TL oranlarda gevşeme mi var?
TL oranlarda gevşeme mi var?
Sube bana da 30 verdi. Lakin isyerimden izin alip gitme durumum yok. Bugun dijital evraklari gelecek nasilolsa. Direk eft yapacagim.
Kardes diyorum ya mt ler kafasina gore takiliyor. Cuma gunu bana 25 veren sube bugun 30 diyor. 27 ye kanma sakin. Diger subelere tel ac. Yada ben gibi bankayi ara dijitalin 30 verdigini soyle bakalim ne olacak. Bankaya gitsende birsey degismez sen birdaha ara dedigimi de bakalim
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Yabancı kaynak akışının kesilmesinin sebebi ilişkiler değil sanırım. Dünyadaki dolar evine dönüyor. Trump bastıroyor sermaye de evine dönsün diye. Biz teshisi yanlış koyarsak tedaviyi de yanlış yaparız. Fed faizleri arttırdığı sürece ve Trump var olduğu sürece EM'lere kaynak akışı azalmaya devam edecek. Bizim yapmamız gereken ihracata dönük üretimi teşvik ve ithalatı kısmak ,bu sayede cari açığı azaltmak. İş yatırım bir makale yayınlamış. Eğer haziranan kadar 60 milyar dolar ekstra kaynak bulunmazsa ekonomi de çok sert bir yavaşlama olur diyor. Bu nedenle sanırım İran konusunda ABD. ile anlaşmak zorunda kalacak Erdoğan. Gçen bir haber vardı. İran konusunda anlaşma karşılığı Suudi Aarbistan 65 milyar dolar yardım yapacak ülkeye diye. Sanırım bu ara onunla uğraşıyorlar. Eğer bu olursa IMF'ye gerek kalmadan krizden çıkarız. Eğer olmazsa geçmiş olsun. Önümüzdeki en az 5 yıl sürünürüz.
Y.T.D.
Hükümet otomatik katılım sisteminde önemli değişikliklere gidiyor
Hükümet otomatik katılım sisteminde önemli değişikliklere gidiyor. Hürriyet gazetesinde yer alan bir yoruma göre Hükümet zorunlu katılım sistemini değiştirerek katılımcının sistemden ayrılma süresini üç yıla çıkarıyor. Şu an devam eden uygulamada göre katılımcı ii ay sonra sistemden çıkabiliyor. Otomatik katılım sisteminin yürürlüğe girmesinden sonra şu ana kadar sistem yaklaşık 12mn kişi dahil edildi ama bunların yüzde atmışı daha sonra sistemden ayrıldı. Haber doğruysa bireysel emeklilik şirketleri için orta vadede son derece olumlu bir gelişme olacaktır.
Isyatirim
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri