Sayfa 148/1000 İlkİlk ... 4898138146147148149150158198248648 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 1,177 - 1,184 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Ortada seçmen kalmaz sonrasında emin olun; hala halinolağan gibi değerlendiriyorsunuz.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bakın ben mi cahilim siz mi cahilsiniz yada bunları söyleyenler mi cahil iyice düşünün sonra bana cahilce sözler bunlar diye atıfta bulunun.

İktidarın seçmen algısına oynadığını söylüyorsunuz ama vatandaşın en temel ihtiyaçlarına zamlar yağıyor. Seçmen bu hayat pahalılığı karşısında ne yapar?

Normalde ekonomik durum seçmen davranışını çok etkiler. Fakat Türkiye`de ilginç bir durum var... Mesela KONDA`nın 24 Haziran seçiminden önce yaptığı ankette, AKP seçmenlerine `ekonomik durumlarının nasıl olduğu` soruluyor. ``Kötü``diyorlar. Ardından `Türkiye’nin ekonomik durumu nasıl` sorusu geliyor. Seçmen bu defa ``İyi`` diyor.

O halde seçmen oyunu neye göre veriyor?

Bakın, burada hükümetin algı yönetiminde başarılı olmasının çok büyük rolü var. Cumhurbaşkanının MB`ye yönelik konuşmaları ya da ``Domatesin fiyatı şu kadar oldu`|, ``Ah şu esnaflar``, ``Bunlar hep Trump`ın yüzünden``gibi sözler... Bu algıyı yaratmak için Türkiye`de 24 saat yayın yapılıyor.

Bu bize neyi gösteriyor?

Kendi ekonomik durumu kötüyken Türkiye ekonomisinin iyi olduğunu düşünen seçmen davranışını çok doğru okumalıyız. Muhalefet partileri, ``bu krizde giderler işte`` kolaycılığına düşmemeli. Gitmiyorlar. En azından bu sebeple gitmiyorlar. ``Marta kadar enflasyon, dolar şöyle olur, Ayşe hanım teyze de sandığa ona göre gider`` demesinler. Seçmen maalesef böyle davranmıyor.

http://www.patronlardunyasi.com/habe...-riskli/210355

2. 1200 dolarda çok ucuz kalmış Ons Altın ve İran Ambargosu ile altın gibi değerlenecek petrol))) e yatırım çok güzel göz kırpıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Mart ayından beri taşıdığım dolar longları kapatıp, RTE nin konuşması bitince dolar short giydim... kamikaze style

333baz puan bekliyorum. Duruma göre gün içi yada cuma günü tekrar long önümüzz kış

YTD
    Faizi bilemedik ama strateji güzel çalıştı 6,44den short. 6,16 cuma kapanışa doğru tekrar long olduk... önümüzde OVP var

İlk aldığımda 240tl ye 1K$ alırdık.. şimdi 1340tl ye....1:5
    30tl ye 1gram altın veriyorlar, 1:8

MB yi karşısına almak istemeyen Long but Gold takılabilir.

Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by feveran99 Yazıyı Oku
    Ben altına yatırımı düşünüyorum ama bir türlü nereden alayım bilemedim. Sebepleri;

1. Birkaç bankanın TMSF ye devrolacağını düşünüyorum bu süreçte. Olur da onlardan birine denk gelirsek 100 bin tl ye karşılık gelen miktarda altın devlet garantisi altında. Buyuk risk...

2. Kuyumcular çok insafsız. Alıp banka kasasına koyayım diyorum. Ancak alış satış arası marj çok fazla (öyle yüzde 3-5 değil), fırsatçılık yapıyorlar. Kazandığım üçbeş kuruşu da onlara bırakmak niyetinde değilim.

3. İstanbul altın rafinerisine baktım, fiyatların gerçeklerle yakından uzaktan alakası yok.

Buyurun yardım edin
    Toptancıdan plaka altın alırsanız alım satım yüzde 1. Külçe,gram,ziynet haline gelince makas açılıyor
    Evde,detektörle bulunabilecek bir yerde saklamak riskli.Köklü kuyumcularda pek hile olmaz ama yine de tanıdık bir yer olmasında fayda var.Altına yatırımın bildiğim en iyi şekli bu ancak devlet bankasına faiz karşılığı altın yatırma konusunda ne gibi riskler mevcut fikrim yok.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ben fiziki işleri sevmiyorum,param bankada dursun,diğer riski gerekli görmüyorum.Gram altın da hesabımda duruyor, valla arada hesaba açıp bakıyorum,hep orda bir sıkıntı yok şimdilik,yerinde bulamazsam size yazarım söz ))))))))
    Yerinde bulamadığınızda eskimoların bile haberi olur bundan,merak etmeyin

6. Bu nasıl bir sorumsuzca açıklama böyle... Agzı olan konusuyor!!

Sayfa 148/1000 İlkİlk ... 4898138146147148149150158198248648 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •