Selam; kıt bilgim ve internetten okuyup uyguladığım kadarıyla bu dll oluşturma işini anlatayım. Daha kısa yolları olabilir.
Visual Studio 2017 türkçe versiyon kullanıyorum.
programda yeni proje oluştur kısmından ekrandaki bilgilerle User klasörünü oluşturdum.
Daha sonra aşağıdaki gibi açılan ekrandaki herşeyi sildim.
Sildiğim ekrana şu hazır kodu yapıştırdım;
Kod:
using System;
using System.IO;
using System.Collections.Generic;
using System.Data;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Runtime.InteropServices;
using System.Reflection;
using System.Threading;
using System.Net;
using System.Net.Security;
using System.Security;
using System.Security.Cryptography;
using System.Collections.Concurrent;
namespace ideal
{
#region User
public class User
{
public void Deneme(dynamic Sistem) // idealde cağirmak için kullanacağiniz isim
{
try
{
// kod buraya
/// kod sonu
}
catch (Exception error)
{
string errorline = "\r\n" + "\r\n" + DateTime.Now.ToString("dd/MM/yyyy HH:mm:ss") + "\r\n" + "\r\n" +
"Message : " + error.Message + "\r\n" + "\r\n" +
"Source: " + error.Source + "\r\n" + "\r\n" +
"StackTrace : " + error.StackTrace + "\r\n";
Sistem.AlgoAciklama = errorline;
}
}
#endregion
}
}
İdealde kullandığınız sistemin yapıştırılacağı kısıma da aşağıdaki gibi ideal içindeki hazır kodlardan birini yapıştırdım ve üst kısımdaki "derle"sekmesinden "Çözümü derle" ye tıklayarak dll dosyasını oluşturdum. Eğer kod içinde hata varsa dll yi oluşturmuyor.
İlk fotodaki gibi User klasörünü masaüstünü seçerek oluşturduysanız ilgili dll dosyası masaüstünüzdeki User klasörünün içinde ( C:\Users\....\Desktop\User\User\bin\Debug ) User.dll olarak oluşmuş olacak.
Bu User.dll dosyasını ideal klasörünün içine kopyalayıp ideali açıp kapatıyoruz ve aşağıdaki ekrandaki gibi sistem tanımlarından sistemimizi "User.Deneme(Sistem);" şeklinde oluşturup grafiğe uyguluyoruz. Detaylı anlattım çünkü anlamak için bende baya uğraştım. İşinize yarar umarım.

Yer İmleri