Originally Posted by
Dudu
Tesekkur ederim.
Yasadigim stresi bir ben bilirim bir de Allah.
Bana simdi sorsalar, 60 yasindasin bu 60 yilda ne ogrendigini tek bir cumle ile ozetle deseler sunu derdim.
"Bu ulkeye hakettiginden fazla guvenmisim, simdiki aklim olsa 30 lu yaslarda ceker gider baska bir yere yerlesir, orada kendime bir hayat kurardim."
Syg,
Defalarca ülkede dolarizasyon süreci başlamıştır diye yazarken aklımda hep sizin-benim yaşadığımızı yaşayan, yüzbinlerce eğitimli, nisbeten yüksek gelirli kesimin Türkiye ile köprüleri attığı ya da atmak üzere olduğu düşüncesi vardı. Bu kadar olumsuz gidişata rağmen toplumun tepkisizlik ve çözümsüzlük psikolojisi içinde olması hala dibe vurmadığımıza işaret ediyor. Bu da dibe vuruş ve normale dönüş sürecinin uzun bir zaman alacağını ve en azından bir kuşağın daha heder olacağını gösteriyor.
Bu gerçeği gören bizlere, maalesef tek bir hedef kalıyor, ne pahasına olursa olsun çocuklarımızı bu ömür törpüsü Türkiye cenderesinden uzaklaştırmak ve bizim 30'lu yaşlarda yapmadığımızı onların yapmasını sağlamak. Şu anda da bu sürecin başladığını ve tam gaz devam ettiğini söyleyebilirim.
Bizim bir kaç dünya dilini anadili gibi kullanan, dünyadaki yaşıtlarıyla rekabet edebilecek kapasitedeki çocuklarımızın, tek özelliği imam hatipli olmak olan ortaçağ kafasındaki birilerine hizmet ve biat edeceğini düşünenler yanıldıklarını anlayacaklar elbette.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri