Originally Posted by
pilavli
.........TH üstat bile yarın kol keseyim deyip milyon lotunu satmak istese fiyatı geçici olarak düşürür belki ama bir günde hepsini satabilir sorunsuz. (Aman sayın Trendhound aklına düşürmeyeyim tahta zaten sallanıyor elleme sakın)
ekleme: investing forumlarına baktım da hisseyi tepeden alanlar varmış ağlaşıyorlar, yok arkadaş adam olmaz bizim millet..
Hocam benim HALKB'de kol kesme derdim yok. Eğer böyle bir strateji izleseydim zaten alım seviyemin bilemedin %8 altından satıp çıkmış olmam gerekirdi. Bu hisseye ait çok özel durum yüzünden stop koymamıştım. KLNMA'da olan bitenler dünyada milyonda 1 gerçekleşen türdendir. Manipülasyon, spekülasyon, açgözlülük, cehalet, hırs, manik davranış, psikoloji, SPK gibi regülatörlerin vizyonu vs vs gibi pek çok açıyı o kadar güzel kapsıyor ki İşletme fakültelerinde Case Study olarak öğretilmesi gerekir. Ayrıca borsayla uğraşanların bu tahtadaki aksiyona bakıp ders çıkarmaları lazım. Bakın, böyle bir olaya başka ülkelerde tanık olamazsınız. Bu tür bir olay sadece BİST, Afrika ülkeleri, Arap ülkeleri gibi yerlerde ortaya çıkabilir. Öncelikle, %0.92 si halka açık olan bir şirketin borsada işi olmamalıdır. Hissenin geldiği yere bakıyoruz ve dün itibariyle KLNMA'nın 25.3 milyar tl lik piyasa değerinin aktiflerinin 2.5 katı olduğunu görüyoruz. Bu durum absürtün karesidir hatta 5. kuvvetidir. Aklı başında olan herkes böyle bir şeyin mümkün olamayacağını bilir. Daha önce yazdığım gibi, dünkü KLNMA fiyatı HALKB için baz alınırsa bizim hissemizin 800 TL olması gerekiyor ama gelgelelim 7 tl de bile tutunamıyoruz.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri