Sayfa 845/1000 İlkİlk ... 345745795835843844845846847855895945 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 6,753 - 6,760 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Bu arada bizim palalar gelecek haftaki mb toplantısını fiyatlamaya başlamış olabilir mi ne dersiniz..

2.  Alıntı Originally Posted by Metali Yazıyı Oku
    Geçrn hafta yeni kurutma makinasi aldım yerli marka, simdi ötv zammı olacak diyor , eskiden boyle haber duyunca kendimizi sansli sayardik once aldik diye ama iki defa elektrige zam geldi, erken almanın avantaji artik hic bir urunde hicbir sekilde gecerli olmayacak, son iki yıldır bu formdaki herkes asıl amacın paranın satın alma gucunu koruduklarini soyluyor, ama artik bu yetersiz karsı tarafin eli daha guclu, bence herkes finansal okur yazarligini gelistirmeli ve parasal hareketlerden alis satis veya kaldirac olarak ana miktarini arttirmali aksi halde uzun sure sonra geriye dogru hesap yaptinizda paramın satin alma gucunu korudum lafı yetersiz kalacak. Bu arada herkese kurutma makinasi tavsiye ederim bence camasir makinasindan daha faydali bir urun , merak edenler icin ayda on defa kullananlara a+ icin aylık 20 tl fark gelir.

TA-1024 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bizim çocuklar küçük, bize şart oldu artık, siz ne marka aldınız, fiyat nedir, bekoda sanırım kampanya vardı çamaşır makinesi alana kurutma makinesi 700 lira indirimli diye, çamaşır makinesi alan birisini bulmam lazım [emoji23][emoji23]

Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Bizim çocuklar küçük, bize şart oldu artık, siz ne marka aldınız, fiyat nedir, bekoda sanırım kampanya vardı çamaşır makinesi alana kurutma makinesi 700 lira indirimli diye, çamaşır makinesi alan birisini bulmam lazım [emoji23][emoji23]
    2 sene önce 700 tl beko almıştım çok memnunum
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

4.  Alıntı Originally Posted by rapsody Yazıyı Oku
    2 sene önce 700 tl beko almıştım çok memnunum
    Şimdi en ucuzu 1700 civarı, karta yükleneceğim artık yapacak bir şey yok.

5.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    @bbcturkce

Guardian: 2018'in ilk 3 ayında İngiltere Türkiye'ye gemiyle 27 bin 34 ton plastik çöp gönderdi.
    Geçen yılın aynı döneminde ise bu sayı 12 bin 22 tondu.
    Meksika Amerikanın biz de Avrupanın çöplüğü konumundayız. Hurda demirler gelir burada eritilir,o tesislerden çıkan pis havayı biz soluruz,zehirli suyu biz içeriz. Petrokimya ise yine en büyük zehir kaynağı .Dev tesis açıldı diye seviniyoruz gelen firmanın ismi bile SOCAR. Global kirlilik bir yana sanki bu toprakları,denizleri 100 yıl daha kullanıp sonra çekip gidecekmişiz gibi kirletiyoruz.

6.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Beko marka aldım ısı pompalı modeli,eskiyi getirene indirim var ama beko saticisi arcelik gibi yapmadi , ayni usul indirimi yapti ama arcelik yapmadi mesela, axes 5 taksit 2700 tl.

7.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Şimdi en ucuzu 1700 civarı, karta yükleneceğim artık yapacak bir şey yok.
    O fiyata iyi ve tasarruflu bir kurutma modeli bulamazsın. Isı pompalı olacak unutma.

8. Benim esas korkum şu. Yurt dışından borçlanma maliyetleri 8 ay öncesine göre neredeyse ikiye katlandı. Bunu bankaların sendikasyon kredilerinde ve eurobond faizlerinde görüyoruz. Dolar 7.20 den 5.50 ye geldi ama aynı tahvil faizlerinde ve banka kredilerinde olduğu gibi yurt dışı borçlanma faizlerinde aynı oranda çözülmeler gerçekleşmedi. Eğer dolar tekrar yukarı yönlü bir harekete başlarsa borçlanma maliyetleri de tekrar artmaya başlayacaktır. Yani dolar tekrar 6.5 lira olursa borçlanma maliyetleri düşerken gördüğü 6.5 liranın çok üzerinde olacaktır muhtemelen.

Bu durumda dth lara dikkat. Özellikle şirketlerin dth hesaplarına. Yüksek oranda faizle borç çevirmek yerine kendi kaynaklarındaki döviz ile borç ödemeye çalışacaktır sektör. Geçen 8 ayda Katar 3 milyar doları çıkıldığında 33-34 milyar dolar eriyen MB rezervleri ikinci bir şoku kaldırmayabilir kaldırmayacaktır. Hali hazırda çok kritik seviyelerde zaten. Halihazırda önümüzdeki 6 ayda turizm gelirlerinin dip artan fiyatlı enerji giderlerinin tepe yaptığı, yıl sonuna kadar oluşan cari açığın finanse edilmesi gereken bir döneme de girdik bu ay itibariyle.

Sayfa 845/1000 İlkİlk ... 345745795835843844845846847855895945 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •