Sayfa 148/1230 İlkİlk ... 48981381461471481491501581982486481148 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,177 - 1,184 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Genç bir beyaz yaka 10 bin tl...imkanı yok...türkiyenin en büyük birkaç firmasından birinde kanka düzeyinde direktör arkadaşlarım var...türkiye nin en iyi okullarından mezun gençler 4-5 bin arası para ile başlıyorlar...eğer "üstün" performans sergilerlerse "enflasyonun 1-2 tık üstünde "iyileştirme" alıyorlar..mesela enflasyon bu yıl %20 lerde...en üst düzey performans gösteren beyaz yaka 4-5 bin tl nin üzerine %20-25 zam alabilir.

dediğim şirkette 15 yıl kadar çalışıp ancak 10 bin tl altı maaşı olan "uzman" kategorisinde çok arkadaşım var...özel sektöre uzak olduğunuz için piyasaya uzak olabilirsiniz, ama benim bildiğim çok iyi şirketlerde bile yönetici kadrosunda olmayan tecrübeli beyaz yakalardan 10 bin tl üstü alan çok azdır.
    Hele İzmir gibi yerler için bu rakamlar tamamen olanaksız. Antalya , Ankara , Adana vs. nasıldır net bilmiyorum.... Bunu bi ara eski başlıkta yazmıştım... İzmir'de yeni başlayan beyaz yakaya 2-3 bin lira para verirler... 4-5 yıl tecrübeli maksimum 3-4 bin tl arası para alabilir.İstisna olarak 1-2 şirket ve 3-5 kişiyi dahil etmiyorum. Ciddi tecrübeli business development manager , key account manager , branch manager vs 6-8 bin lira para alır genelde... Onda da eve gidecek gücün ve vaktin kalmaz... Emerler adamı ... Bence şu devirde İzmir gibi bir yerde yaşayıp yaşam şartlarını İstanbul'a göre daha uygun düşünüp daha az maaşlarla önemli sayılabilecek derecede tasarruf etme imkanı çok büyük emek istiyor. Yani eline geçen parayla , giderlerine baktığında İstanbul'a göre bi avantajı yok...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

2.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Yurtdışında çalışanlara yüksek ücretler ödenmesi çok doğal bir durum. Kişi il değiştirmiyor, ülke degiştiriyor. Sevdiklerinden ailesinden uzak kalıyor. Ücretler yüksek olmaz ise yurtdışında çalışmanın mantığı kalmaz. Kimseyide yurtdışına götüremezler.
    Benim arkadaşlarımdan bitanesi yeter dedi artık ülkemde çalışacağım, ailemi özlüyorum dedi ve vatana döndü

Batuhan
    Tabii ki, her şey para değil...mesela bahsettiğim arkadaşın yerinde olmak istemezdim...yurt içinde de çalıştı bir süre...ama yurt içinde yurt dışında aldığı paranın üçte birine bile iş bulamadı.

3. Şartlar düşündüğümden de kötüymüş, umarım en hızlı şekilde toparlarız.

Benim bahsettiğim arkadaşım yurtdışında çalışmıyor bu arada, İstanbul'da ama yabancı bir şirkette. İstisnanın da istisnası buna katılıyorum, zaten eğitim kariyeri de o şekilde.

Neyse, ben en iyisi eğitimime ve tasarruflarıma devam edeyim. En güzeli bu gibi duruyor.

4. Memur kafalı beyaz yakalılar diye değiştirin başlığı :D

...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Isimiz cok zor.
    2 seneden once cikamayiz bu krizden, o da basiretli bir kriz yonetimi ile.
    Allah'a sukur borcum yok.
    Devir siki tasarruf devri.
    Syg,
    Tasarruf ettiğin herşeye devlet talip en son zorunlu bes hikayesi çıktı. Uğur gürsesin işsizlik fonu yazısını üstüne ekle birde yola çıkarken sorun çıkacağı belli olan enerji özelleştirmeleri nedeniyle gelen zamları üstüne koy.
    Tasarruf önce devletten başlayacak o olmadığı sürece bizim yaptığımız tasarrufun çok fazla bir faydası olmuyor, ne yazıkki son kur artışında bir çok insanın Türk lirası birikimi eriyip gitti.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : Egeli; 03-10-2018 saat: 07:19.
    O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Turk lirasi bir iluzyondur.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Genç bir beyaz yaka 10 bin tl...imkanı yok...türkiyenin en büyük birkaç firmasından birinde kanka düzeyinde direktör arkadaşlarım var...türkiye nin en iyi okullarından mezun gençler 4-5 bin arası para ile başlıyorlar...eğer "üstün" performans sergilerlerse "enflasyonun 1-2 tık üstünde "iyileştirme" alıyorlar..mesela enflasyon bu yıl %20 lerde...en üst düzey performans gösteren beyaz yaka 4-5 bin tl nin üzerine %20-25 zam alabilir.

dediğim şirkette 15 yıl kadar çalışıp ancak 10 bin tl altı maaşı olan "uzman" kategorisinde çok arkadaşım var...özel sektöre uzak olduğunuz için piyasaya uzak olabilirsiniz, ama benim bildiğim çok iyi şirketlerde bile yönetici kadrosunda olmayan tecrübeli beyaz yakalardan 10 bin tl üstü alan çok azdır.
    Görüyor ve artırıyorum. Karı koca 8 - 10 yıl tecrübeniz var. Eve giren para 20 - 25k. Aylık sabit masraflar Ankara için 7k İstanbul için 10k. 4 5 de en az sağa sola harcanır, aylık temiz 10k birikiminiz var karı koca.

Bir ev 1 milyon. Orta sınıf araba 300 - 500 bin. Ev + Araba almanız hiç işsiz kalmadan hiç sapıtıp yurt dışılara gitmeden ve en önemlisi çocuğu hiç özel okula vermeden yaklaşık 13 sene. Özel okul, özel üniversite ikilisi minimum 1 milyon.

Beyaz yaka olmak enayilik değil mi?

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Görüyor ve artırıyorum. Karı koca 8 - 10 yıl tecrübeniz var. Eve giren para 20 - 25k. Aylık sabit masraflar Ankara için 7k İstanbul için 10k. 4 5 de en az sağa sola harcanır, aylık temiz 10k birikiminiz var karı koca.

Bir ev 1 milyon. Orta sınıf araba 300 - 500 bin. Ev + Araba almanız hiç işsiz kalmadan hiç sapıtıp yurt dışılara gitmeden ve en önemlisi çocuğu hiç özel okula vermeden yaklaşık 13 sene. Özel okul, özel üniversite ikilisi minimum 1 milyon.

Beyaz yaka olmak enayilik değil mi?
    bir çok beyaz yakanın hayali olan bi miktar alıyorsun bence 5 yıllık tecrübe 4,5k alıyorum ben özendim cidden

Sayfa 148/1230 İlkİlk ... 48981381461471481491501581982486481148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •