Ümit Hocam Twitter'dan dürtünce bir uğrayayım dedim. Ayrı kaldığım zamanı özetleyecek olursam :
Aslında idealde yapmayı planladığım sistematiği oturtmuştum, 3+ sistem ile uçmayan kaçmayan ama düzenli getiri sağlayabilen, basit bir para yönetimi algoritmasını da barındıran sistemler bütünü.
Bunun ötesinde deep learning/yapay zeka tarafında bir şeyler yapmak için işimi görecek kadar python öğrendim. ufaktan bir şeyler geliştirip test etmeye başlıyordum ki, Aileye yeni bir ufaklık katıldı, sonrasında mevcut işimden çok daha dolgun ücretli ama daha yoğun orta kademe yönetici pozisyonunda bir işe geçtim. aileye vakit, işe vakit derken, hayata yeni bir çeki düzen vermek zorunda kaldım. Bazı şeylere daha az vakit kalır oldu. O yüzden çok uğrayamadım buralara. python işlerini de yarıda kesmek zorunda kaldım.
Robotlar kenarda çalışmaya devam eti, uçmadı ama düzenli getiri sağladı. kriterlerim kabaca şöyleydi: yılın min. 9 ayını karda kapatması, maxdd %25, ortalama aylık nominal getiri min %4, (yıllık %60) pf>1.45 .
Max kaldıraç 6, ortalama kaldıraç 2.5 ile böyle devam etti.
Bu aşamada bakınca ortada olmadığım süre boyunca oluşturduğum sistematik optimize ettiğim (2007-2014) verinin altında getirmiş, ancak yukarıda saydığım performans kriterlerimi sağlamış. Yani "ovefit" diyoruz ya sürekli, overfit olmamış diyebiliriz. "better than random" bir sonuca ulaşmışım, düzenli getiri sahibi olmuşum.
Önümüzdeki 6 ay boyunca yeni bir şeyler için uzun vakit ayırmam zor gibi görünüyor ama sonrasında inşallah yine geliriz buralara. Ama Ykoc hocam sağolsun hatırlattı, arada bir selam vermeye sohbete geleyim. Üstadların yeni gelen arkadaşların hepsine selamlar.
Gerçekten değerli ve iz bırakan paylaşımlar yapmıştın.
Hoş geldin üstat.
Yer İmleri