Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
Yanlış biliyorsunuz amerikan hükümeti sadece bozuk para basma yetkisine sahip FED i kağıt para basmaya zorlayamaz.FED dünya bankasıdır ,ve tüm dünyanın rezerv para birimi olan doları kontrol eder.500 küsür milyar dolar borcumuz olduğuna göre o parayı basma ve kontrol etme yetkisine sahip FED in tahakkümü amerikan hükümeti üzerinde olduğu kadar bizim için bile geçerlidir.Irak için para basıldı çünkü FED in sahipleri öyle istedi.Irak işi zaten onların planıydı.
Benim bilgime göre FED Amerika'nın merkez bankası. Tıpkı Tcmb'nin Türkiye'nin merkez bankası olduğu gibi. Aynı şekilde Açık piyasa işlemi yapma hakkına sahip (API). Tcmb'nin de ortakları var ama kağıt üzerinde sadece. Toplam 25.000TL lik sermayeden belki yılda 20-30TL para düşüyor sembolik ortaklarına. Bazı komplo teorilerine bence çok inanmamak lazım.
Ben FED'in Amerikan hükümeti dışında herhangi başka bir sahibinin olduğunu düşünmüyorum. Ama bu benim şahsi düşüncem.
Ayrıca bunu deneyimli bankacılardan aldığım bilgi ile de teyid edebiliyorum. Ama forumda genel huyumdur kimseyi de kendi açıklamama ikna etmeye çalışmam.

NOT: Ayrıca önemli olan kaydi paradır. Kaydi para FED tarafından yaratıldıktan sonra ne kadarının kağıt ya da bozuk para olarak basılacağı çok ufak bir teknik ayrıntıdır.