Sayfa 320/1024 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,553 - 2,560 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Şimdi Bloomberg de 15 mevduat var dedi. Gerçekten varmı?
    Bu tezgahalti degil bodrum kat faizi 15alan suraya butun bilgilerini kapatarak bi ekran goruntusu atsin da gorelim .Yaalaaaaan!!!!!!!!!

2. Özel sektör tahvilleri ve bonolarını mevduata alternatif olarak düşünen forumdaşlar burada paylaşım yapmışlardı. Bu sabah pakpen 50milyon TL tutarlı bono geri ödemesi için temerrüde düştü. Şu an ödeme yapamayacağı söyleniyormuş. (kaynak:bloomberght). Bu bono içinde mevduata alternatif olarak yatırım yapmış olan fazla sayıda bireysel yatırımcının da olduğu söyleniyor. Özel sektör tahvil ve bonoları konusunda biraz daha dikkatli olalım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Özel sektör tahvilleri ve bonolarını mevduata alternatif olarak düşünen forumdaşlar burada paylaşım yapmışlardı. Bu sabah pakpen 50milyon TL tutarlı bono geri ödemesi için temerrüde düştü. Şu an ödeme yapamayacağı söyleniyormuş. (kaynak:bloomberght). Özel sektör tahvil ve bonoları konusunda biraz daha dikkatli olalım.
    Buyurun Cenaze namazına...!!
    Kesinlikle bonolardan uzak durmak lazım.!!!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

4. Bu sıra USD ın inmesinde en büyük etken MB sının piyasa emisyon hacmine sürdüğü günlük likitidelerde kısıntıya gitmesi... Yani günlük olarak piyasayı sıkıyor TCMB sı... Sıkarken yada sıkılarken PAKPEN yada diğerlerinin boğazını mı sıkıyor onu da bilemem... Yani son bir haftadır piyasada; likit yada nakitte TL KRAL.. Bankalarda bu sıcak para bulamama işinden nasibini almaya başlayınca; senin benim mevduatım bir anda kıymetli oldu. Bankanın nakit bulması için bankalar arası rekabette en az 30 baz puanlık mevduat faizi artışı yarışı başladı. Bu faiz artışı emisyon Hacmini daha da daraltacak gibi... Kaşısında TL hacmi bulamayan USD a kademeli olarak 3,73 TL den 3,64 TL ye kadar geldi... Tabi bu boğaz boğaz mücadelede artık kimin nefesi kesilir bilemem... PakPen olur yarın bilmem ne elektronik olur... Kısaca denen şudur... Piyasada fazla para mevcuttur diyor TCMB. Adam olun bu fazla parayı üretimde ve büyümede kullanın.. Gidip USD alırsanız boğarım. %13 faiz karşında %3 büyüme... Arada serseri gezen %10 luk bir hacim... Bak ABD ye %2 faiz %2 büyüme diyor...Unutmayın TCMB nın hedefi %5 faiz %5 büyüme idi... Sanırım 3,58TL ye kadar piyasa nefessiz kalacak.. Buda dolaylı olarak Gayrimenkulü vurmaya başlar.. Nakit sıkıntısı yaşayan piyasa işadamı müteahhit elinde mülk varsa satmak ister; hemen satmak içinde indirim yapar... Gayrimenkul fiyatı düşer... Kıssadan hisse... Son 10 günlük yatırım aracı yıldızı NAKİT TL dir....

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bu sıra USD inmesinde en büyük etken MB sının piyasa emisyon hacmine sürdüğü günlük likitidelerde kısıntıya gitmesi... Yani günlük piyasayı sıkıyor TCMB sı... Sıkarken yada sıkılarken PAKPEN yada diğerlerinin boğazınımı sıkıyor onu bilemem... Yani son bir haftadır piyasada likit nakitte para KRAL.. Bankalarda bu sıcak para bulamamadan nasibini almaya başlayınca senin benim mevduatım bir anda kıymetli oldu. Bankanın nakit bulması gerek o sebeple bankalar arası rekabette en az 30 baz puanlık mevduat faizi artışı yarışı başladı. Bu faiz artışı emisyon Hacmini daha da daraltacak gibi... Kaşısında TL hacmi bulamayan USD a kademeli olarak 3,73 TL den 3,64 TL ye kadar geldi... Tabi bu boğaz boğaz mücadelede artık kimin nefesi kesilir bilemem... PakPen olur yarın bilmem ne elektronik olur... Kısaca denen şudur... Piyasada fazla para mevcuttur diyor TCMB. Adam olun bu fazla parayı üretimde ve büyümede kullanın.. Gidin USD alırsanız boğarım. %13 faiz karşında %3 büyüme... Bak ABD ye %2 faiz %2 büyüme... Sanırım 3,58TL ye kadar piyasa nefessiz kalacak.. Buda dolaylı olarak Gayrimenkulü vurmaya başlar.. Nakit sıkıntısı yaşayan piyasa elinde mülk varsa satmak ister hemen satmak içinde indirim yapar... Gayrimenkul fiyatı düşer... Kıssadan hisse... Son 10 günlük yatırım aracı yıldızı NAKİT TL dir....
    Katiliyorum.

6. oranlar sıcak sıcak, çok zor oldu bu oranları almak,
    ingbank e turuncuda % 13, dolarda % 4

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Asagidaki yazidan herkes kendine bir pay cikarabilir.

Bizim babaanne fazlasi ile payina duseni aldi.

https://medium.com/@imTolstoyevski/d...1-ef2ad3cce2c7

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ing e-turuncu bana iki gun 11.50% simdi de 11.00% faiz orani vermis.

Simdi ben bunlari ne yapayim?

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 320/1024 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •