Sayfa 365/1030 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 2,913 - 2,920 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Eft limit MT aranarak arttırabilir herhalde her bankada olduğu gibi ama ne kadar arttırılır denemediğim için birşey demek zor. MT oran vermezse diger dijital bankacılık örneklerinde olduğu gibi sitedeki oranlar geçerli olacak haliyle. Şu an için bunlar muallâk tabi. Zaman içerisinde görülecek bunlar çok yeni bir ürün.
    Enpara cepteteb 25 verirken bizde 26.50 veririz diye cikti ise kafadan çöp olur mt ile pazarlik sart

2.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Bende şöyle cevap vereyim o zaman sadece ideolojik gözle bakıp subjektif gözle baktığınız müddetçe muhalefet başarısız olmaya devam edecek biraz da esnaf kafası ile düşünün derim ! Muhalefete oy vermiş birisiyim ancak en ufak bir eleştiri de bile beni ötekileştirdiniz sen anlamazsın demeye başladınız işte sıkıntı bu bunu aşamıyor muhalif düşünce yapısı
    İsteyen istediğine oy verir, kimse karışamaz. Herkes fikrinde özgürdür.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    İsteyen istediğine oy verir, kimse karışamaz. Herkes fikrinde özgürdür.
    ekonomiye asla ideolojik gözle bakılmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü bu herkese zarar verir ekonominin kuralları ilkeleri bellidir sırf oy kaygısı yüzünden yapılması gereken hamlelerin geciktirilmesi( iktidar tarafından ) yada doğru yapılan hamleleri eleştirmek ( muhalefet açısından ) ekonomik dengeleri alt üst eder ! eğer mali ve parasal sıkılaşma yapılma zarureti doğmuşsa ve bunun acı reçetesi olacaksa bunun sağından solundan dolaşıp şunlar için biraz gevşetelim biraz da ona ver biraz da bana ver denmeye başlanırsa 2 yıllık süreç belki 5 yıla çıkacaktır ! asgari ücret örneğini hep bu yüzden veriyorum keza ikramiye uygulaması da aynı şekilde ilk başta göze hoş gelen vaatler gibi duruyor ama bumerang gibi enflasyon ve işsizlik olarak geri dönüyor maalesef

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Bayramda dolar sakindi, tatil bitti coştu. Yerli dolar ile çok işlem yapıyor. Vergi gelirse yerli nereye taşır ki parasını? ABD borsalarında mı?
    Benim arkadaş çevremde çok kişi(beyaz yaka üst yönetici) yurtdışında hesaba sahip, bir kısmı master ve doktora döneminde açtıkları hesaplar, bu dönemde kendileri yurtdışına gitmeyenler de en azından para gönderdiler. Genelde Amerika da işlem yapanlar borsayı tercih ediyorlar, yani aynen öyle olur. Dolardaki artış bence şok faiz ve güvenilir bürokrat olmadan kesilmez. Çünkü bugün dolara talep, elindeki serveti koruma endişesinden kayaklanıyor. Bence Doları düşüren dış kaynak, geri yükselten ise kriz tecrübeli Türk vatandaşları ve borçlu Türk şirketleri
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bu teknik bir hata mb sının o gün artırmaması kabul ediyorum !! dünya ya çok güzel mesajda verilecekti mb bağımsızlığı açısından ama yine zaten bu yüksek artış eninde sonunda yapılacaktı 625 yapılmazdı 300 yapılırdı bir daha ki toplantı da belki 150 yapılırdı toplamda yine aynı rakama ulaşılabilirdi bu tercih edilmedi ! ama benim dediğim apayrı bir konu ! muhalefetin gerek seçim öncesi gerek seçim sonrası sunduğu vaatler sıkı mali politika yı delecek argümanlarla dolu ! bir yandan iktidarı eleştireceksin tasarruf yönünden öte yandan şuna şu kadar buna bu kadar şunu şu kadara çıkaracağız diyeceksin ! her sene aynı şey hep birlikte göreceğiz yıl sonunda asgari ücret rakamları havada uçacak yine ! bağkur priminden enflasyona kadar pek çok konuya etkisini düşünmeden şu kadar olsun denmeye başlayacak ! muhalefet bu kadar sığ bir döngü içinde olmamalı bilime dayalı vaatler sadece iktidar için değil muhalefet içinde gerekli !
    Gerçekçi olursak, muhalefetin hedefi iktidar olmak olmalı. Bunun içinde seçmenin çoğunun hoşuna gidecek şeyler vaat etmeli. Bana faiz artışı hoş geliyor, ama çoğunluğa beleş makarna ve kek. Sözcü gazetesi çok tutarlı bir gazete değil zaten, bazen muhalefete de çakıyor. Bence okuyuculara yaranmak en büyük derdi ki bu zamanda işler zorken beni şaşırtmıyor

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Son seçim de hem muhalefet hemde iktidar çeşitli vaatlerde bulundu. Kanal İstanbul mesela!

Mantıklı yada mantıksız.

Önemli olan iktidarın yürütme ve yasama gücünü kullanarak ekonomiyi kötüye gitmekten kurtarıp kurtarmayacağıydı. Dolarınızı satın, faiz sebep enflasyon sonuç, açıklamaları bile ne kadar bilimseldi?

Faiz artışı sonrasında Dolar düşüş trendine girdiği an siyasilerin iş bankasına saldırıp doları yükseliş trendine döndürmesi ne kadar bilimsel olabilir?

Fiyatlar uçtu, asgari ücretlinin yüksek zam almasına karşı değilim. Suriyelilere 35milyar dolar harcamak yerine asgari ücretliye zam verilmesi taraftarıyım. Kendi insanım önce gelir...
    Aynen katılıyorum

7.  Alıntı Originally Posted by Jordan Yazıyı Oku
    Gerçekçi olursak, muhalefetin hedefi iktidar olmak olmalı. Bunun içinde seçmenin çoğunun hoşuna gidecek şeyler vaat etmeli. Bana faiz artışı hoş geliyor, ama çoğunluğa beleş makarna ve kek. Sözcü gazetesi çok tutarlı bir gazete değil zaten, bazen muhalefete de çakıyor. Bence okuyuculara yaranmak en büyük derdi ki bu zamanda işler zorken beni şaşırtmıyor
    ama vaat ettiğini iktidar yapıyor bu da enflasyon olarak geri dönüyor

Arkadaslar carsamba isin segri degisecek acele etmeyin bence o gune kadar ON da kalmak en mantiklisi. FED faiz arttirirsa MB sikislastirmaya gidebilir. Ytd

Sayfa 365/1030 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •