Originally Posted by
yetkisiz
Şuradan devam edeyim...Eski başlıktan...Alıntı yapılamadığı için ekran görüntüsü koydum...
O dönem ben ve arkadaşlarım bu çarpıklığı CİMER, BİMER ve ulusal bazı kanallar (Bloomberg'ten Gökhan Şen'i dahi aradım ve programlarında 1-2 defa söylediler sağ olsunlar) yoluyla dile getirdikten sonra sayın Mehmet Şimşek'in açıklamaları geldi...Devletin % 10 getiri sağladığı tahvillerden oluşan fonlar nasıl % 5 hatta bazısı eksi getirir diye esaslı bir fırça atmıştı hepsine...Şirketler hemencecik hizaya geldi...Demek ki bir yerlerden bir şeyler kaçırıyorlardı bizim haberimiz yoktu gibisine yorumlar yapmıştık o dönem...
Sistemin kendine has bazı yapısal sorunları var, mevcut fonlar dahi yeterince profesyonel yönetilemiyorken, bir çok şirket fon alış satış sistemlerini bile henüz tam olarak oturtamamışken çok değerli arkadaşlarımızın yaptıkları gayet güzel getirilere şapka çıkarılması lazım esasında...Bence odaklanılması gereken husus budur, ki işbu başlık kendi özgür iradeleriyle, imzaladıkları sözleşmede neler yazdığından haberi olan ve hemen hepsi üst düzey yorumlarla bunu kanıtlamış katılımcıların olduğu bir başlıktır...Bu forumda BES'i beğenmeyip sistemsel olarak tamamen karşı olan arkadaşların yapması gereken BES'e Hayır diye bir başlık açıp orada yazmak bence...
-
Mesela o dönemde bir ara gündeme gelen ancak bir türlü ilerletemediğimiz, ara ara buraya yazdığımız sözleşme aktarım konusunun e-devlet üzerinden daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi konusu...Millete laf yetiştirmekten bu konuda bir kamuoyu bile oluşturamadık halen...Ki burası Türkiye'nin en çok okunan ekonomi forumu...Şahsen ayrıldığım NN Hayat'ı bu konuda tebrik ederim...Sadece 4 iş gününde aktarımı gerçekleştirmişlerdi...Ama o kadar uğraşmama rağmen altın fon kurmadılar abi, yapacak bir şey yok...Kusura bakmasınlar...
Şu anda altın fon var sn yetkisiz.Saygılar,selamlar.
Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
Yer İmleri