Sayfa 633/777 İlkİlk ... 133533583623631632633634635643683733 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,057 - 5,064 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Hakem bir iş yapılırken bazıları hep bir argümanlar ile gelir...

piyasada ne ucuz ile pahalıyı satar ucuzu alır beklerim..

USD 5 TL altı benim için ucuzdur.. 4,5 TL de FULL USD da olur 5 TL altında kademeli girerim...

Sonra beklerim...

Akılcılık dediğim bu idi...
    Buradan USD 5 TL altı olucaktır mantığı çıkarmış iseniz, tekrar okumanızı rica ederim..

Ayrıca, az önce TR ekonomisi ve USD hakkında yazdıklarımın ile bir kısım mesajım "Garanti Bankası" 18/9/2018 tarih ve 7745 no'lu yazımda.. USD ın 7 TL lere gelmesi reel bir ekonomik kriz değil, ABD menşeili yatırım şirketlerinin manüpülasyonu olduğu, 625 baz artan faizlere karşı USD ın kolaylıkla geri çekilmesi gerektiğini yazıyorum... 2 aylık gönderi olunca alıntı yapamadım. Kusuruma bakmayınız..

Sn. Selka elinize emeğinize sağlık..ancak her ne kadar geçen sene güzel alış ve satışlarınız olsa da, en son ucuzun ucuzunu beklerken 3,70'de doları elinizden kaçırdığınızı hatırlıyorum..sanırım mecburen borsa ucuz diye oraya geçtiniz ama borsa da malum..kar edebildiniz mi..az önce 110 bin endeksten bahsettiniz de o bakımdan..

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn. Selka elinize emeğinize sağlık..ancak her ne kadar geçen sene güzel alış ve satışlarınız olsa da, en son ucuzun ucuzunu beklerken 3,70'de doları elinizden kaçırdığınızı hatırlıyorum..sanırım mecburen borsa ucuz diye oraya geçtiniz ama borsa da malum..kar edebildiniz mi..az önce 110 bin endeksten bahsettiniz de o bakımdan..
    Sn:Enki tebrik ederim... Hatta o zaman TROL Mehtap Karayel vardı. Hatırlarsanız.. Ben hükümet böyle KGF verirse 2018 de enflasyonu patlatır USD 2018 de 5 TL olur diye iddaya girmiştim.. O da hayatta olmaz demişti.. SOnra ne 5 i 7 TL olduk...

Lakin sonradan kayboldu gitti..

Lakin sordunuz sn.enki anlatmak isterim.. O USD talihsizliğimi...

Hiç unutmam Şubat 2018 KGF ler gırla nefes kredileri tamgaz sağa sola dağıtılıyor...

Ben TL bu şekilde giderse 3,77 TL idi sanırım, 5 i görürüz demiştim. Ve yazmıştım da.. O ara 3,71 olsun alayım diye 2 -3 kruşun cimriliğini yapmıştım...

Bankada iken abi 3,78 vereyim dediğini hatırlıyorum bende MT yok ben evde alırım istemem sizinkiler pahalı demiştim..

Yemin ederim eve gelince FULL USD a geçecektim...

Kısmet ya SN.ENKİ olmayaınca olmuyor işte..

ARabam ile eve gelmem 30 dk sürdü.. Eve geldim.. Beklentim USD da tekrar 3,72 iken bir açtım 3,77 den 3,82 olmuş.. Haydaaaa...

Bekleyeyim dedim.. Ertesi gün alırım...

Ertesi gün 3,91 oldu... İnanılmaz bir artış.. Bir günde... Kalakalmıştım... Halbuki o an ev de de 3,77 TL ye razı idim...

SOnra 4,10-4,20-4,5 olması 1 hafta filan idi..

SOnra almak ne mümkün....

Lakin SN.ENKI yemin ederim 3,77 TL de almış olsa idim, 5 TL de çıkmış olurdum.. Yani 2018 de USD 7 TL olucak dur ben satmayayım demezdim...

Elbette bizimkiler bir tahmin.. USD ın nerde dip nerde tavan yapacağını bilmek imkansızdır..

Ancak o zaman KGF ile 225 milyar TL dağıtılmıştı.. Bu USD daki artış onun TSUNAMİSİ olacağını biliyordum... Ama bu denli şiddetli olacağını bilememiştim...

Ayrıca hafızanızı tebrik ediyorum... Nerdeyse 1 yılı geçmişti... Dip yazdığımıda unutmamışsınız.. 3,72 TL de FULL USD ageçeceğim diye...

Sağlık olsun...

Bol Kazançlar Sn.ENKI...

4. Borsa da kar edemedim... VAKBN ortalamam 3,85 TL dir.. Ancak 4 aylık vadem de gitti.. Ana paramı kouruyorum lakin vade zararım var. Ama dediğim gibi hissede beklemedeyim... BU 5 ay VADELİ hesap TL de beklemek varmış ama olmadı, ve bankalar pek nazlı...

Kısaca kar edemedim... Ama bankaları ucuzdan aldığımı düşünüyorum... Şu an VAKBN 3,81 galiba... Ucuz alıp beklemeye devam yoksa USD şoku başka türlü HEDGE olmaz...

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Buradan USD 5 TL altı olucaktır mantığı çıkarmış iseniz, tekrar okumanızı rica ederim..

Ayrıca, az önce TR ekonomisi ve USD hakkında yazdıklarımın ile bir kısım mesajım "Garanti Bankası" 18/9/2018 tarih ve 7745 no'lu yazımda.. USD ın 7 TL lere gelmesi reel bir ekonomik kriz değil, ABD menşeili yatırım şirketlerinin manüpülasyonu olduğu, 625 baz artan faizlere karşı USD ın kolaylıkla geri çekilmesi gerektiğini yazıyorum... 2 aylık gönderi olunca alıntı yapamadım. Kusuruma bakmayınız..
    7745 nolu yazıda "Ben bunun "ÖLÜ KEDİ SIÇRAYIŞI" olduğunu yazmış ve bunun USD dan çıkış için son nokta olduğunu belirtmiştim..."
    diye birşey yok.

Amacım kavga çıkarmak değil ama ben hayatımda hisse.net'teki kadar palavracıyı bir ortamda görmediğim için herşeye şüpheyle yaklaşıyorum. Avcılık forumu bu kadar kötü olmaz heralde

yazının tamamı;

Ben hala olayın ekonomik olduğunu düşünmüyorum...
    MB yapacağını yaptı.. TR olarak USD ın kopuş anını lütfen hatırlayınız. Ortada hiçbir ekonomik veri yokken 4,60 TL den kopuş başladı..

İzmir'de ki PAPAZ olayına çok yüksek telden girdik.. ABD'ye kafa tuttuk. ABD'ye kafa tutmak insanın bir Türk olarak gururunu okşuyor lakin hiç rasyonel değidlir...

Borsa mızın tamamı 150 milyar USD civarıdır.. BUnun en az 50 milyar USD ı nın ABD li fonların ellerinde olduğunu düşünürsek ABD ile bir PAPAZ yada İMAM için tutuşmak çok pahalıya maal olur...

Oldu da...

ABD hemen içişleri ve Adalet Bakanına VİZE yasağı getirdi ve ekonomik kriz patladı..

USD nefessiz 5 TL yi aştı.. Ardında TRUMP ın tweetleri gerginliği artırdı, S400 ler filan derken 7 TL yi geçtik... Bu sefer 7 TL olunca şirket iflasları gündeme geldi ve malum sonuç...

Şİmdi bu saçma sapan dış siyaseti izlemesek ABD 'nin bir müttefik olduğunu hatırlasak ve PAPAZ olayını çok fazla uzatmamış olsak MB bu 625 baz puan faiz artışı iddia ediyoru USD ı yeniden 3,75 TL ye atardı...

Herşey ama herşeyi yanlış yaptık...

Şimdi Ekim ayında ekonomik vahameti yeni yeni farkeden siyasilerimiz bu sefer PAPAZ ı serbest bırakacaklardır...

Hasar gerçekleştikten sonra..

Yani kaza yapıyorsun, kazadan sonra aracını sigorta ettirmen aklına gelmesi gibi birşey..

Çok açık yazıyorum. Bu dış siyaset değişir, papaz olayı çözülürse bu işin maliyeti azalır yoksa hergün bir şirket gider... Batar...

Hala 5 TL üzeri TR de en az 50,000 şirket batar...

USD ın olması gereken band dip 4,15 tepe 4,50 TL dir... Kur firmalar tarafından ancak bu aralıkta yönetilir...

Kurun geldiği yer ekonomik değil kabul ama ihracaat kaleminin ana girdi ürünlerini ithalat oluşturuyorsa yukarıda yazdıklarım dışında başka çare yoktur...

Dış siyasette EKSEN i kaydırabilirsiniz ama önce dereyi geçmeniz gerekir..

Dere geçilirken AT değiştirmeye kalkışırsanız kıçınız islanır...

Üretim gücünüzü ithalattan arındırıp cari açığınızı düşürür, büyümenizi belli makul bandda sağlarsınız ondan sonra dış siyasette kiminle kavga ederseniz edin...

Ama son sürat ekonomide giderken; ürüetim gücünüz tamamen USD bağlı iken; USD ın patronları ile kavga etmek bulunduğumuz yere getirir...

Benden demesi...

6.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    7745 nolu yazıda "Ben bunun "ÖLÜ KEDİ SIÇRAYIŞI" olduğunu yazmış ve bunun USD dan çıkış için son nokta olduğunu belirtmiştim..."
    diye birşey yok.

Amacım kavga çıkarmak değil ama ben hayatımda hisse.net'teki kadar palavracıyı bir ortamda görmediğim için herşeye şüpheyle yaklaşıyorum. Avcılık forumu bu kadar kötü olmaz heralde

yazının tamamı;

Ben hala olayın ekonomik olduğunu düşünmüyorum...
    MB yapacağını yaptı.. TR olarak USD ın kopuş anını lütfen hatırlayınız. Ortada hiçbir ekonomik veri yokken 4,60 TL den kopuş başladı..

İzmir'de ki PAPAZ olayına çok yüksek telden girdik.. ABD'ye kafa tuttuk. ABD'ye kafa tutmak insanın bir Türk olarak gururunu okşuyor lakin hiç rasyonel değidlir...

Borsa mızın tamamı 150 milyar USD civarıdır.. BUnun en az 50 milyar USD ı nın ABD li fonların ellerinde olduğunu düşünürsek ABD ile bir PAPAZ yada İMAM için tutuşmak çok pahalıya maal olur...

Oldu da...

ABD hemen içişleri ve Adalet Bakanına VİZE yasağı getirdi ve ekonomik kriz patladı..

USD nefessiz 5 TL yi aştı.. Ardında TRUMP ın tweetleri gerginliği artırdı, S400 ler filan derken 7 TL yi geçtik... Bu sefer 7 TL olunca şirket iflasları gündeme geldi ve malum sonuç...

Şİmdi bu saçma sapan dış siyaseti izlemesek ABD 'nin bir müttefik olduğunu hatırlasak ve PAPAZ olayını çok fazla uzatmamış olsak MB bu 625 baz puan faiz artışı iddia ediyoru USD ı yeniden 3,75 TL ye atardı...

Herşey ama herşeyi yanlış yaptık...

Şimdi Ekim ayında ekonomik vahameti yeni yeni farkeden siyasilerimiz bu sefer PAPAZ ı serbest bırakacaklardır...

Hasar gerçekleştikten sonra..

Yani kaza yapıyorsun, kazadan sonra aracını sigorta ettirmen aklına gelmesi gibi birşey..

Çok açık yazıyorum. Bu dış siyaset değişir, papaz olayı çözülürse bu işin maliyeti azalır yoksa hergün bir şirket gider... Batar...

Hala 5 TL üzeri TR de en az 50,000 şirket batar...

USD ın olması gereken band dip 4,15 tepe 4,50 TL dir... Kur firmalar tarafından ancak bu aralıkta yönetilir...

Kurun geldiği yer ekonomik değil kabul ama ihracaat kaleminin ana girdi ürünlerini ithalat oluşturuyorsa yukarıda yazdıklarım dışında başka çare yoktur...

Dış siyasette EKSEN i kaydırabilirsiniz ama önce dereyi geçmeniz gerekir..

Dere geçilirken AT değiştirmeye kalkışırsanız kıçınız islanır...

Üretim gücünüzü ithalattan arındırıp cari açığınızı düşürür, büyümenizi belli makul bandda sağlarsınız ondan sonra dış siyasette kiminle kavga ederseniz edin...

Ama son sürat ekonomide giderken; üretim gücünüz tamamen USD bağlı iken; USD ın patronları ile kavga etmek bulunduğumuz yere getirir...

Benden demesi...
    Sn.Harakiri ben o mesaj budur demedim.. Arayacağım ve bulacağım.. Yığınla mesajım var takdir edersiniz ki bulmak kolay değil.. Kavga çıkarmak istemediğininizde farkındayım.. Sadece ona benzeyen bir yazım gözüme çarpar çarpmaz paylaştım sizinle.. O kadar... Ayrıca yazılarımdan çok irite oluyorsanız okumayınız ve geçiniz.. Burada fikirlerimizi yazıyoruz..

USD da yükseliş kaçınılmaz başlığında %100 FULL USD pozisyonumda iken USD çok yükseldi bence buraları satış için uygun yerlerdir dediğimde AFAROZ edilmiştim.. Denilmedik laf kalmamıştı..

Hatta uygun başlıklar var gidin oraya yazın deniyordu.. Hatta kimdi Mülkiye li birisi.. Tam bir MUHALİF idi.. Amacı piyasa para kazanmak değil siyaset yapmak mevcut hükümete her şart altında vurmak idi..

Onlara söz laf yok..

Bende o vakit bir daha bu başlığa yazı yazmam deyip ayrılmıştım.. Şimdi bu başlıkta ve diğer USD da düşüş kaçınılmaz başlığında yazıyorum...

Bundan da rahatsızlık var ise; eyvallah....

Ne diyeyim...

Başka da diyeceğim yoktur...

Hoşçakalınız...

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Harakiri ben o mesaj budur demedim.. Arayacağım ve bulacağım.. Yığınla mesajım var takdir edersiniz ki bulmak kolay değil.. Kavga çıkarmak istemediğininizde farkındayım.. Sadece ona benzeyen bir yazım gözüme çarpar çarpmaz paylaştım sizinle.. O kadar... Ayrıca yazılarımdan çok irite oluyorsanız okumayınız ve geçiniz.. Burada fikirlerimizi yazıyoruz..

USD da yükseliş kaçınılmaz başlığında %100 FULL USD pozisyonumda iken USD çok yükseldi bence buraları satış için uygun yerlerdir dediğimde AFAROZ edilmiştim.. Denilmedik laf kalmamıştı..

Hatta uygun başlıklar var gidin oraya yazın deniyordu.. Hatta kimdi Mülkiye li birisi.. Tam bir MUHALİF idi.. Amacı piyasa değil siyaset yapmak idi..

Bende o vakit bir daha bu başlığa yazı yazmam deyip ayrılmıştım.. Şimdi bu başlıkta ve diğer USD da düşüş kaçınılmaz başlığında yazıyorum...

Bundan da rahatsızlık var ise; eyvallah....

Başka da diyeceğim yoktur...

Hoşçakalınız...
    hala onu dedim bunu dedim diyosun abi "Ben bunun "ÖLÜ KEDİ SIÇRAYIŞI" olduğunu yazmış ve bunun USD dan çıkış için son nokta olduğunu belirtmiştim..."

bunu bilen adam VİOP'ta dolar shortlayıp neler yapar? kendinden bu kadar emin muktedir.

bide insanları doğru yönlendirdim diyip daha da ulvi bir noktaya çıkıyorsun sadece kanıt istiyorum. sen kanıtla ben senden özür dilerim merak etme ;)

ayrıca yazılarını okumadım diye başkaları yalnış yönlenmeyecek diye bişe yok. geçenlerde bir doktor herkese mesaj atıp yardım istedi, onun gibi insanlar açısından yazıyorum. ben zaten burda biri bişe yazdı diye hareket etmem önce kendim ikna olmalıyım.

8.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    diye birşey yok.

yazının tamamı;

İlgi yazım GARAN sayfası 15/09/2018 Tarihli 7561 no'lu gönderim..

Tamamı budur..

Umarım yukarıda yazdıklarınızdan dolayı MAHCUP olmuşsunuzdur....

Saygılarımla...

Sn. Human şok faiz artışlarında "ölü kedi sıçrayışı" denilen tepeler olur.. Ancak her dip bir önceki dipten daha fazla olur. Ben USD ın 1 ileri 2 geri hareketi ile yılbaşına doğru 5,50 TL ye kadar gerileyeceğini düşünüyorum....

Piyasa maalesef her tür iyi haberi pas geçiyor..

Mesela Kazakistan ile yapılan 1,5 milyar USD lık ticaret anlaşması.. Çok önemli.. Duyulmadı bile...

Rusya'dan Eylül ve Ekim ayında 6,000,000 Rus turist gelecek. Fazladan en az 1 milyar USD demektir.. Es geçildi...

MB 625 baz puan artırdı, yok büyüme duracak, büyüme kalmayacak haberleri.. (Yukarı tükürsen bıyık; aşağıya tükürsen sakal olayı)

Katar ile yapılan 15 Milyar USD lık anlaşma...

Cari açığın bu ay 1,75 Milyar USD gelmesi...

Ve OVP... Hiçbiri piyasalar için YOK konumunda...

Ama bunları bir anda bir gün fiyatlamaya başlarsa piyasa dönebilir....
    Son düzenleme : selka; 19-10-2018 saat: 17:33.

Sayfa 633/777 İlkİlk ... 133533583623631632633634635643683733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •