Originally Posted by
GE90
İşlem hacmine kıyasla pek yol alabildiğim yok aslında. Yükseldiği zamanlarda erken sattığım oldu, düştüğü zamanlarda geç aldığım oldu. Bugünkü çıkış dışında trende ters düştüğüm olmamıştı ama trendle aynı yönde işlem yapsam da dip ve tepeleri doğru yakalayamamaktan kazancım genelde sınırlı oldu. Bir de makas farkları nedeniyle bankalara çok fazla komisyon kaçıyor. İşlem saatlerindeki ve işlem limitlerindeki sınırlamalar nedeniyle de zamanında işlem yapamamaktan kar payı kaçırdığım çok oldu. Odeabank'ın günlük döviz işlem limitini uzun uğraşlar sonunda da olsa yükselttirebilmek, HSBC'den hesap açtırmak, şimdi şartlar biraz daha elverişli hale geldi teknik açıdan. Yine de bu işler Allah'a emanet. Yarın öbür gün iyi ki bunlarla uğraşmışım da diyebilirim, çok kötü terste kalıp keşke hiç girişmeseydim de diyebilirim. Sonuçta ben düne kadar işinden gücünden başka bir şeyle ilgilenmeyip birikimini de mevduatta koruyabileceğine inanan biriydim, ama son aylarda yaşananlar birikimi korumanın da bir iş olduğunu gösterdi, şimdi el mecbur bu işleri de öğrenmeye çalışıyorum. Hakkımızda hayırlısı diyebiliyorum sadece.
Yer İmleri