Sayfa 669/1030 İlkİlk ... 169569619659667668669670671679719769 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 5,345 - 5,352 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Vadeci33 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar 360 bin TL için günlük faiz mi aylık mı yoksa yüzde 25 gibi bir orandan yıllık bağlamak mı mantıklı olur siz olsanız şuan ki mevcut duruma göre ne yaparsınız. Yıllık düşünmemin nedeni oranların düşebilir olma endişesi ve yıllık için stopaj kesintisi 0.
    aptallık olur. yüzde 46 üfe var..yüzde 50e gidiyor enflasyon

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yahu tam kurtulduk derken hala aynı rezillikler..

yeter be!
    çok kişi memnun demekki sn. shorts.

yoksa şimdiye 50 defa gönderilmişti.

4.  Alıntı Originally Posted by Vadeci33 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar 360 bin TL için günlük faiz mi aylık mı yoksa yüzde 25 gibi bir orandan yıllık bağlamak mı mantıklı olur siz olsanız şuan ki mevcut duruma göre ne yaparsınız. Yıllık düşünmemin nedeni oranların düşebilir olma endişesi ve yıllık için stopaj kesintisi 0.
    TL de bu kadar para bırakılarak rahat olmak zor. 180k lık kısım içinher hafta 20k dolar alımı yapardım, 180k yı ise yıllık denenebilir. Madem göz karartılmış bu şekilde yapmak mantıklı. Ben hiçbir zaman 50k dan fazla TL tutamıyorum artık, 3.9x lerden beri dövizdeyim ve TL ye dönmeyi düşünmüyorum..

5.  Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    TL de bu kadar para bırakılarak rahat olmak zor. 180k lık kısım içinher hafta 20k dolar alımı yapardım, 180k yı ise yıllık denenebilir. Madem göz karartılmış bu şekilde yapmak mantıklı. Ben hiçbir zaman 50k dan fazla TL tutamıyorum artık, 3.9x lerden beri dövizdeyim ve TL ye dönmeyi düşünmüyorum..
    dolar mı alırsın bu fiyattan

6.  Alıntı Originally Posted by Vadeci33 Yazıyı Oku
    Bu soruya müsadenizle bende cevap vermek istiyorum...

Bu sorunun bir başka versiyonu:1 yıl sonra dolar 7,66 tl olur mu diye sormaktır?

Sizlerin de bildiği gibi bu sorunun çok basit bir matematiği vardır (yeri gelmişken 2.dereceden integral problemlerini hesap makinası kullanmadan çözebiliyorum )

Doları 6,13 alıyorum..(bugünkü fiyat)
    1 yıllık Mevduat faizini arkadaşımız %25 demiş
    Şimdi bilinenleri formülümüze koyalım ve 1 yıl sonraki olması gereken dolar fiyatını bulalım...

6,13+(6,13x0,25)=7,66 tl (1 yıl sonra mevduat faizi kadar getirmesi gereken fiyat...)

Doların seneye bu vakitler 7,66 tl olmasını bekleyenler parasını 1 YILLIK MEVDUATA BAĞLAMASIN....
    Yokkkkk bunun altında bekleyenler HEMEN BAĞLASIN...

Önemli Not:Konuyu saptırmayın arkadaş 1 yıl sonra dedi arada ki dalgalanmalardan bahsetmedi...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

7.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bu soruya müsadenizle bende cevap vermek istiyorum...

Bu sorunun bir başka versiyonu:1 yıl sonra dolar 7,66 tl olur mu diye sormaktır?

Sizlerin de bildiği gibi çok basit bir matematiği vardır (2.dereceden integral problemlerini hesap makinası kullanmadan çözebiliyorum bu arada)

Dolar 6,13 alıyorum..
    Mevduat faizini arkadaşımız %25 demiş

6,13+(6,13x0,25)=7,66 tl

Doları 1 senenin sonun da 7,66 tl bekleyenler parasını MEVDUATA BAĞLAMASIN....
    Yokkkkk bunun altında bekleyenler HEMEN BAĞLASIN...

Önemli Not:Konuyu saptırmayın arkadaş 1 yıl sonra dedi arada dalgalanmalardan bahsetmedi...

saygılar/başarılar
    1 yıl sonra eğer 6 tl olursa yediği kazık yüksek ihtimal yüzde 30 40 olacak!

8.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    aptallık olur. yüzde 46 üfe var..yüzde 50e gidiyor enflasyon
    Üstad peki sadece vadeli mevduat olarak düşünürsek şimdilik günlük de (mesela ing hosgeldin gibi) tutmak doğru olur mu?

Sayfa 669/1030 İlkİlk ... 169569619659667668669670671679719769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •