Sayfa 624/1030 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 4,985 - 4,992 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Reis helal olsun sana
    Bir "fırsatçılık/stokçuluk" lafı attın ortaya
    Zamların yarısını dolardan,yarısını fırsatçılıkdan biliyor millet...
    Sen arada elini yıkadın çıkdın işin içinden....

Vay benim gariban ve cahil halkım vayyyyyy.....

saygılar/başarılar
    Sen 4.65'den aldigin dolari 3 ayda 6.20 yap, turk lirasini tuvalet kagidi degerine indir, girdi maaliyeti dolar olan olmayan herkesin hayatta kalmak için ZAM yapmasi gereksin, ama buna firsatcilik de.

Millet de bunu yesin.

Sen 13 yil disardan akan dolari betona göm, tek bir fabrika yapma, parasal genisleme bitince haliyle cikan krizi rahibe, dis guclere falan bagla

Millet de bunu yesin.

Fetullah gulenle birlik olup bu ulkenin onurlu askerini hapislerde çürüt, intihar etmelerini sağla, ortaklik bozulunca da terörist ilan edip yoluna devam et.

Millet de bunu yesin.

Siz bu milleti, bu yalanlara inanacak kadar su katilmamis gerizekalı, angut ve hödük mü saniyorsunuz?

(:

Saygilar/başarilar

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Fırsatçılar kimlerdir?

Bu ülke de dolar la işi olmayan bana bir sektör gösterin...

Ben size göstereyim..

Beyin gücü/el emeği/kol gücü/zanaatı ile çalışan,işini yaparken madde/malzeme minumum kullanan sektörlerdir...
    Bunlarda nedir?
    Psikiyatr,berber,sıhhı tesisatçı,inşaat işçisi,sünnetçi,memurlar,asgari ücretliler vb

Bunlar saatlik ücretlerine zam yapmışlarmıdır?
    Yapmışlardır herhalde (yada en kısa sürede yapacaklardır)
    Ama berber/sıhhi tessisatçı yaptığı işe zam yapmazsa,%25 enflasyon karşısında alım gücünü nasıl koruyacaktır?

Bu insanlar mı Fırsatçılar?

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3. Sokak röpartajlarında çok gördüm...
    Domates ve su da fırsatçılık yapılıyormuş
    Bu ikisinin dolar la ne alakası varmış?

Çok alakası var
    Açıklayayım:Bir kere Domates/tarım ürünleri dibine kadar dolara bağlı...
    Tohum ithal,gübre ithal,ilaç ithal,mazot ithal,ambalaj da kullanılan plastik ithal
    Ama domatesdeki fiyat artışı maliyet artışından değil,arzdaki sıkıntıdan o ayrı konu...

Su:Bende yeni öğrendim ki:Suyu dezenfekte etmek için "OZON"kullanılıyormuş...İthalmiş...O dolar,Plastik ambalaj dolar,nakliye/mazot dolar

İşte bunu benim gibi topluma anlatacak muhalefet partileri lazım ama nerdeeee?

saygılar/başarılar

4.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    Kırmızının el değiştireceği rivayeti
    şehir efsaneleri dedikoduları arasında yer almaya başlamış...
    Akbank mı?

Benim anlam veremediğim konulardan bir tanesi de Hükümet politikaları ile düşük faiz (0.98 ile ev kredisi , taşınan düşük faizlibono-tahvil) verilerek edilen zararın nasıl kapatılacağıdır...Devlet işsizlik parası ile Kendi bankalarının bu zararlarını %10 faizle kapatmaya çalışırken bunlarla beraber hareket eden kırmızı yeşil mavi nereden bu fiyattan bu miktarda para bulup açıklarını kapatacak!!!!!!!!!!!

6. %50-60 a kadar zamlari anlarım (gaz elektrik yoğun kullanilan urunlerde ) . da %200 zam yapanlar var bazı ürünlere ...özellikle suya %100 den fazla zam geldi birçok markada son 3 ayda ...kardeşim plastiğin maliyetinden n'olacak su zaten allahin beles kaynak suyu....en karlı sektörlerden dir ama asla kar ettik deyip vergi odemezler isteyen borsadan pinsu yu incelesin herif 7-8 yıldır yatırım yapıyorum deyip zarardan başka birşey göndermiyor böylece vergide odemiyor üstüne yatırım teşviği de aliyordur oh ne ala memleket sonra normal vatandaşa yuklen zamlarla vergilerle..vatandaş evi nasıl gecindirsin.

7.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Benim anlam veremediğim konulardan bir tanesi de Hükümet politikaları ile düşük faiz (0.98 ile ev kredisi , taşınan düşük faizlibono-tahvil) verilerek edilen zararın nasıl kapatılacağıdır...Devlet işsizlik parası ile Kendi bankalarının bu zararlarını %10 faizle kapatmaya çalışırken bunlarla beraber hareket eden kırmızı yeşil mavi nereden bu fiyattan bu miktarda para bulup açıklarını kapatacak!!!!!!!!!!!
    Tulumbada su bitti....
    Satacak birşey de kalmadı...
    Köprü,otoyol ve milli piyangodan başka birşey kalmadı...
    Artık ne bulsalar atlıyorlar...
    İşsizlik fonunda 125 milyar tl var sanırım
    20 milyar dolar eder...
    Burayı sömürebildikleri kadar sömürüler artık...

saygılar/başarılar

https://www.dogrulukpayi.com/bulten/...ithal-ediliyor

Buradaki verilerde Domatesten çaya kadar birçok üründe ithal edilmektedir....Yani gıda direk ve dolaylı olarak dövize endexli durumdadır....

Sayfa 624/1030 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •