Özel sektör tahvilleri ve bonolarını mevduata alternatif olarak düşünen forumdaşlar burada paylaşım yapmışlardı. Bu sabah pakpen 50milyon TL tutarlı bono geri ödemesi için temerrüde düştü. Şu an ödeme yapamayacağı söyleniyormuş. (kaynak:bloomberght). Bu bono içinde mevduata alternatif olarak yatırım yapmış olan fazla sayıda bireysel yatırımcının da olduğu söyleniyor. Özel sektör tahvil ve bonoları konusunda biraz daha dikkatli olalım.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bu sıra USD ın inmesinde en büyük etken MB sının piyasa emisyon hacmine sürdüğü günlük likitidelerde kısıntıya gitmesi... Yani günlük olarak piyasayı sıkıyor TCMB sı... Sıkarken yada sıkılarken PAKPEN yada diğerlerinin boğazını mı sıkıyor onu da bilemem... Yani son bir haftadır piyasada; likit yada nakitte TL KRAL.. Bankalarda bu sıcak para bulamama işinden nasibini almaya başlayınca; senin benim mevduatım bir anda kıymetli oldu. Bankanın nakit bulması için bankalar arası rekabette en az 30 baz puanlık mevduat faizi artışı yarışı başladı. Bu faiz artışı emisyon Hacmini daha da daraltacak gibi... Kaşısında TL hacmi bulamayan USD a kademeli olarak 3,73 TL den 3,64 TL ye kadar geldi... Tabi bu boğaz boğaz mücadelede artık kimin nefesi kesilir bilemem... PakPen olur yarın bilmem ne elektronik olur... Kısaca denen şudur... Piyasada fazla para mevcuttur diyor TCMB. Adam olun bu fazla parayı üretimde ve büyümede kullanın.. Gidip USD alırsanız boğarım. %13 faiz karşında %3 büyüme... Arada serseri gezen %10 luk bir hacim... Bak ABD ye %2 faiz %2 büyüme diyor...Unutmayın TCMB nın hedefi %5 faiz %5 büyüme idi... Sanırım 3,58TL ye kadar piyasa nefessiz kalacak.. Buda dolaylı olarak Gayrimenkulü vurmaya başlar.. Nakit sıkıntısı yaşayan piyasa işadamı müteahhit elinde mülk varsa satmak ister; hemen satmak içinde indirim yapar... Gayrimenkul fiyatı düşer... Kıssadan hisse... Son 10 günlük yatırım aracı yıldızı NAKİT TL dir....
oranlar sıcak sıcak, çok zor oldu bu oranları almak,
ingbank e turuncuda % 13, dolarda % 4
Asagidaki yazidan herkes kendine bir pay cikarabilir.
Bizim babaanne fazlasi ile payina duseni aldi.
https://medium.com/@imTolstoyevski/d...1-ef2ad3cce2c7
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Ing e-turuncu bana iki gun 11.50% simdi de 11.00% faiz orani vermis.
Simdi ben bunlari ne yapayim?
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri