Sayfa 24/1013 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 185 - 192 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. MB nin reeskontları sabitlediği rakamın altına düşmesi zor bence.
    Dolar pozisyonu alanların amacı kazanc değil ki zaten parayı korumak, dolarını vadeliye yatırırsa oradan gelen kazanctır sadece.

Keşke öyle olmasa ama bu ülkede daima potansiyel bir kriz cıkaracak konu var olur, döviz artar.
    Kademeli yada periyodik alım yapan kaybetmez, yeter ki fiyat düşükken satmak zorunda kalacagı bir ihtiyaç yaşamasın.

2. bence ufak ufak alıp biriktirenler açısından zarar fazla değildir..ama sen git tüm birikimini bağla o kötü..her zaman yükselir birileri yüksekten dolar bozdurur belki borsaya girer girip risk almasına da gerek yok bir iki ay sonra düşen dolarları toplar gider..çoğu ekonomist geçinenler de bu olaya gaz verir..olan küçük yatırımcıya olur..yine de kademeli düşüyor çıkış için fırsat veriyor..ya birde hissede olsaydınız taban taban gitseydi tahtalar kapansaydı..ben yine de ekonomi yönetiminin zaafiyetine bağlıyorum..böyle bir oyuna seyirci kaldılar düğmeye bas emri gelene kadar bir şey yapmadılar..

3.  Alıntı Originally Posted by kızılyıldız Yazıyı Oku
    bu halka hep kitliyorlar zaten

2 den

2,40 tan

2,60 tan

3 ten

3,20 den

3,60 tan

en sonda 3,90 dan

nedense kitleyen hep zararda

halk ta hep karda

bırakın arkadaş bu işleri

halkımız 2013 mayısından beri alıyor.

düzenli şekilde alıyorlar.

1,70 ten 3,90 a çıkmış

1,2 aylık geri çekilmeler

bunları caydırmıyor.
    bunu anlatamazsın bazılarına, anlamak istemezler işlerine gelmez. şimdi burada çok tepki gelecek ama 3,94'ten alan bile kara geçecek onlarda arkasından bakıp kalacaklar. bu lafım algının esiri olmuş TL cilere.

Alıntı Originally Posted by maltepe Yazıyı Oku
    bence ufak ufak alıp biriktirenler açısından zarar fazla değildir..ama sen git tüm birikimini bağla o kötü..her zaman yükselir birileri yüksekten dolar bozdurur belki borsaya girer girip risk almasına da gerek yok bir iki ay sonra düşen dolarları toplar gider..çoğu ekonomist geçinenler de bu olaya gaz verir..olan küçük yatırımcıya olur..yine de kademeli düşüyor çıkış için fırsat veriyor..ya birde hissede olsaydınız taban taban gitseydi tahtalar kapansaydı..ben yine de ekonomi yönetiminin zaafiyetine bağlıyorum..böyle bir oyuna seyirci kaldılar düğmeye bas emri gelene kadar bir şey yapmadılar..
    Istenseydi dolar 3.50 seviyelerinde tutulabilirdi.3.94 seviyelerine bilerek salindi.Ama o zaman, tam bu referandum oncesi yapilan şov yapilamazdi.oysa simdi oyle mi dolari alt ettik ruzgarini arkalarina aldilar.2.80 den 3.94 e cikan degil 3.94 ten 3.5x lere gelen dolar kaldi akillarda.

Sent from my LG-H818 using hisse.net mobile app

5.  Alıntı Originally Posted by pronto Yazıyı Oku
    Istenseydi dolar 3.50 seviyelerinde tutulabilirdi.3.94 seviyelerine bilerek salindi.Ama o zaman, tam bu referandum oncesi yapilan şov yapilamazdi.oysa simdi oyle mi dolari alt ettik ruzgarini arkalarina aldilar.2.80 den 3.94 e cikan degil 3.94 ten 3.5x lere gelen dolar kaldi akillarda.

Sent from my LG-H818 using hisse.net mobile app
    aynen öyle..zarar iyi bir şey değildir..eskiden ticaret te öyle böyle zarar telafi oluyordu..şimdi gerçekten acıtıyor..ben her gün zarar edeceklerine nerden dönerlerse kardır diyorum..gerçekten yazık...satın tl düşünün..3.53 ten sabitlendi ödemeler..kimin tabiiki para sahibinin..altta kalanın canı çıksın..ufak para büyük para ya hizmet eder..birileri kaybeder birileri kazanır..yazık..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,226
     Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Bende öyle düşünüyorum...ama amasıda var,tamam merkezde para mafiş,iç,dış borç çok yüksek,acil ülkeye 1 sene içinde 200 milyar dolar lazım...Ülkenin %95 cıvarı %5 kısıma çalışıp onu bakıyor,%5 altındaki sektörler ecel terleri döküyor günü kurtarmak için v.s...dikkatimi çeken bir unsur var,kaynağı belirsiz aralıktan bu yana 41 milyar dolar para girmiş piyasaya,kayıdı,kuyududa yok !!!...ilginç...önümüzde referandum var,merkez bankasının gerçek rezervi 22 milyar dolar,70'i zaten halkın ve özel sektörlere ait...neden merkezin gerçek rezervin iki misli para girmiş piyasaya kaynaksız olarak...haziran seçiminin hemen arkasından hertürlü paranın sorgu,sualsiz girişi çıkışı serbest diye bir yasa tasarısı geçirildi hükümetçe,zaten bu durum onuylan bağlantılı...tırlar dolusu parayı içeri sok ve çıkar sorgu sualide yok,gümrük gözetimide yok, elindeki belgeyi göster gir,çık...neyse bunlar derin konu,detayları çok...ben şunu düşünüyorum düştükçe azar,azar alıyorum...zaten mart ayında süprizler bizi bekliyor...CB iş adamlarına mart ayının sonuna kadar 1 kişi alın diye emir verdi patronlara,bu daha ilginç,neden mart ayının sonuna kadar !!!...bütün bunları göz önünde bulundurarak öyle yatırım yapın !!!...ytd.
    Düzeltme... 41 milyar dolar AKP döneminde toplam olarak kaynağı belirsiz para...aralıktan bu yana 11 milyar dolar kaynağı belirsiz.

7. 3.57 hayırlı olsun

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bunu anlatamazsın bazılarına, anlamak istemezler işlerine gelmez. şimdi burada çok tepki gelecek ama 3,94'ten alan bile kara geçecek onlarda arkasından bakıp kalacaklar. bu lafım algının esiri olmuş TL cilere.
    3,94 e 2 aylik faiz koydunuzmu 4.00 lirayi bulur hala satmayan varsa hergun maliyeti yukseliyor.

Sayfa 24/1013 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •