Teknik bir nedeni var. Vatandaþa sattýðý yurt içi döviz likiditesini deðiþtirmez.Zaten yurt içinde olan dövizi muhasebesel olarak baþka bir hesaba kaydýrýr. Ama yabancýya satýþ direk içeriye yeni ve taze döviz giriþi saðlar. Yurt içi döviz likiditesini arttýrýr ve döviz dengesi için olumlu etki yaratýr.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Belliki bu konularda bilgilisin hocam sizi takip ediyorum. benim þöyle bir teorim var. nasýl bakarsýnýz. diyelimki benim yurtdýþýnda gizli kasam var bu paramý yabancý þirket adýna kullanmak istiyorum. ve türkiyenin tahvilini aldýrýyorum. . artý aldýðým tahvilleri türkiye içinde baþka yatýrýmlarda kullanýyorum.demek istediðim yurt dýþýna çýkarmýþ olduðum parayý ayný zamanda aklanmýþ olarak tekrar ülkeye sokuyorum. bu olabilirmi.?
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Öyle oluyor zaten..
TR büyük zenginleri asla paralarýný burada tutmazlar..
Þirketleri hem burada yüklü kar yazar..
Hem bu kar ülke dýþýna çýkarýlýr (temettü falan ödenmez bilançoda gösterilip vergisi verilmez vs vs..)
sonra bu kar ile yeniden þirket fonlanýr yada ülkeye borsada faiz döviz üçlüsünde geri gelir..faiz döviz geliri elde edilir
dön baba dönelim.
zamanýnda bazý basýn patronlarýnýn mala çökmeleri rüþvetleri þantajlarý falan buna dahil edilmemiþtir.
Türk büyük zengini bu topraklara baðlý deðildir..
Ýnsanýný maraba kendini de sömürgeci gücün valisi olarak görür..
Bu tüm dünya vatandaþlarý için mümkün. Ancak Türkiye dýþýna çýkartýlan paralar için de paralarýn çýkartýldýðý ülkelerin vergi kanunlarý geçerli oluyor. Bunu da unutmamak lazým. Finans sistemi için dünya çapýnda belirli vergi cennetleri tabii ki var. Ama maliye bu ülkeleri biliyor ve yayýnladýðý tebliðler ile bu ülkelerden yapýlan *finans* karlarý için belirli ek stopajlar isteyebiliyor.
Üretim faaliyetleri için ise henüz bu tür sýký bir denetim söz konusu deðil. Ama ticaret savaþlarýnýn hýz kazanmasý ile finans gelirlerine uygulanmaya baþlanan bu sýký takip gelecekte üretim için de geçerli olabilir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri