Sayfa 634/1032 İlkİlk ... 134534584624632633634635636644684734 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 5,065 - 5,072 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Bu arada kaldırma bankası patlamış... taban serileri mode on
    Bugün kanun teklifi meclisten geçmiş. End of story..
    Eyfel kulesi formasyonu grafiklerde pek hoş durur.
    Az buçuk tecrübesi olan adam zaten tavan tavan giden hisseye bulaşmazdı, giren varsa da riski bilerek girmiştir ağlamaz.

Yalnız burada küçük sığ hisselerin tehlikesi ortaya çıkıyor:
    diyelim elinizde bu hisseden önceden vardı ve satmadan tuttunuz döneceği yeri görmek istediniz, yakın stopla takiptesiniz. Bugün dönüşü görünce tamam satıyorum dediniz... Yok işte satılmaz o. Borsada emirler zaman ve büyüklük sırasıyla işlem görüyor. Adam seans öncesi dağ gibi bir satış emri girer, hisse tabana çakılır, o emir tüm alışları karşılar (zaten pek az alış gelir), sizin emre asla sıra gelmez. Günlerce satamazsınız, ekran başında tırnak kemirirsiniz, aldığınız yere geri döner öyle izlersiniz.
    Halkbank gibi büyük hisselerde en azından istediğiniz anda satabileceğinizi biliyorsunuz.
    TH üstat bile yarın kol keseyim deyip milyon lotunu satmak istese fiyatı geçici olarak düşürür belki ama bir günde hepsini satabilir sorunsuz. (Aman sayın Trendhound aklına düşürmeyeyim tahta zaten sallanıyor elleme sakın)

ekleme: investing forumlarına baktım da hisseyi tepeden alanlar varmış ağlaşıyorlar, yok arkadaş adam olmaz bizim millet..

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    .........TH üstat bile yarın kol keseyim deyip milyon lotunu satmak istese fiyatı geçici olarak düşürür belki ama bir günde hepsini satabilir sorunsuz. (Aman sayın Trendhound aklına düşürmeyeyim tahta zaten sallanıyor elleme sakın)

ekleme: investing forumlarına baktım da hisseyi tepeden alanlar varmış ağlaşıyorlar, yok arkadaş adam olmaz bizim millet..
    Hocam benim HALKB'de kol kesme derdim yok. Eğer böyle bir strateji izleseydim zaten alım seviyemin bilemedin %8 altından satıp çıkmış olmam gerekirdi. Bu hisseye ait çok özel durum yüzünden stop koymamıştım. KLNMA'da olan bitenler dünyada milyonda 1 gerçekleşen türdendir. Manipülasyon, spekülasyon, açgözlülük, cehalet, hırs, manik davranış, psikoloji, SPK gibi regülatörlerin vizyonu vs vs gibi pek çok açıyı o kadar güzel kapsıyor ki İşletme fakültelerinde Case Study olarak öğretilmesi gerekir. Ayrıca borsayla uğraşanların bu tahtadaki aksiyona bakıp ders çıkarmaları lazım. Bakın, böyle bir olaya başka ülkelerde tanık olamazsınız. Bu tür bir olay sadece BİST, Afrika ülkeleri, Arap ülkeleri gibi yerlerde ortaya çıkabilir. Öncelikle, %0.92 si halka açık olan bir şirketin borsada işi olmamalıdır. Hissenin geldiği yere bakıyoruz ve dün itibariyle KLNMA'nın 25.3 milyar tl lik piyasa değerinin aktiflerinin 2.5 katı olduğunu görüyoruz. Bu durum absürtün karesidir hatta 5. kuvvetidir. Aklı başında olan herkes böyle bir şeyin mümkün olamayacağını bilir. Daha önce yazdığım gibi, dünkü KLNMA fiyatı HALKB için baz alınırsa bizim hissemizin 800 TL olması gerekiyor ama gelgelelim 7 tl de bile tutunamıyoruz.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Mevcut ekonomik kriz ortamında ve OFAC kılıcı tepemizde sallanıyorken bile HALKB 15 tl nin altında olmamalıydı. Bu seviye kabaca defter değerinin %63'üdür yani %37'lik bir iskontoya tekabül ediyor. Bu arada 2008 depresyonunda HALKB'nin en düşük seviyedeyken bile DD'nin %93'ünün altına inmediğini belirteyim, şu anda ise DD'nin %27'sinden işlem görüyoruz. 2019 yılında S&P reyting kuruluşu %0.5 lik bir daralma bekliyormuş ama 2008'deki daralma %15'lik devasa bir daralmaydı. Buna rağmen hissemiz 7 tl nin üzerinde tutunamıyor. KLNMA'daki durum kadar olmasa bile HALKB'deki durum da absürttür, tabii bu absürtlükler ters yönde oluştu. Biri manyak bir şekilde aşırı pahalı iken diğeri çok ciddi iskontolu. Hele hisse 15 tl ye bir çıksın, ondan sonra ne yapacağıma karar vereceğim.
    Son düzenleme : TRENDHOUND; 11-10-2018 saat: 20:36.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. Dolara bir şeyler oluyor

5.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Dolara bir şeyler oluyor
    Doktor selam, Çin MB'nın aksiyonları yüzünden dolar endeksi düşüyor, haliyle bu durum USDTRY kurunu da etkiliyor ve TL değer kazanıyor, öte yandan Brunson olayındaki olumlu gelişmeler de kurda etkisini gösteriyor

6. senin beklentin gerçekleşiyor, hisse için çok güzel bir gelişme bu

tam da beklendiği gibi gizli bir anlaşma yapılmış, bu anlaşmanın içeriğinde HALKB'de vardır bir şekilde

Sayfa 634/1032 İlkİlk ... 134534584624632633634635636644684734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •