

Sayfa 205/1030 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •